Ege Postası
Geri

Vali Tuna: Korkmaz'ın ölümüne sebep olanlar karşılığını bulacak

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’´ın ölümüyle ilgili biri polis memuru, 4 kişinin tutuklanması olayını değerlendirdi. Vali Tuna, suçu devlete...
Vali Tuna: Korkmaz'ın ölümüne sebep olanlar karşılığını bulacak
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 16:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’´ın ölümüyle ilgili biri polis memuru, 4 kişinin tutuklanması olayını değerlendirdi. Vali Tuna, suçu devlete atan bir anlayışın gerçekleri yansıtmadığını dikkat çekerek, sorumluların cezalandırılacağını kaydetti. Tuna, "Kim ne yaptıysa tabi ki yaptığının karşılığını bulacaktır. Biz bunu polis yapmadı demiştik, yine o sözümüzün arkasındayız. Burada ağırlıklı olarak sivil kişiler işin içinde." dedi.

Ali İsmail Korkmaz’´ın ölümüyle ilgili, olay günü fırın önünde bir eylemciyi darp eden biri polis 4 kişi tutuklandı. Yaşanan tutuklamaları değerlendiren Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yargılama sürecinin devam ettiğini belirtti. Suçu devlete atalım diye düşünen bir grubun söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Tuna, "Bir kere şu net ortaya çıktı. Birilerinin iddia ettiği gibi, belki öyle olmasını arzu ediyordu o insanlar, örtbas edelim, suçu devlete atalım diye. Böyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. Devletin bütün birimleri ciddi bir şekilde çalışıyor ve kim olursa olsun gözünün yaşına bakmadan adli mekanizmanın önüne çıkartıyorlar. Bu bir kere ortaya çıktı. Biz bunu polis yapmadı demiştik, yine o sözümüzün arkasındayız. Burada ağırlıklı olarak sivil kişiler işin içinde." diye konuştu.

Olaya karışmış olanlar hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Vali Tuna, "Büyük bir teşkilatın içinde buna karışmış maksadını aşan veya haddini aşan görevlilerimiz olabilir bununla ilgili gereken yapılır demiştik. Gereken de yapılıyor hem idari soruşturma açılıp görevden uzaklaştırıldı, hem de şuanda adli mekanizmalarca bir tutuklama yapıldı. Çok fazla konuşmamak lazım yani işi adli mekanizmalara emanet etmek lazım. Süreç bekli yavaş ilerliyor ama emin adımlarla ilerliyor. Artık teknoloji biliyorsunuz çok ilerledi. İşi ne kadar karartmaya çalışsanız da karartamazsınız. Dolayısıyla kim ne yaptıysa tabi ki yaptığının karşılığını bulacaktır. O noktada vatandaşımız bundan müsterih olsun diyoruz. Devletimiz mağduriyetleri önleyecektir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası