Ege Postası
Geri

Türkiye’nin en büyük cam heykeli, Denizli’nin simgesi horoz olarak yapıldı

Denizli Belediyesi'nin üst yapı çalışmaları dolayısıyla kaldırdığı şehrin simgesi niteliğindeki horoz heykeli, bu sefer camdan yapılarak yerine törenle konuldu. Rengi, vücut yapısı, ahenkli, uzun ve güzel ötüşleriyle ünü yurt dışına...
Türkiye’nin en büyük cam heykeli, Denizli’nin simgesi horoz olarak yapıldı
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli Belediyesi'nin üst yapı çalışmaları dolayısıyla kaldırdığı şehrin simgesi niteliğindeki horoz heykeli, bu sefer camdan yapılarak yerine törenle konuldu.

Rengi, vücut yapısı, ahenkli, uzun ve güzel ötüşleriyle ünü yurt dışına kadar yayılan Denizli horozunun heykelinin yerine konulması ve açılışı için Delikliçınar Meydanı önünde tören düzenlendi. Törene; Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Heykeli yapan cam sanatçılarından Ömür Duruerk, horozun birçok farklı cam tekniği birleştirilmesiyle oluşturulduğunu söyledi. Duruerk, “İçi çelik malzemeden sağlam, dışı da cam gibi kırılgan esnek malzemeden yapıldı. 2,60 boyu 1,50 metrelik havuz kaidesi var. Açık havada sergilenen Türkiye’nin ilk cam heykeli olma özelliğine sahip. Yaklaşık 7 bin parçadan oluşuyor. Her bir parça el işçiliğinde tek tek işlenerek yapıldı.” dedi.

Tören öncesi, Denizli Belediyesi Bando Takımı'nın vatandaşlara mini bir konser verdiği açılışta konuşan Belediye Başkanı Zolan, horozun hangi maddeden yapılması için anket düzenlediklerini hatırlatarak, “Vatandaşlarımızın yüzde 80’i denizlinin horozunun camdan yapılmasını seçtiler. Denizli’nin insanı aslında güzeli seçtiler ama zoru seçti. Diğerleri çok kolaydı.” diye konuştu.

Vali Demir de antik dönemlerden beri Denizli’nin simgesi olan horozun karakterinin Denizlililerle uyum sağladığını söyledi. Açılış
konuşmaları ardından protokol üyeleri heykelin üstündeki siyah örtüyü kaldırarak açılışını gerçekleştirdi. Protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte heykel önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir çok vatandaş açılışı cep telefonlarıyla kayda aldı.

HEYKEL HOROZ YETİŞTİRİCİLERİNDEN TAM NOT ALDI

Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Sağlam da horoz heykelinin gerçeği ile tam uyum sağladığını anlattı. Sağlam, “Heybetiyle, duruşuyla, renk özellikleriyle çok güzel bir heykel olmuş. Şehrimiz için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Mükemmel olmuş, özellikle renkleri vurgulamak için kuyruğundaki yeşil siyahlığa güneş vurduğunda renklerin ortaya çıkması, o da ayrı bir güzellik. Denizli horozunun balta ibiği özellikle dikkat edilmiş. Ona yer verilmiş. Sakalları, özellikle aşağı doğru dökümlü endamlı gayet mükemmel. Ötüşünü temsil eden ağzı da gayet güzel. Ayak özelliklerine baktığımızda Denizli horozuyla uyuşuyor. Çok güzel olduğunu düşünüyorum. İnşallah şehrimiz için hayırlı olur. Sadece burada değil, şehrimizin giriş çıkışlarına da buna benzer horozların olması gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

"KIYMET BİLMEZLER KIRARLAR BUNU"

Denizli’nin simgesi olan horozun camdan yapılmasından dolayı endişe duyanlar da az değil. Kemal Çokal isminde bir vatandaş ise “Burada her gün protesto oluyor. Çok yakın zamanda kırarlar bunu, halkımız kıymetini bilmez. Paramız boşuna gider.” diye endişesini dile getirdi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası