Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Suçluluk duygusu'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
5 Eylül 2021 Pazar

'Suçluluk duygusu'

1990’lı yıllardı. Genel seçimlere bir hafta kalmıştı. Gün ba-tımı yaklaşıyordu. Seçim konvoyumuz bir tepenin sırtındaki uzun yokuşu bitirip düzlüğe çıkınca konuşmalarının yapıla-cağı kahvenin önündeki toprak yolda durdu.

Saatlerdir burada bekleyenlerin alkış tufanıyla konvoydaki araçlarından inen mağrur bakışlı politikacıların ellerini sık-mak için birbirini ezercesine koşuşan kalabalığın arasında korkudan el ele tutuşmuş iki küçük çocuk gözüme ilişmişti.
 
Ayakaltında ezilecekler korkusuyla hemen yanlarına koştum. Ellerinden tutup bir kenarına çektim. Altı yedi yaşlarındaydı-lar. Biri kız biri oğlandı. Birbirlerine sokuluşlarından kardeş olduklarını anlamıştım.

Önlerinde çömelip yüzlerine baktım. İkisinin de gözleri züm-rüt yeşiliydi. Belki de dünyanın en güzel çocuk gözleriydi. Bütün çocukların gözleri zümrüt yeşili olmasa da güzeldi.
 
Kedi tedirginliğine benzeyen ürkek bakışları bir köşede unu-tulup gitmişliğin, yoksulluğun, ezilmişliğin yürek yakan tür-küsü gibiydi. Koşuşmalar sırasında toz toprak içinde kalmış saçlarını okşarken ikisinin de yalınayak olduğunu gördüm…

Gelecek için duygularım, hayallerim alt üst olmuştu. Yüre-ğime ateşten bir kor düşmüştü sanki. İkisine birden sarıldım. Bir bebeğinki gibi süt kokulu bedenlerinin masumiyeti, sessiz çığlıklar gibi isyan ediyordu; kime isyan ettiğini bilmeden.
    
Kim bilir ne güzel adları vardı. Suçluluk duygusuyla bunu soramadım. Hakkım yoktu zaten. Bir süre sonra ortalık sakin-leşmişti. Yüreğimi, ruhumu orada bırakarak yanlarından ayrı-lırken, yaz sonu ekin tarlalarında boy atan altın sarısı başak-lara benzeyen saçlarını öptüm… Öptüm… 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası