Ege Postası
Geri

Terör nedeniyle 50 yıldır gidilemeyen mekanlarda şimdi piknik yapılıyor

Hakkari’´nin Yüksekova ilçesinde güvenlik sebebiyle 50 yıldır gidilemeyen yerler, 'çözüm süreci'nin ardından pikniklere mekan oldu. Yüksekovalı Nüyan ailesi, ilçeye 20 kilometre mesafede bulunan ancak bugüne kadar hep terörle anılan mekanlara...
Terör nedeniyle 50 yıldır gidilemeyen mekanlarda şimdi piknik yapılıyor
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hakkari’´nin Yüksekova ilçesinde güvenlik sebebiyle 50 yıldır gidilemeyen yerler, 'çözüm süreci'nin ardından pikniklere mekan oldu.

Yüksekovalı Nüyan ailesi, ilçeye 20 kilometre mesafede bulunan ancak bugüne kadar hep terörle anılan mekanlara piknik için gitti. Dağlıca yolu üzerinde, Yeşiltaş köyü yakınlarındaki piknik alanı, ceviz ağaçları ile kaplı yeşilliği ve tertemiz dere suyu ile doğaseverleri cezbediyor.

Daha önce gelemedikleri bölgeyi şimdi rahatlıkla gezebildiklerini anlatan Abdullah Polat isimli vatandaş, "Barışın kalıcı olmasını temenni ediyoruz. Barış her iki tarafa da lazım." yorumunda bulundu. 50 yıldır bölgeye gelmediklerini belirten Abdurrahman Nüyan da "Buralara yolculuk bile yapmazdık. İnsan kendi memleketine köyüne gitmek isterken bile gidemezdi. Her 2 yönden, hem PKK tarafından, hem devlet tarafından can güvenliği yoktu. Ama şu an herkes huzur içindedir. Herkes köye gidip gelebiliyor, tarlasını işleyebiliyor. Her türlü işlerini rahatça yapabiliyor, huzur içindeler." açıklamasında bulundu.

Pikniğe gelenlerden Metin Nüyan ise barış sürecinin ardından artık korkmadan bölgenin her tarafını gezebildiklerini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası