Ege Postası
Geri

Yenilenebilir enerji sistemleri Sekapark’ta

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark’a güneş ve rüzgar enerjinden elektrik üreten sistemler yerleştirdi. Sekapark’taki tepelerden birine kurulan enerji sistemleri halka yenilenebilir enerji kaynaklarını yerinde görme imkanı da sunuyor....
Yenilenebilir enerji sistemleri Sekapark’ta
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark’a güneş ve rüzgar enerjinden elektrik üreten sistemler yerleştirdi. Sekapark’taki tepelerden birine kurulan enerji sistemleri halka yenilenebilir enerji kaynaklarını yerinde görme imkanı da sunuyor. Özellikle geleceğin mirasçıları olan çocuklara enerji üssündeki sistemler tanıtılıyor.

        Enerji üssünde 12 panelden oluşan bir güneş enerji sistemi bir de rüzgar türbini yer alıyor. Her iki sistem de 3’er kilovatlık enerji sağlıyorlar. Sistemde üretilen enerji Sekapark’a doğrudan veriliyor. Enerji üssünde üretilen toplam 6 kilovatlık enerji parktaki 50 elektrik direğinin aydınlatmasında kullanılıyor. Üssün daha da genişletilmesi için çalışmalar yapılıyor.

        Geleceğin enerji kaynakları arasında yerini alacak olan yenilenebilir enerji, çevreci ve maliyetinin düşük olması açısından önemli bir kaynak. Fosil yakıtların küresel ısınmayı tetiklediği günümüzde bu kaynaklar daha da önem kazanıyor. Büyükşehir Belediyesinin Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda kurduğu güneş enerji sistemleriyle elektrik enerji üretiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası