Ege Postası
Geri

Milli Park ihalesi Kuşadası Belediyesinin

Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Park içindeki işletmeler, plajlar ile Ziyaretçi Merkezinin işletilmesi ihalelerini Kuşadası Belediyesi kazandı.
Milli Park ihalesi Kuşadası Belediyesinin
Haberler / Yerel Politika
11 Temmuz 2014 Cuma 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Park’nın içindeki işletmelerin tümünün ihalesini Kuşadası belediyesi aldı.
İki ayrı bölümde, iki gün üst üste yapılan ihalelere Kuşadası Belediye Meclisinden oy birliği ile yetki alan belediye başkanı Özer Kayalı katıldı. 9 Temmuz günü Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar IV.Bölge Müdürlüğünün Manisa’daki binasında yapılan ilk bölüm ihaleye beş firma katıldı. Aydınlık ve İçmeler koylarındaki Kır gazinosu, büf ve plaj aktivitelerini kapsayan ihaleyi, 1 milyon 50 bin lira veren Kuşadası belediyesi aldı.
           
İkinci gün dört firmanın katıldığı ihale ise Karasu koyu, Kavaklıburun koyundaki Kırgazinosu, Büfe, Plaj Aktiviteleri ile Doğanbey Köyü Ziyaretçi Tanıtım Merkezi işletmeciliğini kapsayan ihaleyi yine Kuşadası belediyesi 526 bin liraya aldı.
           
Barındırdığı bitki örtüsü, doğal güzellikleri ve bölgenin oksijen deposu konumundaki Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın Kuşadası için çok büyük önem taşıdığını söyleyen B:elediye Başkanı Özer Kayalı, ihaleleri almaktan mutlu olduklarını söyledi. Kayalı, “Kuşadası yeniden bir diriliş yaşıyor. Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinin de katılımıyla büyüyen, sınırları genişleyen Kuşadası’nın her değerine sahip çıkmak zorundayız. Milli Park bu anlamda en önemli değerlerimizden biri. Kuşadası’na, turizme yakışır bir konuma getirilmeli. Oradaki her hangi bir olumsuzluğun, yaşanacak sıkıntının faturası başta Kuşadası olmak üzere tüm ülkeye kesilir. Bunun bilinciyle ihaleye katıldık. Yılda yüzbinlerce binlerce kişinin piknik yaptığı, gezdiği, soluklandığı Milli Parkı belediyemiz işletecek. Koruyup kollayacak. İhaleye girmeden önce Kaymakamımız, turizmcilerimiz, acentelerimiz, sivil toplum örgütlerimizin temsilcileriyle konuştuk. Hepsinin tam desteğini aldık. Turizm ve Kuşadası için bu ihaleye girdik ve Kuşadası’na kazandırdık” dedi.
           
Giriş ücreti Milli Parklar genel müdürlüğünce alınan Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Park’nı Kuşadası belediyesi 31 Aralık 2018 tarihine kadar işletecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası