Ege Postası
Geri

​Köy arazisi CHP’lilere satıldı, ortalık karıştı

Tire’de büyük tepki uyandıran köy mallarının satış girişimi iptal edildikten iki hafta sonra, kent bomba satış haberiyle sarsıldı. Kapatılan Gökçen beldesinin mallarının, CHP İlçe başkanının oğlu ve yeğeni tarafından satın alındığı ortaya çıkınca ortalık karıştı. CHP’li Yücel Özen, “Bu olay CHP açısından resmen faciaya dönüştü” dedi.
​Köy arazisi CHP’lilere satıldı, ortalık karıştı
Haberler / Yerel Politika
10 Ekim 2014 Cuma 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Tire'de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ve CHP İl Başkanı Ali Engin'in açıklamalarına rağmen belediyeye devredilen köy tüzel kişiliklerine ait taşınmazların satışı konusunda yaşanan belirsizlik ve karmaşa devam ediyor. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ekim ayı toplantısında belediye meclisinden Gökçen'deki bazı taşınmazların satışına yönelik aldığı satış yetkisini kullandı. Yerel seçimlerden sonra belde statüsünü kaybederek, mahalle olan Gökçen'de toplam dört parça araziden üçünün satışı gerçekleşti. Gündeme bomba gibi düşen söz konusu taşımazları ise 1 milyon 230 bin lira karşılığında Ödemiş CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik'in oğlu Ali Birlik ve yeğeni Mustafa Metin'in aldığı öne sürüldü.
 
AK Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, AK Parti Grubu'nun ekim ayı meclis toplantısında verdikleri önergeyle hem satış yetkisinin meclise iade edilmesini istediklerini hem de başkanın istediği Gökçen'deki taşınmazların satışı konusunda ret oyu kullandıklarını hatırlattı. Yaldız, "Mal satışının her türlüsüne karşıyız. Bizim duruşumuz baştan beri belli. Satışa karşı net bir tavır aldık. Başkan Çiçek her fırsatta Gökçen'in borçlarını devraldığını söylüyor. Ancak, kendisinin geçmişte "Mal satarak borç ödenmez" şeklinde sözleri var. Şimdi ne değişti'" diye konuştu.

 FACİA BENZETMESİ
 Tire'deki satışa sert muhalefetiyle tanınan CHP'li Yücel Özen ise Gökçen'deki söz konusu arazilerin CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik'in oğlu ve yeğeni tarafından alınmasına bir anlam veremediğini söyledi. Duygularını "Şaşkınlıktan söyleyecek söz bulamıyorum" sözleriyle dile getiren Özen, "Satan CHP'li, alan CHP'li... Ne diyeyim... İçinde bulunulan durum, CHP açısından resmen bir faciaya dönüştü. Sayın Kocaoğlu bundan sonra ne yapacak merak ediyorum. Sayın Çiçek'in ise ağustos ayında aldığı satış yetkisini meclise niye devretmediğini şimdi daha net anlıyorum" dedi. Özen şunları söyledi:

AYAKLAR ALTINA ALINAMAZ
“CHP’li Tire Belediyesi ile başlayan ve Aydın’ın Sultanhisar ve Bozdoğan belediyesi ile süren köy mallarının satışı  süreci, köy muhtarlarını da kapsayan bir heyet tarafından rapora dönüştürülerek başta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ve Aydın CHP milletvekillerine, PM üyelerine, İzmir’den sorumlu MYK üyemiz, genel sekreterimiz Gürsel Tekin’e gönderilecektir. Halkımızın neredeyse tek umudu olan chp nin yazılı kuralları ve söylemleri böylesine ayaklar altına alınamaz. İzmir’de çözüidü-engellendi-satılmayacak diye değerlendirilen köy malları-arazileri satışı Tire’de gerçekleştirildi. Hem de bir CHP ilçe başkanına satışı yapılarak. Aydın’ın CHP’li belediye başkanı ise açıkca satışı onaylayan,hatta destekleyen tavırlarını sürdürmektedir. Oysa,ilçe belediyelerinin parasal yetersizliklerinin giderilmesi yine büyükşehir belediyelerince çözülmelidir. İlçe belediye paylarından büyükşehir kasasına aktarılan yüzde 40 payın yarısı aynı ilçeye borç olarak aktarılarak ilçe belediyelerinin ödeme yeterlilikleri kaynak oluşturuluncaya kadar düzeltilebilir.”
 
45 DÖNÜM
 
Gökçen Mahallesi Muhtarı Süleyman Köseoğlu, söz konusu arazilerin toplamının 45 dönüm civarında olduğunu ve buradan toplam yedi ailenin geçimini sağladığını söyledi. Köseoğlu, ailelerin araziler karşılığı belediyeye kira ödediğini kaydetti. Köseoğlu, "Başkan Çiçek, her defasında Gökçen'den 6 milyon borç devraldığını belirtiyor. Son meclis toplantısını izledim. Köy mallarının satılmayacağı belirtilmişti. Ancak yerel seçimlerden sonra mahalle olan Gökçen bu karardan niye faydalanamadı bilemiyorum" diye konuştu.
 
İDDİALARI YALANLIYORDU
 
Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ekim ayı belediye meclis toplantısında, "Köy mallarından bugüne kadar bir kıymık bile satmadık. İddia edildiği gibi mezarlık falan da satmaya kalkmadık. Gökçen beldesinden 6 milyon lira borç devraldık. Artık borç ve faiz ödemek istemiyoruz" dedi.
 
KOCAOĞLU’NA RAĞMEN
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire'deki satış ile ilgili yaptığı açıklamada, "Belediye arsa, otel ya da kendi yerini satabilir. Ama köylerden gelen malları satamaz. Zaten bu arazilerle ilgili satış kararı alınsa, ihaleye girer alırdım. Köylünün o malları satın alamayacağı zaten biliniyor. Satılmaması en iyi durumdur. Tire Belediye Başkanı da gerekeni yaptı" demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası