Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’den Batur ve Engin’e çalım!
Halil Solak
YAZARLAR
26 Aralık 2022 Pazartesi

Soyer’den Batur ve Engin’e çalım!

Evet, iyisiyle, kötüsüyle CHP İzmir İl Örgütü’nde bir dönem sona erdi.

Deniz Yücel, 5 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevini bugün itibariyle bıraktı.

Günlerdir istifa ediyor, istifa edecek, istifa etmek üzere derken, nihayet basın açıklamasıyla beklenen istifasını duyurdu.

Yücel “Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır” diyerek Milletvekili adayı olmak için yola çıktı.

****

Yeni bir başlangıç derken, ‘yeni CHP İzmir İl Başkanı kim olacak?’ sorusu en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Süreç başından beri birçok isim gündeme geldi…

Geçti!

Bazı isimler günlerce tartışıldı.

Ekipler kendi önerdikleri ismin aday olması için uzunca bir süre çalışma yürüttü.

Ankara’da mesailer harcandı, İzmir’de masalar kuruldu.

Yeni başkan konusunda bazı belediye başkanlarının ilk adres olarak gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yakın siyasi çevresi ilk olarak ser verip sır vermese de Altan İnanç ve Köksal Yıldırım isimlerini kamuoyunda, eksisiyle artısıyla tartıştırdı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü cephesi, yeni il başkanı “yönetim içinden seçilsin.” önerisiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise gündeme farklı isimler getirse de tartışmalar cılız kaldı.

Bu arada ekipler harıl harıl çalışırken il yönetimi de kendi canının derdine düşüp, “yeni il başkanı yönetim içinden belirlenmeli” diyerek tabir-i caizse ‘kenara atılmayı’ reddettiler. 

****
‘O olsun, bu olsun’ tartışmaları sürerken ayrı gayrıyla olmayacağını anlayan ekipler uzlaşı için bir masa etrafında buluştu.

Ve nihayetinde Tunç Soyer, Abdül Batur, Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Mahir Polat, ‘Şenol Aslanoğlu’ isminde mutabakat sağladılar.

Öyle hemen olmuş bir iş de değil haa. 

‘Gel git’ler yaşamadılar desek yalan olur ama neticede bir isim üzerinde uzlaşabildiler.

CHP kulislerinde Şenol Aslanoğlu için “bitti o iş” gözüyle bakılırken, dün Ankara’ya giden Başkan Tunç Soyer’in, Genel Merkez’de yaptığı görüşmelerde ‘Şenol Aslanoğlu’ ismini verdiği ancak ‘Murat Aydın’ ismini daha bir iştahlı önerdiği öğrenildi.

Soyer’in bu son dakika hamlesi ‘masa’ da şok etkisi yarattı.

İnisiyatifi eline alan Soyer, Batur ve Engin’e çalım atmış oldu. 

İşin ilginci Soyer’in ‘Murat Aydın’ ismini önermesinden ekibinin dahi haberinin olmamasıydı…

Yıllardır İzmir siyasetini takip eden bir gazeteci olarak ve tecrübelerime dayanarak bu gelişme “CHP’de yeni bir krizin kapısını araladı” diyebilirim!

Sonuç olarak, yeni il başkanı şimdilik ‘sorunsuz’ atansa dahi yeni sorunları çorap söküğü gibi getireceği ve ilk il kongresinde büyük hesaplaşmaların yaşanacağı aşikar.

Dip not: Daha birkaç ay önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun CHP Grup Başkanvekili görevi bırkacağını açıklamasının ardından yerine kimin seçileceği konusunda ekipler önce karşı karşıya gelmişti. 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün de aday olacağını açıklamasının ardından karşı karşıya gelen ekipler rekabeti bırakıp bir araya gelmişlerdi.

Birkaç görüşme sonrası Soyer ve ekibi ile Batur ve Engin cephesi grup başkan vekilini belirlemişlerdi. O isim Murat Aydın olmuştu.

Örnekten hareketle yeni il başkanını da ‘birlikte belirliyoruz’ diye düşünen Batur ve Engin’in bu işe kapalı kapılar arkasında fazlasıyla öfkelendikleri de konuşuluyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası