Ege Postası
Geri

Piriştina: “Siyaseti meslek edinmedik”

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), belediye başkanlığına aday olan 3 üyesini dernek merkezinde buluşturdu. EGİAD Başkanı Seda Kaya, başarı dileklerini iletirken CHP Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina, CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Ufuk Yörük ve Konak Bağımsız Adayı Mehmet Şener Özterzi iddialı mesajlar verdi.
Piriştina: “Siyaseti meslek edinmedik”
Haberler / Yerel Politika
18 Mart 2014 Salı 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- EGİAD Başkanı Seda Kaya, seçim öncesi tüm partilere eşit mesafede olduklarını söyledi. Meslek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerde söz sahibi olmalarını teşvik ettiklerini vurgulayan Kaya, "3 değerli üyemizin aday olarak bu demokratik yarışa katılmalarından büyük mutluluk duyuyor, kendilerine EGİAD ailesi olarak başarılar diliyorum. Yerel seçimler öncesinde giderek sertleşen üslup ve mesajlar toplumu geriyor. Siyasetten beklediğimiz kalite ve uzlaşma kültürü yok. Son dönemde toplumda ayrışma ve kutuplaşmayı körükleyen söylemleri dikkatle ve kaygıyla izliyoruz. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma değerlerinin yıpratılmasından son derece rahatsızız. Toplumu bölmeye, gençlerin sesini kesmeye, en insancıl yaklaşımlar karşısında bile onu ortaya koyanları hedef göstermeye yönelik söylemleri şiddetle kınıyoruz. Türkiye'de demokrasinin geleceği açısından kaygı verici durumlar var" dedi. 

“SİYASETİ MESLEK EDİNMEDİK”
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina da, 30 Mart yerel seçimlerinin kendileri açısından önemli bir sınav olacağını söyledi. Piriştina, "Partimiz bu seçimlerde kadınları ve gençleri işin içine soktu. Bu adımı atan bir partinin başkan adayı olarak, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Buca'nın aşılamayacak sorunu yok. İlçemizin dinamiklerini harekete geçirerek, Buca'yı hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Bunun için diğer rakiplerden daha iyi çalışıyoruz. EGİAD'a seçildikten sonra daha çok ihtiyacımız olacak. 5 yıl boyunca işbirliğimiz devam edecek. Biz siyaseti meslek edinmedik, edinmeyeceğiz" dedi. 

“PROJELERİ ANLATIYORUZ”
CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Ufuk Yörük ise, seçim çalışmalarını kimseyi ötekileştirmeden yürüttüklerini belirterek, "İlçemizde yaşanan süreç beni belediye başkan adaylığına getirdi. Seçimi kazanmak için ciddi çalışmalarımız var. Torbalı halkını kucaklayarak, kimseyi ötekileştirmeden çalışıyoruz. Azim ve keyifle seçime hazırlanıyoruz. Projelerimi halkımıza tanıtıyoruz. İnşallah seçimi kazanacağız" diye konuştu.

“YEREL SEÇİMDE PARTİ OLMAMALI”
Konak Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Şener Özterzi de, "Biz sürekli belediye hizmetlerinin yetersizliğinden ve sorunlardan şikayetçi oluyoruz. Ben de aday olurken, halkın gönlündeki demokrasi meşalesini yakabilir miyim diye yola düştüm. Konak'ta altyapıya dayanan sorunları çözmek çok zor değil. Ayrıca yerel seçimlerde kimin daha iyi hizmet vereceğinin anlaşılması için partilerin olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası