Ege Postası
Geri

'Kılıçdaroğlu’nun İslam dünyasıyla ilişkisi yok'

Başbakan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nu “çıraklıkla” suçlayan Erdoğan “İslam dünyasıyla zerre kadar ilişkisi yok'' dedi.
'Kılıçdaroğlu’nun İslam dünyasıyla ilişkisi yok'
Haberler / Politika
21 Kasım 2012 Çarşamba 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürecik’i kapat’ çıkışına yanıt veren Erdoğan, "Burası İsrail için kurulmuştur’ şeklinde değerlendiriyorsak bu çok ciddi bir siyaset acemiliğidir" dedi.

 Pakistan ziyareti öncesinde güncel değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin Kürecik'le ilgili sorusuna da yanıt verdi.

 Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki çıkışını eleştiren Erdoğan şunları söyled; " Eğer NATO’nun kurmuş olduğu bir üssü biz kalkıp da ‘Burası İsrail için kurulmuştur’ şeklinde değerlendiriyorsak bu çok ciddi bir siyaset acemiliğidir. NATO’nun var olan üssü aynı yerinde yeniden kurulmuştur. Füze kalkanı diyor orada füze kalkanı mı var. Orası radar üssüdür. Oraya füze yerleştirilecekse bizden izin almaları lazım. Burası bir NATO radar üssüdür ve biz NATO’nun bir üyesiyiz. Ve burası bölgenin ve dünya için kurulmuştur. Burayı kaldırma hakkına yaptığımız protokolle sahibiz"

 "Talepse talep"

  Başbakan Erdoğan Türkiye'nin NATO'dan Patriot talebi konusunda ise net konuştu. Erdoğan, "Bu konuyla ilgili değerlendirmeleri arkadaşlarımız büyük ölçüde bitirdi. NATO'ya gerekli cevap verilecek. Talepse talep bütün bunlar yapılacak ve ona göre adımı atacağız" dedi.

 "Gazze'de bugün netice alırız"

 Gazze'deki ateşkes görüşmelerinin Mısır'ın öncülüğünde devam ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye ve Katar'ın katkılarını sürdürdüğünü ve bugün sonuç alınacağını söyledi . 

 Kuzey Irak

Başbakan Erdoğan, Irak'ın Kuzey'inde yaşanan olaylara ilişkin bir soruya ise  "Burada iş savaşa doğru rejim bu işi götürmek istiyor, taşımak istiyor. Allah göstermesin bunu bir mezhep savaşına taşıyabilirler endişesini hep taşıdık. Şu anda bu korkulanlar yavaş yavaş olmaya başladı. Bu bizi endişeye sevk ediyor. Bu aynı zamanda, şunu da söyleyeyim bir petrol kavgası da olabilir" yanıtını verdi.(CNNTürk)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası