Ege Postası
Geri

Yangın İzmir’i susuz bıraktı

İzmir'in Menderes ilçesinde, makilik alanda çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın, İzmir’in beş büyük ilçesini de susuz bıraktı. Öte yandan elektrik dağıtım şirketi TEDAŞ, barajın kuzeyindeki bir hattan enerji sağlayınca pompalar, saat 18.30'da tekrar çalıştı ve kente su verilmeye başlandı. Yangının neden olduğu arızaya çözüm bulundu
Yangın İzmir’i susuz bıraktı
Haberler / İzmir
1 Temmuz 2017 Cumartesi 16:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – İzmir’in Menderes İlçesi’ndeki orman yangını, yeşile de yüreklere de ateş düşürürken, kentin önemli kesiminin su ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı’nı da devre dışı bıraktı.

Yangında enerji nakil hatları zarar görünce, İzmir’in Konak, Karabağlar, Gaziemir, Menderes ve Buca ilçelerinde sular kesildi. Menderes, Gümüldür ve Özdere bölgelerine elektrik de verilemedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürü Fügen Selvitopu, TEDAŞ'ın, yangının enerji nakil hatlarında tehlike yaratacağı gerekçesiyle elektriği kesmesi nedeniyle Tahtalı Barajı'ndan Arıtma Tesisi'ne su aktaran pompaların çalışamadığını söyledi. Bu nedenle Menderes, Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak'ın bir kısmının saat 15.30'dan itibaren su alamadığını belirten Selvitopu, "Yangının sönmesi ve soğutma çalışması sonrası TEDAŞ hatta elektrik verebilecek. Biz Karabağlar ve Konak'taki bölgeleri kısmen güneydeki depolardan besleyeceğiz. TEDAŞ elektriği yangına uzak başka bir hattan besleyebilmek için çalışıyor. Su akmayan bölgelere tankerlerle su takviyesi yapacağız" dedi.

SU VERİLMEYE BAŞLANDI

İzmir'in Menderes İlçesi Gümüldür bölgesinde çıkan orman yangınında Tahtala Barajı'ndan arıtma tesisine su sağlayan pompaların, elektrik nakil hatlarındaki arıza nedeniyle durması sonucu kentin bazı ilçelerinde yaşanan su kesintisine çözüm bulundu. Elektrik dağıtım şirketi TEDAŞ, barajın kuzeyindeki bir hattan enerji sağlayınca pompalar, saat 18.30'da tekrar çalıştı. Kente su verilmeye başlandı. Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak'ta vatandaşların akşam saatlerine kadar suya kavuşacağı bildirildi.

Menderes'in Gümüldür, Özdere gibi sahil kesimlerinde ise elektrik kesintisi sürdüğü için hala su verilemiyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası