Ege Postası
Geri

Yılmaz'ın 'Alsancak Limanı' yanıtına CHP'li Polat'tan tepki: Vatana ihanet anlamına gelir!

İzmir Alsancak Limanı’nın Abu Dhabi Port tarafından satın alındığı iddiasını Meclis gündemine taşıyan ve bu konuya ilişkin soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından soru önergesine verilen yanıtı sosyal medya hesabından paylaştı. CHP’li Polat, ‘Bugün Sayın Yılmaz lütfetmiş cevap vermiş ama sorularımıza cevap niteliğinde değil. Gelen cevabı kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bir kere daha söylüyorum, Alsancak Limanı’nın kapalı kapılar ardında satılması vatana ihanet anlamına gelir!’ sözleriyle tepkisini ortaya koydu.
Yılmaz'ın 'Alsancak Limanı' yanıtına CHP'li Polat'tan tepki: Vatana ihanet anlamına gelir!
Haberler / Yerel Politika
17 Ağustos 2023 Perşembe 16:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gönül MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Alsancak Limanı’nın Abu Dhabi Port tarafından satın alındığı iddiasına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’a yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi sunmuştu.

CHP’li Polat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a sunduğu önergede;

1) 2017 yılında Türkiye Varlık Fonu'na devredilen Izmir Alsancak Limanı'nın, 2021 yılında Varlık Fonu ile liman ve lojistik yatırımları yapma amacı ile stratejik ortaklık anlaşması imzalayan Abu Dhabi Port tarafından satın alındığı iddiaları doğru mudur?

2) Iddialar doğru ise satın alma işleminde hangi prosedür izlenmiştir?

3) Izmir Alsancak Limanı'nın bedeli hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Limana ne kadar bedel biçilmiştir?

4) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre 2023 yılı Ocak-Mayıs döneminde yaklaşık 126 bin TEU konteyner elleçlenen ve çok değerli bir konuma sahip olan Izmir Alsancak Limanı TCDD tarafından işletilirken kar etmekte midir?

5) Izmir Alsancak Limanı'nın özelleştirme takviminde olduğu kamuoyunca bilinmektedir. Liman için özelleştirme çalışmaları devam etmekte midir? Devam ediyorsa çalışmalar ne aşamadadır? sorularını sormuştu

 YILMAZ: LİMAN'IN İŞLETME VE YÖNETİMİ TCDD TARAFINDAN YAPILMAKTADIR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise CHP’li Polat’a ‘Izmir Alsancak Liman'ı, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 2017/5 sayılı kararıyla özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak 2017 yılında Türkiye Varlık Fonu'na devredilmiştir.Bununla birlikte, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 2017/5 sayılı kararı doğrultusunda Liman'ın işletme ve yönetimi TCDD tarafından yapılmaktadır.’ yanıtını verdi.

POLAT: VATANA İHANET ANLAMINA GELİR!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın verdiği yanıtı sosyal medya hesabından paylaşan CHP’li Polat ‘İzmir Alsancak Limanı’nın Abu Dhabi Port tarafından satın alındığı iddiasını Meclis gündemine taşımış, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi vermiştim. Bugün Sayın Yılmaz lütfetmiş cevap vermiş ama sorularımıza cevap niteliğinde değil. Gelen cevabı kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bir kere daha söylüyorum, Alsancak Limanı’nın kapalı kapılar ardında satılması vatana ihanet anlamına gelir!’ sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

İşte o paylaşım:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası