Ege Postası
Geri

Ustalık ve kalfalık için ter döktüler

Denizli Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, güz dönemi sınavlarında ustalık ve kalfalık belgelerini almak için ter döktü. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, sınav sırasında okulu ziyaret ederek öğrencileri...
Ustalık ve kalfalık için ter döktüler
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 17:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, güz dönemi sınavlarında ustalık ve kalfalık belgelerini almak için ter döktü. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, sınav sırasında okulu ziyaret ederek öğrencileri denetledi.

Erkek berberliği, aşçılık ve oto boya kaporta bölümlerinin uygulama sınavlarını izleyen Müdür Akgül, yaptığı açıklamada, “Merkezimizin ana işlevi, kendisine bir meslek seçimi yapmış başta lise çağındaki gençlerimiz olmak üzere bütün insanlarımızı, alanında belgeye ulaştırmaktır. Mesleki eğitim sistemimizde, mesleklerine göre çıraklık süresi genelde üç yıl olup bu süre sonunda çıraklarımız, kalfalık sınavına girmeye hak kazanır. Başarılı olanlar, kalfalık belgelerini aldıktan sonra mesleklerinde beş yıl çalıştığını belgeleyerek ustalık sınavına girebilirler.” dedi.

Mesleki Eğitim merkezlerinde kış döneminde şubat, yaz döneminde haziran ve güz döneminde eylül aylarında birer sınav yapıldığını ifade eden Sebahattin Akgül, “Hayata atılan, kendi işlerini kuran ustalarımız, ülkemiz insanına ve ekonomisine büyük yararlılıklar sağlamaktadır. Bugünkü sanayicilerimiz ve esnafın pek çoğu, çıraklıktan bugünlere gelmiştir. Bu yönüyle Mesleki Eğitim merkezlerimiz büyük önem taşıyor. Güz sınav döneminde merkezimizde 153 dalda toplam 250 öğrencimiz ustalık, 580 öğrencimiz kalfalık için sınava girdi.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası