Ege Postası
Geri

Sındır'dan başkanlara geçici çözüm önerisi!

OHAL kapsamında çıkan KHK ile belediyelerin eğitim kurumu açmasının yasaklanmasının yankıları sürüyor. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, sosyal medyadan yaptığı açıklamada belediye başkanlarına geçici çözüm yolu gösterdi. Sındır'dan KHK mesajı...Belediye başkanlarına yol gösterdi:
Sındır'dan başkanlara geçici çözüm önerisi!
Haberler / Yerel Politika
14 Kasım 2016 Pazartesi 19:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Hükümetin OHAL kapsamında yayınladığı 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belediyelerin ortaöğrenim ve yükseköğrenime geçiş sınavları için açtığı ders desteği veren kurslarının faaliyetleri durdurma kararının yankıları sürüyor.

Belediyelerin yıllardır eğitime destek için açtığı dershaneler kapatılmaya başlarken özellikle CHP’de belediye başkanları ve parti yöneticilerinin çözüm arayışları sürüyor.

CHP İzmir'de 'KHK' zirvesi

Kendisi de bir dönem belediye başkanlığı yapğan CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gün içinde belediye başkanları, milletvekilleri ve il yönetimiyle toplantı yapmıştı.

Sındır, sosyal medyadan kritik bir açıklama yaptı. Sındır, KHK sonrası çıkan karra gereği adeta karar kara düşünen belediye başkanlarına çözüm önerisinde bulundu.

ETÜT ÖNERİSİ

Sındır, şu mesajı yayınladı;

“Belediyelerimiz tarafından kamusal hizmet olarak verilen ve çocuklarımızı daha başarılı bir geleceğe hazırlamak ve yoksul ailelerin bütçesine de destek olmak amaçlı verilen eğitim destek faaliyetlerinin OHAL kapsamında fakat OHAL'le ilgisi olmayan KHK'larla ENGELLENMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ. Bu durum ayrica Cumhuriyet Halk Partimizin sosyal demokrat yönetim anlayışına aykırıdır. TBMM'de söz konusu KHK'nın iptali veya değiştirilmesi yönünde verdiğimiz mücadelenin yanında geçici bir çözüm olarak önerim;

676 Sayılı KHK ile faaliyetlerine son verilen belediyelerimizin ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza destek amaçlı verdikleri kurs faaliyetlerinin ETÜT Merkezi ve benzeri ad ve yöntemle KHK'nın iptaline kadar sürdürülebilmesinde her hangi bir sakınca görmediğimi ve bu bağlamda halkımızın ve öğrencilerimizin mağduriyetinin önlenebileceğini düşünüyorum.

Önemli olan, halkımız için kamu adına hizmetin üretilebilmesidir. Bu yaklaşımı bütün CHP'li belediye başkanlarımızın mülki idare amirleriyle de istişare ederek dikkate almasında fayda görüyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası