Ege Postası
Geri

Aslan kentin MR'ını çekti

DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı olarak kısa bir süre önce yola çıkan Hüseyin Aslan’ın adaylık açıklamasını yaptığı ilk hafta tamamlanan kamuoyu araştırması, biraz çarpıcı, biraz da kamuoyunun beklediği sonuçları ortaya koydu.
Aslan kentin MR'ını çekti
Haberler / Yerel Politika
18 Mart 2014 Salı 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İşte İntegral Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin araştırma sonuçlarıyla ilgilibilgi veren Aslan, daha önce de İzmir geneli için araştırmalar yaptırdığını ama bu kez Bayraklı’yı pek çok açıdan masaya yatıran ayrıntılı bir çalışma yapıldığına dikkat çekti, araştırmanın en önemli sonucunun Bayraklı halkının sorunlarında ortaya çıktığını söyledi. Aslan konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: 
“ Yol sorunu, ulaşım, alt yapı ve kentsel dönüşüm yine Bayraklılı’ların en çok dillendirdiği sorunlar. Kentsel dönüşüm ihtiyacı ve gündeminde olan Refik Şevket İnce, Cengizhan, Alparslan gibi gecekondu mahallerinde dönüşüm, birincil sorun olarak karşımıza çıkarken, ilginç bir sonuçla da karşılaşıyoruz. Mansuroğlu Mahallesi’nden bu soruya alınan yanıtın da kentsel dönüşüm olması; farkındalığı ve kentin genel sorununun bu olduğunu ortaya çıkarıyor. Bayraklı halkı değişime hazırdır.”
 
BAYRAKLI ONA GÜVENİYOR

DSP Bayraklı Belediye Başkan Adaylığını açıklamasının henüz üç gün sonrasında yapılan araştırmada Hüseyin Aslan’ın tanınırlık oranı yüzde 58.6. Bizzat kendisini gördüm diyenler yüzde 33.7 iken; yüzde 55’i Aslan’ı gazete, televizyon, afiş ve broşürlerden gördüğünü ifade ediyor. Hüseyin Aslan’ı tanıyorum ya da gördüm diyenlere; özellikleri sorulduğunda: yüzde 46.3 oranında “sözünü tutan, güvenilir”, yüzde 40.4 “çalışkan ve iş bitirici”, yüzde 42.4 ile “iyi yönetici” tanımları öne çıkıyor. Hüseyin Aslan dendiğinde ilk akla gelenin ne olduğu sorulduğunda ise ilk sıralarda, Televizyonda görüyorum, Ege Koop Başkanı, Kooperatifçi, İnşaatçı, Şehircilik, Binaları düzeltme, Eğitime önem veriyor, sağlam bir rakip gibi yanıtlar yer alıyor.

Kendisi ile ilgili sonuçları da değerlendiren Aslan, adaylık açıklamasının daha ilk günlerinde alınan bu yanıtların her zaman söylediği gibi geçmişinde yaptığı doğru, dürüst işlerden kaynaklı olduğunu söyledi. Bayraklı Belediye Başkan Adayı Aslan şunları söyledi: “ Geçmişim teminatımdır demekte haklıymışım. Saygıdeğer Bayraklı halkı bana, geçmişime dayanarak güvendi. Şimdi de onların ve ilçemizin geleceği için ‘yaparım” dediklerime inanacaklar biliyorum. Halkın tercihi hizmette ve çözümde birleşecek.  Bu sonuçlar, gerek Bayraklı’nın kıskacında olduğu sıkıntılar gerekse şahsıma ilişkin değerlendirmeler açısından oldukça önemli. O gün geldiğinde; söz verdiğim gibi, halkla , dost kapısı bir belediye yaratacağız. Bayraklı halkının isyanına son vereceğiz; dokunacağız, danışacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Hüseyin Aslan, "Belediye başkanı ilk olarak ne yapmalı diye sorulduğunda yolları düzenlemeli diyenler yüzde 17.7, bu beklentiyi yüzde 15.9 ile kentsel dönüşüm yapmalı yanıtı izliyor. Alt yapı sorunları çözülmeli diyenler yüzde 7.6 iken; ardından, park bahçe ve çevre düzemeleri yapılmalı, işsizlik sorunu çözülmeli, halkla iç içe olmalı ve halkla birlikte hareket etmeli, gerçek belediyecilik yapılmalı, sosyal ve kültürel tesisler oluşturulmalı, hastane yapılmalı, ayrım yapmamalı, cem evi yapılmalı” gibi beklentiler göze çarpıyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası