Ege Postası
Geri

'Adım Karadeniz'di gerçekten kara oldum'

EGE Karadenizliler Dernekleri Federasyonu 31 Ekim Dünya Karadeniz Günü'nü etkinliklerle kutlarken Karadeniz'in kirliliğine de dikkat çekildi.
'Adım Karadeniz'di gerçekten kara oldum'
Haberler / İzmir
31 Ekim 2015 Cumartesi 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Basmane Meydanı'ndaki Ege Karadenizliler Dernekleri Federasyonu binasında üye derneklerin başkan ve yöneticileri biraraya geldi. Açıklamada 31 Ekim 1996 yılında Karadeniz'de kıyısı olan ülkelerin Çevre Bakanları'nın Karadeniz'in iyileştirilmesi ve kirlilikten korunması, canlı yaşamın devamı için "Karedeniz Stratejik Eylem Planı" hazırladığı bu günün de BM tarafından Dünya Karadenizliler Günü olarak kabul edildiği hatırlatıldı. 

Karadeniz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aydın Özyar, Karadeniz için imzalanan uluslararası sözleşmeye ülkemiz de dahil olmak üzere taraf devletlerin uymadığını belirterek, "Karadeniz'e gerek akarsular ve gerekse deniz nakil araçları ile her türlü atık bırakılmaktadır.



Yeterli önlem alınmadığından Karadeniz çevresi alabildiğine kirlenmiş, denizde ve çevresinde canlı yaşam büyük tehlike altına girmiştir.



Bir yandan nehirlerden gelen kimyasal atıklar, bir yandan da deniz araçlarının bıraktığı atıklar ve bu araçlardan sızan petrol ve kimyasal atıklar, hatta nükleer atıklar, Karadeniz'in doğal özelliğini yok etmiş, yok etmeye de devam etmektedir. Karadeniz'de kıyısı bulunan ülkelerin Karadeniz'in korunması konusunda attıkları imzanın taahhütlerini bir kez daha hatırlatıp, sözleşme tarafı devletlerin ve ülkemizin sorumluluklarını yerine getirmeleri bekliyoruz" dedi. 

Dernek başkanları horon teperek Karadeniz gününü kutladı. (dha)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası