Ege Postası
Geri

Türkçe öğrenmek için Samsun’da bulunan öğrenciler valiyi ziyaret etti

Yurtdışı Türkler Başkanlığı ve Yunus Emre Vakfı’nın ortaklaşa organizasyonuyla Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesi'nde Türkçe öğrenmek için ilde bulunan öğrenciler Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti.Türkiye ve Türkçe’yi...
Türkçe öğrenmek için Samsun’da bulunan öğrenciler valiyi ziyaret etti
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 17:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yurtdışı Türkler Başkanlığı ve Yunus Emre Vakfı’nın ortaklaşa organizasyonuyla Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesi'nde Türkçe öğrenmek için ilde bulunan öğrenciler Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti.

Türkiye ve Türkçe’yi yakından tanımalarını hedefleyen ve bu yıl ilk defa Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'yla yapılan organizasyon kapsamında, Ankara Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) Samsun Şubesi'nde şehre gelen öğrenciler, dil öğrenmenin yanında şehrin tarihi yerlerini de öğreniyor. Gezi öncesi Vali Aksoy’u makamında ziyaret eden öğrenciler, şehrin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında burada bilgi sahibi oldular.

Samsun'un, 1 milyon 252 bin nüfusuyla Karadeniz'in en büyük, nüfus itibariyle de Türkiye’nin 16’ncı büyük ili olduğunu kaydeden Vali Aksoy, “Samsun’un 17 ilçesi, 937 köyü ve 41 belediyesi vardır. Samsun dört ulaşım aksına sahip, ülkemizin ve dünyanın nadir kentlerinden birisidir. Uluslararası ticaretin önemli noktalarından biri olması bakımından 3 tane büyük limanı ve lojistik köy faaliyetleri ile önemli çalışmaların yapıldığı bir kenttir. Samsun’un önemli tarımsal potansiyelleri vardır. Kızılırmak ve Yeşilırmak gibi Türkiye’nin iki büyük nehrinin Samsun’dan denize döküldüğü alanlarda geniş ovalarımız var. Buralarda çok önemli tarımsal potansiyeller mevcut. Tarımsal üretim noktasında ilimizde önemli çalışmalar yapılmaktadır.” dedi.

Samsun’un doğal ve tarihi zenginlikler bakımından oldukça iyi bir durumda olduğunu sözlerine ekleyen Aksoy, şöyle konuştu: “Samsun'da kış sporlarının yapılabileceği Ladik Akdağ Kış Sporları Merkezimiz var. Termal turizm anlamında Ladik ve Havza ilçelerimizde önemli termal kaynaklarımız ve tesislerimiz var. Samsun’da Amisos uygarlığının ilk noktasından izler var. Samsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı kenttir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Samsun’dan yola çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattılar ve Türkiye Cumhuriyetini kurdular. Bu bakımdan Samsun’da bulunduğunuz süre içerisinde tarihi ve doğal yerleri gezmenizde büyük yarar var. Ben daha sonra da bu güzellikleri aileniz ve arkadaşlarınızla gelip görmenizi diliyorum. Sizlere ziyaretiniz için çok teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyorum.” Ziyaret sonrası Vali Hüseyin Aksoy bahçede öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekindi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası