Ege Postası
Geri

Türk doktorlar, Nijer'e sağlık çıkarması yaptı

Dünya'nın en yoksul ülkelerinden biri olan Nijer'de sağlık ve yardım faaliyetlerini yürüten Gönüllüler Grubu, çeşitli alanlarda 43 doktor ve 50 bin ilaçla bu ülkeye çıkarma yaptı. Doktorlar, ülkenin en büyük sorunlarından olan katarakt...
Türk doktorlar, Nijer'e sağlık çıkarması yaptı
Haberler / Güncel
20 Nisan 2013 Cumartesi 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya'nın en yoksul ülkelerinden biri olan Nijer'de sağlık ve yardım faaliyetlerini yürüten Gönüllüler Grubu, çeşitli alanlarda 43 doktor ve 50 bin ilaçla bu ülkeye çıkarma yaptı. Doktorlar, ülkenin en büyük sorunlarından olan katarakt için ameliyathaneler kuracak, 350 katarakt tedavisi gerçekleştirecek.

Türkiye’de gönüllülerden oluşan sağlık ekibi, tıbbi hizmet vermek üzere Nijer'e gitti. Yılda 2 kez Nijer’e giden Türk doktorları, bu yıl 14. kez Nijer gitti. Bölgenin en büyük sorunu olan katarakta büyük önem veren doktorlar, 350 katarakt tedavisi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ayrıca bölgede 5 ameliyathane açarak, 240 cerrahi ameliyatlar, 200 ultrason, 1500 diş çekimi, 800 kulak tedavisi, 3000 poliklinik tedavi gerçekleştirecek.

Gönüllüler Başkanı İbrahim Ceylan, Nijer’e 14. seyahatleri olduğunu söyledi. Kuruluşlarının birçok sağlık derneğin üst kimliği konumunda olduğunu hatırlatan Ceylan, “Afrika’ya 2005 yılından bu yana sadece sağlık çalışmalarına gidiyoruz. Çok sayıda tıbbi malzemeyi yanımızda götürüyoruz. Bu seyahatimizde 43 kişilik kafileyle gidiyoruz. Gittiğimiz bölgelerde sadece Afrika ülkelerinin başkentlerinde çalışmıyoruz. Şuan yardım ulaştıracağımız yere bankette indikten sonra 18 saat kara yoluyla gidiliyor. 700 bin nüfusu olan ve 2 pratisyen hekim var. Böyle bir yerde vakaları tahmin edebilirsiniz. Katarakt, kulak, diş rahatsızlıkları aşıra derecede fazla. Bölgede 5 ameliyathane açarak, 50 bin ilaç götürüyoruz.” dedi.

Göz ameliyatları sorumlusu Dr. Selim Genç ise, burada en az 300 hastayı ameliyat edeceklerini söyledi. Yaptıkları tedavinin dünya standartlarında olduğunu belirten Genç, dikişsiz ameliyatlar yaptıklarını, iki gözü görmeyen hastaların bir gözünü tedavi ederek görme imkanı sağlayacaklarını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası