Ege Postası
Geri

Yıldırım: İzmirli bıktı usandı

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişikliğe ilişkin olarak, ''Ertuğrul Bey'in gitmesiyle İzmir'e yönelik bizim sorumluluğumuz biraz daha arttı'' dedi. Yıldırım ayrıca İzmir’in her yağmurdan sonra ‘Venedik’ diye anılmasını yerel hizmet eksikliği olarak değerlendirdi.
Yıldırım: İzmirli bıktı usandı
Haberler / Politika
26 Ocak 2013 Cumartesi 18:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


İZMİR - Bakan Yıldırım, ilk yerli üretim elektrikli tren olan ''Anadolu set''in, Ödemiş-Bayındır-İzmir hattında hizmet vermeye başlaması nedeniyle Bayındır İstasyonu'nda düzenlenen törene katıldı. İzmir'in AK Parti'li tek belediyesi olan Bayındır'da uğrayarak vatandaşlara seslenen Yıldırım, “Çiçeğin başkenti Bayındır'ın çiçek gibi insanları ile olmaktan gurur duyuyorum. Buradan Ödemiş'e geçip hastanenin açılışını yapacağız. Buradan geçerken, Bayındır'ın çiçek insanlarına selam verip öyle geçelim dedik. Karayolu ile geldik yol çalışmalarını da inceledik. Buradan Ödemiş'e trenle gidelim dedik” diye konuştu. 1980'den beri tren yolunun ve tren işletmeciliğinin var olduğunu kaydeden Yıldırım, “Birkaç yıl öncesi ile şimdinin farkını görüyorsunuz değil mi” dedi.

Bayındır Halk Eğitimi Merkezi'nin Halk Oyunları ekibinin gösterisini izleyen Yıldırım, trene binip Ödemiş'e gitti.

Tren setinin hizmet verdiği demir yolunun ve bu hatta tren işletmeciliğinin 1880'den beri var olduğuna işaret eden Yıldırım, ''Ama birkaç sene öncesiyle şimdinin farkını görüyorsunuz. Vatandaşa hizmeti ibadet gibi görmezseniz, hangi görevde olursanız olun hiç bir mana ifade etmez'' diye konuştu.  Konuşmasının ardından trene binerek Ödemiş'e kadar seyahat eden Yıldırım, bir süre makinist koltuğuna geçerek treni kullandı.   
  
SORUMLULUĞUMUZ ARTTI
 Bakan Yıldırım, Ödemiş seyahati sırasında trende gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikle Ertuğrul Günay'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ayrılması sonucu kabinedeki tek İzmir milletvekili bakan olarak kalmasını değerlendiren Yıldırım, şunları söyledi:  ''Bir bakan gider, bir bakan gelir. Bakanlar sadece seçildiği bölgeye hizmet edecek diye bir şey yok. Ertuğrul Bey, 5,5-6 sene bakanlık yaptı. Bu kadar istikrarlı bakanlık yapan çok azdır. Bundan sonra İzmir milletvekili olarak, İzmirli hemşehrilerimize hizmete devam edeceğiz. Ertuğrul Bey'in gitmesiyle İzmir'e yönelik bizim sorumluluğumuz biraz daha arttı. Baştan beri İzmir ile ilgili projemizi birlikte yürüttük. Değişiklik, eksiklik olmadan İzmirlilere hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız.''

Yıldırım, ''Ertuğrul Günay'ın bakanlıktan alınmasıyla akıllara, ''Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı mı olacak' sorusunu geldiğinin belirtilmesi üzerine, ''Adaylık filan İzmir'in öncelikli işi değil. İzmir'in öncelikli işi hizmettir. Önemli olan hizmetin yürümesi. Bir aday bulunur. O kadar aday var ki seçmekte zorlanacağız'' dedi.
 İzmir'de her yağmur sonrası yaşanan su baskını sorununa ilişkin bir soruya yanıt veren Yıldırım, şunları kaydetti:  ''İzmir'in her yağmurdan sonra 'Venedik' diye anılmasının arkasında yetersiz altyapı, çarpık yapılaşma, yerel hizmet yetersizliği var. Şehrin bugününü değil, geleceğini düşünen projelerin daha önceden yapılması lazımdı. Eğer İzmir'de '35 İzmir 35 Proje' 15 yıl önce başlamış olsaydı, yağmurlarda 'Venedik' benzetmesi yapılmak zorunda kalınmazdı. İzmirliler merak etmesin, o sorunu da adım adım gündemden çıkaracağız.''

BUCA TRAMVAYI PROJESİ
Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, ''Buca Tramvayı Projesi'nin bakanlığınca onay verilmemesi nedeniyle hayata geçirilemediği'' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''Önce başladığımız işi bitirelim. Metroyu, İzmir Metrosu'nu İzmirliler'in gündeminden düşürmek lazım. Buca Tramvayı bir nostaljik projedir. Anlaşmazlık yok esasında. Şirinyer'den oraya metro projesi var. Hem üstte hem altta raylı sisteme gerek var mı, o ihtiyaç analizi yapılıyor. İzmir'in hiçbir projesine biz olumsuz bakmadık'' şeklinde konuştu.
 
İzmir'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yürütülen ''Konak Tünelleri'' projesine ilişkin soruya Bakan Yıldırım, ''Bahri Baba Parkı'nda tescilli binalar var. Konak ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin olumsuz görüşü var. Biz diyor muyuz, 'belediyenin olumsuz görüşü var' diye- Şikayet makamında olamayız, 'belediyeler olumsuz görüş bildiriyor' diye duracak mıyız, o sorunları aşacağız. Oradan da girersek tüneli bir an önce bitirebiliriz'' şeklinde cevap verdi. 

 ÖDEMİŞ’TE HASTANE TEMELİ ATTI
 Bakan Yıldırım, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile Ödemiş ilçesinde yaptırılacak 264 yataklı yeni devlet hastanesinin temel atma törenine katıldı. Hava muhalefeti nedeniyle Ödemiş Saray Düğün Salonu'nda yapılan törende konuşan Yıldırım, Menderes Havzası'na 50 yataklı hastanenin yakışmadığını, bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nın Ödemiş'e 264 yataklı ve 5 yıldızlı otel konforunda bölge hastanesi yaptıracağını söyledi.

Hastane projesinin kabinedeki değişiklikle Sağlık Bakanı görevini devreden Recep Akdağ'a ait olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:  ''Bayrak şimdi Mehmet Müezzinoğlu'nda. O da aldığı noktadan projeyi daha ileriye taşıyacak. Değerli Bakanımıza başarılar diliyoruz. Sağlıkta dünyanın zirvesine çıktığı anda görevi teslim eden Recep Akdağ'a da tüm milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Sağlıkta varılan nokta, yakın tarihimizin erişilemeyecek rekorudur. Aynı süre görev yaptık. Şimdi bizi yalnız bıraktı. Biz de sizlerin desteği ve bu can bu bedende oldukça hizmetleri başarıyla sürdürmek için gayret edeceğiz.''

 Bakan Yıldırım, vatandaşların Ödemiş'te ağız ve diş sağlığı merkezi kurulması talebini dile getirmesi üzerine, ilçede 6 ay içinde ağız ve diş sağlığı merkezini kuracaklarını söyledi.  Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da Ödemiş'te tarihi bir gün yaşandığını ifade etti.
 Yapılacak hastanenin uzay üssüne ve 5 yıldızlı otele benzediğini, sağlık yatırımlarında İzmir'e pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Kafkas, ''1 milyar liradan fazla yatırım planımız var. Bunlar tamamlandığında bakanlığımızın İzmir'e yaptığı toplam yatırım 2 milyar lirayı geçiyor'' dedi.

Törende daha sonra hastanenin yapılacağı alanla video konferans yöntemiyle bağlantı kurularak, inşaata ilk harç atıldı.

 Bakan Yıldırım, temel atma sırasında yüklenici firma yetkilisiyle konuşarak, 2014 Eylül ayında bitirilmesi planlanan hastanenin daha erken teslim edilmesi için pazarlık yaptı. Yıldırım, hastanenin 2014 yılında, Bayındır ilçesinde Çiçek Festivali yapılan nisan ayı sonu, mayıs ayı başında bitirilmesini istedi.  TOKİ tarafından ihalesi yapılan ve 13 bloktan olaşan 264 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi'nin 28 milyon 829 bin liraya mal olacağı bildirildi. 

 EFELİK SİZDE KALSIN BİZ İZMİR’İN HİZMETKARIYIZ
 Bakan Yıldırım, hava muhalefeti nedeniyle Saray Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen Ödemiş Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni'nin ardından aynı salonda AK Parti İzmir Teşkilatınca düzenlenen toplantıya katıldı.

 Bakan Yıldırım, Ödemiş'in merkez nüfusunun 100 bini, Ödemiş Ovası'ndaki toplam nüfusun ise 300 bini aştığına işaret ederek, toplantının yapıldığı salonun bu büyüklükteki Ödemiş'e yakışmadığını, Ödemiş'e yakışır bir salon yaptırmak için bir planlama yaparak hayata geçireceklerini söyledi. Bu sözlerinin ardından salondakilerce ''İzmir'in Efesi Binali Yıldırım'' şeklinde slogan atılması üzerine Yıldırım, ''Efelik sizde kalsın, biz İzmir'in hizmetkarıyız'' diye karşılık verdi.

 Ödemiş-Kiraz arasına demir yolu yapacaklarını, projenin son rötuşlarının yapıldığını ifade eden Yıldırım, ''Siz her türlü hizmetin en güzelini hak ediyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, kurtuluşu, istiklali, efelerin gösterdiği kahramanlıklar neticesinde gerçekleşti'' diye konuştu.

 MİLLETİN YOLLARINI YAPIYORUZ
 Yıldırım, AK Parti milletvekillerinin sahada milletin sorunlarını tespit ettiğini, sorunlara çözüm ürettiğini dile getirerek, şunları söyledi:  ''AK Parti milletvekilleri sahada. Kürt'lerle Türk'leri ayrı ayrı raflara koymakla meşgul değil, onlar milletin içindeler. Kürt'üyle, Türk'üyle beraber. Ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı her yerdeler. Bazıları Türk Kürt kardeşliğine halel getirmek için kafa karıştırıcı laflar ederken, kardeşliği zedelemeye çalışırken biz milletin yollarını yapıyoruz, gönüllerinin yollarını yapıyoruz.''

 Sahada yaptıkları çalışmalarda çiftçilerin 10 metreden derin artezyen kuyularına su saati bağlanmasına ilişkin karardan duydukları rahatsızlığı öğrendiklerini belirten Yıldırım, ''Kuyulara saat konacak, bu sorunun düzelmesi lazım' dediler. Bakanımız, Başbakanımızla görüştük. Çalışmalar yapılıyor. Günü gelmeden bu yanlışlık düzeltilecek'' dedi.

 İZMİRLİ BIKTI, USANDI
 Bakan Yıldırım, İzmir'in sürekli şikayet eden, ama hizmete gelince ortalıkta gözükmeyenlerin nakaratlarından bıktığını kaydederek, şöyle devam etti: ''İzmirli artık hizmet bekliyor. Her ay yeni bir hizmetin müjdesini vererek 2013'ü dolu dolu geçireceğiz. Kaybedecek vaktimiz yok. İşimiz hizmet, gücümüz millet, işimiz hizmet, gücümüz İzmir. İzmir'e ayak bastığımız ilk gün dedik ki, 'İzmir'de söylem siyasetini sona erdireceğiz, hizmet siyasetini getireceğiz'. '35 İzmir 35 Proje' dedik yola çıktık. Bugün onlar projelerimizi sayamazlar, ama biz 15'ini başlattık. İşte hizmetin adı budur. Bu projeler öyle laf olsun torba olsun diye değil, her biri milyarlık proje. İzmir'in yüzyılını hazırlayan projeler.''
 İzmir'in yıllardan beri yerel yönetimlerde geri kaldığını, ama bu durumdan İzmir'i kurtaracak olanın yine İzmirliler olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Onun kararını, İzmir günü geldiğinde en iyi şekilde verecektir. İşimiz seçimleri düşünmek değil, nesilleri düşünmek, seçimlere göre değil nesillere göre hizmet etmektir'' dedi. (AA)


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası