Ege Postası
Geri

Türk edebiyatı Çin’den sonra Rusya’da da tanıtılacak

Türkiye, önümüzdeki yıl Moskova’da düzenlenecek olan Moskova Uluslararası Kitap Fuarı’na onur konuğu olarak 1000 adet eserle katılacak.    Moskova’da 4-9 Eylül tarihlerinde bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilecek olan...
Türk edebiyatı Çin’den sonra Rusya’da da tanıtılacak
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye, önümüzdeki yıl Moskova’da düzenlenecek olan Moskova Uluslararası Kitap Fuarı’na onur konuğu olarak 1000 adet eserle katılacak.

    Moskova’da 4-9 Eylül tarihlerinde bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilecek olan kitap fuarında Türk edebiyatı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan ulusal stantla yerini alacak. Türkiye’den çeşitli yayınevlerine ait yaklaşık 900 eserin sergileneceği fuarda, Türk kültürü, sanatı ve edebiyatının tanıtımı için hazırlanan 2 bin 500 kitap ve katalog fuar ziyaretçilerine dağıtılacak.

    TEDA PROJESİ TANITIMI YAPILACAK

    Düzenlenecek olan fuarda ayrıca, Türkiye’nin son yıllarda yürüttüğü uluslararası kültür projelerinden biri olan TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı tanıtılacak ve projeyle Rusçaya çevrilen eserler sergilenecek. Yaprak Dökümü, Sessiz Ev, Damga, Kızılcık Dalları, Gazi Paşa, Çalıkuşu, El Kızı bunlardan bazıları.

    Öte yandan, Türkiye’den yayınevleri, dağıtımcılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen telif ajansları ve diğer sektör temsilcileri, fuarda yabancı meslektaşlarıyla bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirecek.

    Çeşitli konferanslar ve özel etkinliklerin düzenleneceği fuar, 6 gün boyunca ziyarete açık olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası