Ege Postası
Geri

Uzunbay Konak'a talip

Cumhuriyet Halk Partisi 22. dönem İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay, Konak İlçe Başkanlığı’nda yoğun bir katılımın gerçekleştiği toplantıda Konak Belediye Başkan aday adaylığını resmen açıkladı. Partililer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda Uzunbay, başvuru dosyasını İlçe Sekreteri Memet Kayhan Günal’a teslim etti.
Uzunbay Konak'a talip
Haberler / Yerel Politika
1 Eylül 2013 Pazar 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Gençlerin ‘İşte örgüt işte başkan’ sloganlarıyla toplantı salonuna giren ve dosyasını teslim eden Uzunbay, yurttaşlara hesap verme sorumluluğu taşıyan bir aday adayı anlayışı içinde Konak Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu söyledi.
İlçenin 113 mahallesinde sorunları tespit etme noktasında fikir alışverişlerinde bulunduklarını söyleyen Uzunbay, ortak akıl kültürüne vurgu yaptı. Uzunbay, belediye başkanı olması halinde Konak’ta sosyal ve ekonomik dönüşüm yaratacağını ifade etti.
Uzunbay’ın "Yolum, sizlerin yüreğine giden yoldur. Yolunuz benim de yolumdur. Yolumuz açık olsun." ifadesi salonda büyük coşku yarattı.
Konak İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda Konak Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Uzunbay’ın açıklaması aşağıdaki gibidir:

“Değerli İlçe Başkanım ve değerli ilçe yöneticisi arkadaşlarım,
Sevgili Muhtarlarım,
Federasyon ve Derneklerin saygıdeğer Başkanları ve yöneticileri
Henüz partilimiz olamamalarına rağmen bu çatı altında buluşarak birlikte yola çıkma duyarlılığı gösteren kıymetli hemşerilerim,
Yaşamımızı zenginleştiren ve bize güç katan engelli kardeşlerim, genç arkadaşlarım,
Hayatın her alanında bize destek olan ve bir dokunuşuyla dünyamızı güzelleştiren kadınlarımız ve bugünkü hayalleriyle geleceğimizin dünyasını yaratacak olan sevgili çocuklarımız,
…ve CHP yapısının her bir parçasını oluşturan çok sevgili partili arkadaşlarım.
Bugün daha ileriye yürümek, geleceğimize sahip çıkmak ve dayanışmamızı göstermek için, yeniliği ve değişimi hep beraber yaratmak istediğimiz “Sevdamız Konak” için hep birlikteyiz.
Katkı koyduğunuz ve katıldığınız için hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum.
Sizleri tüm samimiyetimle, saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.



Sizlerle birlikte olmaktan ve Konak Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı açıklamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Duyduğum bu büyük onuru ve mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bugün buradaki birlikteliğimiz sıradan bir adaylık açıklamasının yapılacağı klasik bir toplantı olmaktan çok öte özellikler taşımaktadır. Birlikteliğimiz bize, geleceğe daha güvenle bakabilmenin, büyük bir işe hep birlikte başlamanın ve başarmanın, her zaman daha ileriye, omuz omuza ve elele yürümenin ayak seslerini bugünden başlayarak her geçen gün daha da artarak duyuracak.
Bugüne kadar üyelerimizin ve delegelerimizin büyük bir bölümünü, Parti Yöneticilerimizi, birçok STK yöneticisini ve Konak İlçesi’nin 113 mahalle muhtarının 108'ini yerinde ziyaret ettim. Birçok mahallede toplantılar yaptım. Bütün bu çalışmalardan edindiğim görüşleri sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelikle, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık ifade ettiği üzere, yurttaşlara hesap verme sorumluluğunu taşıyan bir aday anlayışı içinde Konak Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğumu belirtmek isterim.
Konak’ın 113 mahallesindeki mevcut sorunları yerinde tespit ederek muhtarlarımız ve bölge halkıyla birlikte sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulunuyorum.

Adaylık sürecinde geliştireceğimiz projelerimiz ile Konak’ın mevcut sorunlarının çözümüne yönelik çalışacağız. Konak için tasarlayacağımız projelerimiz sosyal ve ekonomik dönüşüm yaratacak ve İzmir’de yaşayan herkese eşit fırsatlar sunmayı ilke edinecektir.

Kentsel dönüşümün gerçekleştirileceği bölgelerimizde, bölge insanının zarar görmemesi için kimseyi yerinden etmeden dönüşüm esas alınmalıdır. Biz de bu anlayışı önemseyecek, uygulamalarımızda yerinden dönüşüm ilkesini esas alacağız.

Konak İlçemiz için bazı hizmetlerin üretilebilmesinde yasal hizmet yetkisine sahip olan Büyükşehir Belediyemiz ile eşgüdüm ve uyum içinde çalışarak sorunların çözümüne yönelik katkıda bulunulacak ve çaba sarf edilecektir.

İzmir’in önemli tarihsel zenginliklerinin birkaçı olan Agora, Kemeraltı, Basmane ve Kadifekale gibi semtler müthiş bir tarihsel miras olarak Konak İlçemizde bulunmaktadır. Ayrıca tüm bu tarihsel zenginlikleri bütünleştiren Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın önemi yadsınamayacak bir noktadadır. Ancak ne Konak’ın ne de İzmir’in bu tarihsel kimliği ve kentsel silueti henüz yeterince ön plana çıkarılamamıştır. Bu bölgelerin turizme kazandırılması, gelir seviyesi düşük olan bölge vatandaşlarımıza çok büyük bir istihdam alanı sağlayacaktır.

Yaşanabilir kentlerin odak noktası insandır…

Söz edildiği gibi kentlerin yaşanabilir olabilmesi kentte yaşayan insanların yaşam koşullarının iyileştirilebilmesi ve uyum içinde yaşayabilir hale getirilebilmesi ile mümkündür. Kenti yaşayabilmek ve yaşatabilmek hemşerilik bilincinin arttırılması ve kenti birlikte yönetme düşüncesi ile anlam kazanabilir.

İlçemizde yaşayan kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız kendilerine yaraşan sosyal alanlara kavuşmalı, geleceğe daha umutla bakmalıdır. Tabiî ki yaşlı ve engelli vatandaşlarımız da daha rahat ve daha mutlu bir Konak’ta yaşayabilmenin ayrıcalığını hissedebilmelilerdir. Tüm bu fikirler ışığında, geliştirilecek kentsel projeler, kentsel değişim sürecinin sadece yapısal değil, yaşamsal ve insan odaklı dönüşüm niteliğinde olmasını sağlayacaktır.
Bu kapsamda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Konak Belediye Başkan Aday Adayı olarak, beklenen değişimi yaratmak ve örgütümüzle birlikte tüm hemşerilerimizi kucaklayarak kentimizin ihtiyaçlarına cevap verecek çağdaş proje ve uygulamaları hayata geçirmek üzere iddialı bir adaylık çalışması gerçekleştirmeyi düşünüyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün desteklediği, halkın benimsediği, iyiyi ve güzeli birlikte başarmak ve değişmek ilkesiyle bütünleştirmeyi esas alan, ulaşılabilir ve halkla iç içe örnek bir belediye başkan aday adayı olmak temel amacımdır.
İşte bu yoldan hareketle, ifade etmiş olduğum sorumluluğu taşıyan ve ekip anlayışı ile ortak akıl kültürünü geliştiren bir aday profili çizmek, bu süreci partimize artı değer kazandıracak şekilde maksimum fayda ile organize etmek ve Türkiye'ye örnek bir projeyi sunmak üzere yola çıkıyorum.
Konak İlçemizin kıymetli muhtarları, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek örgütlerimiz, gönüllü kuruluşlarımız, üniversitelerimizle işbirliği içinde, siz değerli hemşerilerimiz ve parti örgütümüzün desteği ile bu örnek projeyi Konak’tan başlayarak sunmanın mutluluğunu ve heyecanını taşıyorum.
Bu doğrultuda çıktığım bu yolda beni yalnız bırakmadığınız ve başlangıç noktasından birlikte hareket etmemize katkı ve katılım sağladığınız için sonsuz teşekkür ederim.”

Sedat Uzunbay Kimdir'
1957 yılında doğan Sedat Uzunbay Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Yüksek Okulu Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunudur. 2002 de yapılan genel seçimde, CHP İzmir Milletvekilliği görevine seçilen Uzunbay milletvekilliği döneminde (22 Dönem, 2002-2007) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği yaptı. Birçok dönem Kurultay Delegeliği ve Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu ve 2005 yılında MYK üyesi oldu. Sedat Uzunbay, Nalan Uzunbay ile evli olup bir çocuk babasıdır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası