Ege Postası
Geri

Thyssen Krupp’un Krefeld’deki tesislerinde tedirgin bekleyiş sürüyor

Dünyanın önde gelen çelik üreticilerinden Thyssen Krupp’un Krefeld’deki Nirosta bölümünün (TKN) Finli paslanmaz çelik şirketi Outokumpu grubuna satılmasının ardından işçileri endişe sardı. İşletmenin sendika ile sene başında işçilere...
Thyssen Krupp’un Krefeld’deki tesislerinde tedirgin bekleyiş sürüyor
Haberler / Ekonomi
14 Haziran 2013 Cuma 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyanın önde gelen çelik üreticilerinden Thyssen Krupp’un Krefeld’deki Nirosta bölümünün (TKN) Finli paslanmaz çelik şirketi Outokumpu grubuna satılmasının ardından işçileri endişe sardı. İşletmenin sendika ile sene başında işçilere yeni yatırım konusunda anlaşma sağlamasına rağmen tasarruf programlarını attırması gerginliğe yol açtı.

Sendika ve işçi temsilciliği Krefeld Theaterplatz’da geniş katılımlı bir toplantı düzenleyerek işletmenin bir yıl önce verdiği iş garantisi sözüne sadık kalmasını istedi. Toplantıya, IG Metall’in Krefeld temsilcisi Bernd Börgers, KRV Uyum ve Çalışma Bakanı Guntram Schneider (SPD), işçi temsilcisi Bernd Kalwa, personel sorumlusu Frank Brüggestrat ve bin işçi katıldı. Aralarında çok sayıda Türk işçinin de bulunduğu paslanmaz çelik işletmesinde 2 bin 100 işçi çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl işletme ve IG Metall arasında bir sözleşme imzalanmış şirketin Krefeld’de bulunan kolunda çalışan işçilere iş garantisi verilmişti. İşletme, Krefeld’de bulunan bölüm için ek yatırım yapacağını belirtmiş, Düsseldorf Benrath’da bulunan işyerini de kısmen Krefeld'e taşıyacağını söylemişti. Verilen vaatlerin yerine getirilmediğinden şikayet eden işçi temsilcisi Bernd Kalwa, "İşveren söz verdiği yatırımları Krefeld'de yapmazsa çok sayıda çalışan işini kaybedecek." dedi.

KRV Çalışma Bakanı Guntram Schneider ise sorunun mevcut hükümetin enerji politikasından kaynaklandığını ileri sürdü. Schneider, “Paslanmaz çelik işletmesi Krefeld’de üretime devam etmeli. Zorunlu işten çıkarmalara izin verilmemeli.” dedi. Outokumpu‘nun Şefi Miko Seitovirta, Nifo – Projesi için 244 milyon Euro yatırım yapacağını, bu kapsamda Düsseldorf- Benrath işletmesini kısmen Krefeld'e taşıyacağına söz vermişti. Şirket, Krefeld'de kurulacak yeni araştırma merkezi içinde 20 milyon Euro'luk yatırım vaadinde bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası