Ege Postası
Geri

Yıldırım'ın afişleri izinsiz mi asıldı'

Geçtiğimiz günlerde kente gelerek seçim çalışmalarına start veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir genline asılan afişleri tartışma yarattı. Birinci bölgeden milletvekili adayı olan Yıldırım’ın mülkiyeti Karayolları’na ait olan köprü, viyadük ve üstgeçitlere asılan seçim afişlerine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, devleti göreve davet ederek izinsiz asılan afişlerin kaldırılmasını istedi ve “İzmir Binali Yıldırım’ın çiftliği mi'” dedi. Yıldırım'ın afişleri izinsiz mi asıldı'
Yıldırım'ın afişleri izinsiz mi asıldı'
Haberler / Yerel Politika
29 Eylül 2015 Salı 09:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 1 Kasım’da yapılacak erken seçimlerde AK Parti İzmir Milletvekili olarak yola çıkan Eski Bakan Yıldırım’ın kent genelindeki afiş, pankart ve dövizleri çeşitli tepkileri de beraberinde getirdi.
 
“YILDIRIM SEÇİM KAMPANYASI” TARTIŞMALARA YOL AÇTI
AK Parti’nin geçtiğimiz haftadan itibaren “Binali Yıldırım” seferberliği ilan ederek kentin muhtelif noktalarında kamuya ait alanlara astığı seçim afişleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Yönetmeliğe aykırı olmasına karşın mülkiyeti Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait olan köprü, viyadük, üstgeçit ve altgeçit gibi alanlar yapılan tanıtım çalışması nedeniyle adeta reklam panosuna dönerken, yaşanan bu manzara vatandaşlardan da tepki topladı. AK Parti’li Yıldırım’ın kente gelişini kutlayan ve seçim çalışmasına start veren “Hoş geldiniz” afişleri görüntü kirliliği yaratırken, söz konusu tanıtım çalışmasına devlet tarafından verilen izinler ise soru işaretlerini de beraberinde getirdi.
 
“KANUNEN SUÇ”
Kent genelindeki söz konusu manzaraya tepki gösteren ve tanıtım materyallerinin kanunen suç olduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Sayın Binali Yıldırım’ın, herhangi bir vatandaştan hiçbir farkı yok. Özel bir ayrığı da yok. Şu anda hiçbir görev ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Böyle bir şahsın İzmir’in her tarafına reklam astırması kanunen suçtur. Bununla ilgili herhangi bir izin alınmadı. 1 Ekim’den itibaren bu tip görsellerin asılmasına seçim kurulları karar verir. 1 Ekim’den 1 Kasım’a kadar olan sürede bu görsellerle ilgili izin seçim kurulları tarafından verilir. Bundan önceki tarihlerde izinler mülki amirler tarafından verilir. Yani ilçe kaymakamları ve valiler tarafından. Binali Yıldırım’ın hiçbir kaymakamlığa ve valiliğe izin başvurusu yoktur. Burada özel bir ayrıcalık yapıldı” dedi.
 
“İZMİR BİNALİ YILDIRIM’IN ÇİFTLİĞİ Mİ'”
CHP’li Çam, devlet kurumları tarafından Yıldırım’a özel taraflı bir tutum uygulandığını savunarak, “Binali Yıldırım İzmir’i kendi çiftliği gibi kullanmak istemekte. Bunun en somut örneklerinden biri de geçtiğimiz hafta cumartesi günü yaşandı. Havaalanında kürsü kurdurarak “VIP miting” yaptı. İzmir’in mülki amirleri buna çanak tutmakta, göz yummakta. Ve bu suça ortak olmaktadır. Bu konuda yerel yöneticileri göreve davet ediyorum. Binali Yıldrım’ın geleceği varsa 1 Kasım’da göreceği de vardır…” dedi ve duruma tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası