Ege Postası
Geri

İYİ Parti'de 'Koray Aydın' etkisi: Doğan teşkilatı tutamadı!

İYİ Parti’de genel başkanlık koltuğuna Müsavat Dervişoğlu’nun oturmasının ardından yaprak dökümü başladı. İzmir’de peş peşe gelen istifalar ‘Koray Aydın’ etkisi olarak gösterilirken, İl Başkanı Ülkü Doğan’ın tabanı koruyamadığı eleştirileri geldi. Öte yandan Hüsmen Kırkpınar başkanlığı döneminde 35 bine dayanan üye sayısının yarı yarıya düştüğü de gelen iddialar arasında yerini aldı.
İYİ Parti'de 'Koray Aydın' etkisi: Doğan teşkilatı tutamadı!
Haberler / Yerel Politika
6 Mayıs 2024 Pazartesi 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerine ‘hür ve müsatakil’ giren İYİ Parti hezimete uğradı. 

Büyük umutlarla İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığına  aday olan Ümit Özlale ise yüzde 3,64 oy oranı ile yarışı 4. olarak tamamladı.

Ülke genelinde büyük bir başarısızlık yaşayan İYİ Parti, olağanüstü kurultay kararı almıştı. Kurultayda Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın ve  Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehmet Tolga Akalın arasında kıran kırana bir yarış gerçekleşti.

3 turluk yarışın ilk turunda delegelerin büyük bir bölümünün oyunu alan Koray Aydın, Tolga Akalan’ın seçimden ikinci tur öncesi çekilmesi sonucunda ikinci turda 5 oy geriye düşmüştü. Son turda ise Akalan’ın oylarının büyük bir bölümünün Dervişoğlu’na geçmesiyle 611 oy alan Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan seçildi.

DOĞAN’IN ETKİSİZLİĞİ

22 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen İl kongresinde Sinan Bezircilioğlu’na karşı seçimi kaybeden, ancak Özlale ve Bezircilioğlu arasında yaşanan gerilimin ardından Müsavat Dervişoğlu’nun girişimleriyle İl Başkanlığı koltuğuna oturan Ülkü Doğan’a, teşkilat içerisinde 31 Mart seçim sürecinde varlık gösteremediği eleştirileri geldi. Seçim sonrasında başlayan kurultay sürecinde ise teşkilat içerisinde siyasetini Dervişoğlu’nun gölgesinde devam ettirdiği eleştirileri yapıldı.

İZMİR’DE YAPRAK DÖKÜMÜ

Dervişoğlu’nun genel başkan seçilmesinin ardından İYİ Parti’de yaprak dökümü başladı. İzmir’de Bornova İlçe Teşkilatı ile Gaziemir İlçe Teşkilatı toplu istifa kararı aldı. Bayraklı'da ise 27 ilçe yöneticisinden 22’si istifa etti, parti tüzüğüne göre istifaların ardından yönetim düştü. Ödemiş Teşkilatı’nda Belediye Başkan adayı gösterilen Güven Kılıç da partisinden istifa ettiğini duyurdu. Öte yandan Çiğli ve Ödemiş teşkilatıyla birlikte iki ilçenin daha istifaya hazırlandığı öğrenildi.

Ayrıca yerel seçim öncesi Selçuk ve Seferihisar aday gösterilen isimlere itiraz ederek partiden istifa ertmişlerdi. Seferihisar’da ilçe başkanı ve yönetimi CHP’ye katılmıştı. 

TABANI TUTAMADI

Ülkü Doğan, kurultay öncesinde Müsavat Dervişoğlu’na desteğini açıklamıştı. Ancak İzmir delegasyonu son gün verdikleri poz ile Aydın’a desteğini kamuoyuna duyurmuştu. İzmir’de peş peşe gelen istifalar ‘Koray Aydın’ etkisini ve Ülkü Doğan’ın tabanı tutamadığını gösterdi.

ÜYE SAYISINDA CİDDİ DÜŞÜŞ!

Öte yandan Hüsmen Kırkpınar başkanlığı döneminde 35 bine dayanan üye sayısının yarı yarıya düştüğü de gelen iddialar arasında yerini aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası