Ege Postası
Geri

Vals tartışmaları yaşanırken İzmir'de tangolu Cumhuriyet balosu

Cumhuriyet Bayramı balolarındaki dans tartışmaları devam ediyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş yıllardaki Cumhuriyet balolarını eleştirerek, "Bir yanda fraklı valsli şampanyalı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılırken, kapının hemen dışında ayağına giyecek ayakkabı sırtına giyecek ceket bulamayan yarı aç yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet şaşkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir" sözleri gündem oldu. Vals tartışmaları yaşanırken İzmir'de
Vals tartışmaları yaşanırken İzmir'de tangolu Cumhuriyet balosu
Haberler / İzmir
31 Ekim 2015 Cumartesi 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ise Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramı’nı, tango ve dans gösterilerinin yapıldığı bir baloyla kutladı.
Alsancak’taki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Başkan Hasan Küçükkurt ve Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen baloya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ortak oldu.



'SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Konuşmasında, Cumhuriyet rejiminin önemini vurgulayan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, birlik ve beraberlik gerekliliğini vurgulayarak "Dünya durdukça Türkiye Cumhuriyeti yaşayacak. Atatürk’ün emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağız" dedi. Zeybek ve Tango gösterileriyle renklenen gecede, coşku, 10’uncu Yıl Marşı’yla tavan yaptı.

'DAHA ÖNCEDEN PLANLADIK'
İZSiAD yetkilileri hurriyet.com.tr'ye yaptıkları açıklamada balonun daha önce planlandığını, Atatürk'ün sevdiği şeylerin canlandırılmaya çalışıldığını söyledi. Baloda vals ve tango yapıldığını, kadınların saçlarına Cumhuriyet kadınlarından semboller taktığını, masalara Atatürk'ün sevdiği beyaz leblebi konulduğunu anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası