Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Millet İttifakı’nın adayından bile daha çok merak ediliyor!
Halil Solak
YAZARLAR
5 Aralık 2022 Pazartesi

Millet İttifakı’nın adayından bile daha çok merak ediliyor!

Evet, Türkiye 2023 Haziran’da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere, karşılıklı açıklanan vizyon belgeleri eşliğinde yavaş yavaş ısınırken, CHP İzmir’de tek gündem ise Deniz Yücel sonrası il başkanı kim olacak?

Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğü İzmir il başkanlığı görevini bırakıp milletvekili aday adayı olacağı uzun süredir kulislerde konuşulan Deniz Yücel’in görevi bırakması halinde yerine kimin geçeceği CHP İzmir’de şu günlerde en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Hatta öyle ki; kritik seçim öncesi Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağından bile daha çok merak ediliyor!

Öyle ya yeni il başkanı, Türkiye’nin kader seçimi öncesi milletvekili adaylıklarının belirlenmesi ve genel seçimin ardından yapılacak yerel seçimlerde adaylık konusunda belirleyici olacak.

O sebepledir ki; Ekipler bu ‘başkanlık’ mevzusuna ayrı bir önem veriyor. 

Yani anlayacağınız çok önemli bir mevzi…

Kazanan çok şey kazanır!

Kaybeden çok şey kaybeder!

Gelelim kimlerin adının geçtiğine?

Dıştan içe doğru gidersek! 

Yönetim dışı kanadı ikiye ayrılırken, örgüt büyükleri masaya ağabey formülünü getirdi.

Kritik seçim öncesi örgüte alışma ve örgütle tanışma süreçlerinin dezavantajlı bir durum yaratacağı düşüncesiyle örgüte hakim, partide uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapmış Mehmet Ali Çalkaya, Erdal Karademir ve Altan İnanç isimleri öne çıkarılıyor.

Bu isimlere ek olarak Aytekin Tunus ve Şenol Arslanoğlu’nun da kulisler de konuşulduğu ifade ediliyor.

****

Yönetim içinden ise Leman Tunus, Aygül Eryılmaz, Çağdaş Kaya, Görkem Duman, Çetin Özdemir, Özcan Durmaz, Köksal Yıldırım…

Buraya ayrı bir parantez açmak gerekir.

İl Yönetim Kurulu üyeleri uzun süredir örgüt için dört koldan verdikleri emeklerin göz ardı edilmemesi noktasında yeni başkanın yönetim içinde yapılacak bir oylama ile belirlenmesini istiyor.

EKİP ÇALIŞMASI

Hani demiştik ya 'kazanan çok şey kazanır, kaybeden çok şey kaybeder' diye.

Tam da bu noktada…

Kazanan ya da kaybeden sadece başkanlık koltuğuna oturan ya da oturamayan kişi olmayacak.

İşin arkasında “ekip çalışması var” çünkü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile beraber hareket eden ikinci yapı ve son olarak CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve ekibi, kendi istedikleri aday il başkanı olsun diye yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Soyer ve ekibinin olmazsa olmazı Köksal Yıldırım olurken, bu kez işi biraz daha sağlama almış olacaklar ki alternatif bir isim de ceplerinde duruyor o da Altan İnanç.

Gelelim Batur ve Engin cephesine; Örgütün ağabeyleri konumundaki iki ismin önerisi de yine ‘ağabey formülü’ üzerinden ilerliyor.

Ancak Batur, Erdal Karademir ismi uzlaşı için çalışırken, Engin ise örgütü seçim sürecinde başarılı bir şekilde yönetecek herhangi bir isme ılımlı bakıyor.

KAPALI KUTU!

Tuncay Özkan ve ekibi ise şu ana kadar adeta tam bir kapalı kutu gibi davranıp, ser verip sır vermese de ekibin desteğini Özcan Durmaz’a vereceği iddiaları ağırlıkta.

****

Son olarak kulağıma gelenlere göre…  İl Başkanı Deniz Yücel yarın il yönetimi ile kahvaltıda bir araya gelecek. Yücel’in il yönetimini dinleyecek ve başkanlık konusunda teleplerini alacak. Genel Merkez tarafından görevden alınma riskiyle karşı karşıya olan yönetim kurulu üyeleri, Yücel’e seçimin yönetim içinden yapılması konusunda baskı yapacaklar.

****

SONUÇ OLARAK

5 yıllık görev süresinin sonuna yaklaşan Yücel nasıl bir yol izleyecek bilinmez ama… 

Daha ortada kesinleşmiş bir istifa bile yokken kulisleri bu kadar hareketlendiren İl Başkanlığı mevzusu İzmir’de daha çok su kaldırır!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası