Ege Postası
Geri

8. Gün'de Kocaoğlu'na çağrı: İnadı bırak, şu pazarcı sorununu çöz

Özkanlar Pazar Yeri esnafının Bornova Viyadük altının kendilerine verilmesi ve taleplerinin çözüme kavuşturulması için Ankara’da CHP Genel Merkezi önünde eylem yapmaya başladığını anımsatan Birol Soylu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslendi: “Bayraklı Belediyesi’nin uygun bir arazisi yok. Ne olaca? Orada bomboş duran bir viyadük var. Yapın kardeşim. İzmir halkına niye ceza veriyorsunuz. Halk öyle bir ceza verir ki sayende biz de altında kalırız Aziz Abi. Lütfen inadı bırak şu pazarcı sorununu çöz.” 8. Gün'de Kocaoğlu'na çağrı:
8. Gün'de Kocaoğlu'na çağrı: İnadı bırak, şu pazarcı sorununu çöz
Haberler / Yerel Politika
8 Mayıs 2018 Salı 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Birol Soylu ve Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sunduğu 8. Gün programında CHP’de Milletvekili aday adaylarının yanısıra sorunlarını çözüm bulmak için Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlatan kapatılan Özkanlar Pazar Yeri esnafının durumu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılan Tire Stadı’na Atatürk adı yerine meclis üyelerinin kararıyla Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in adının verilmesi üzerine başlayan tartışmalar ele alındı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce’yi aday göstermesini değerlendiren CHP İzmir İl Disiplin Kurulu eski Başkanı da olan Birol Soylu, seçimin ikinci tura kalacağını, ikinci turda HDP’nin kilit rol oynayacağını ve İnce’nin cezaevinde bulunan HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın da içinde bulunduğu 4 parti başkanı ile görüşeceğini açıklamasına tepki gösterilmesini anlamanın zor olduğunu söyledi.

SOYLU: İNCE’NİN DEMİRTAŞ’LA GÖRÜŞECEĞİNİ AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERİLMESİNİ ANLAMIYORUM

Birol Soylu, her partinin kendi adayına oy vereceğini dile getirerek, süreci  “Muharrem İnce için iktidar genel bakan olamamış adamı Cumhurbaşkanı yapıyorsunuz diyor. Siz belediye başkanı olamamış bir adamı Başbakan yaptınız ya. Binali Yıldırım seçimi kaybetti gitti Başbakan oldu. Bir CHP’li CHP’lilerin adayı. Temel Karamollaoğlu ile Meral Akşener imzaları topladılar. Saadet ve İYİ Parti imzaları topladı. Bir çatı adayını dayattığın zaman tepki oluyor. Şimdi herkes kendi partisine oy verecek. Seçimin ikinci tura kalacağını düşünüyorum. Herkes kendi tabanına sahip çıkacak. İkinci tura kalırsa kim kaldı, Selahattin Demirtaş Muharrem İnce kaldı. Bütün herkes gidip oyunu verecek kardeşim. Dört adayla da görüşeceğim dedi Muharrem İnce. Demirtaş ile de görüşüm dedi. Vay dediler. Erdoğan ile de diğerleriyle de görüşeceğim dedi. Bunun kadar medeni bir olaya tepki gösterilmesini ben anlayamıyorum” şeklinde değerlendirdi.

UMUTOĞULLARI: İNCE İYİ BİR HATİP, AKŞENER’İN KARİZMASINI DA ÇİZDİ

Gazeteci Mithat Umutoğulları da, CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin iyi bir hatip olduğuna dikkat çekerek, “Ekmeleddin’den sonra Muharrem İnce heyecan yarattı. Kılıçdaroğlu kampanya süresi boyunca kapalı alanlarda çalışmalar yürütecek. Meydan konuşmaları ve mitinglerin tamamını Muharrem İnce yapacak. Genel Bakan sadece 3 ildeki büyük mitinglere katılacak. CHP’de ölü toprağı vardı, İYİ Parti’nin yükselişi vardı. İbre bir anda kendi partisine döndü CHP’lilerde. Mazeretleri kalmadı gidip kendi partisinin adayına oy verecek. Çünkü Muharrem İnce bu partinin emek vereni. İnce iyi bir hatip. Meral Akşener’in karizmasını da çizdi. Akşener heyecan getirdi deniyordu. Muharrem İnce aynı jargona sahip. Kavga ise kavga ederim seninle. Dilini değiştirirsen ben de değiştiririm. Ringin dışına çıkarsan ben de çıkarım dedi. Akşener ve İnce müthiş ikili oldu. Demirtaş’ın içeride olmasının avantajı da var. Mağduru sever halk. İnce çok zeki bir adam. Bilal Erdoğan konuştu, mikrofonu babana ver dedi. Kibarca içinde mizah olan bir çıkış yaptı. Performansını başarılı buluyorum. Ama kolay değil. Recep Erdoğan karizmatik bir lider. Yüzde 35 taraftarı var. Yüzde 5 de MHP koyarsan yüzde 40 ile başlıyor. İyi performans sergilerse ikinci turda alabilir” diye konuştu.

SOYLU: O STADI BÜYÜKŞEHİR YAPMIŞ SEN NİYE İSMİNİ VERİYORSUN'

Tire Stadı’na CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da istediği gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı yerine Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in adının verilmesine tepki gösteren Birol Soylu, tepkisini, “O stadı büyükşehir yapmış sen niye ismini veriyorsun bu arad? Bu kadar megalomanlık yeter. Olmadı yakışmadı ya. Aziz abi ne diyecek bilmiyorum ona. Meclis kararı var. CHP üst yönetiminin bu rezalete son vermesini istiyorum. Daha hayattasın bir dur ya. Kocaeli’deki sosyal tesislerine bak. AK Parti iktidara geldi hop iki dakikada tabelalardan indirildi. Hoş değil bence” şeklinde dile getirdi.  

SOYLU: LÜTFEN İNADI BIRAK ŞU PAZARCI SORUNUNU ÇÖZ

Ankara’ya giderek kendilerine yer verilmesini isteyen kapatılan Özkanlar Pazar Yeri sorununu da değerlendiren Birol Soylu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na şu çağrıda bulundu:

“Adamlar viyadüğün altını istiyorlar. Neden vermezsin viyadüğün altını. Yağmurdan güneşten de korumaz mı. Pazar yeri halı sahadan önemsiz bir şey m? Viyadüğün altına niye direniyor Bornova ve Büyükşehir Belediyesi. Bu iş neden inada bindi. 800 esnaf var. Bırak onları o bölgede halk var. Pazardan ekmek yiyenler var. Akşam hava karardığı zaman pazarda kalanları toplayıp karnını doyuranlar var ey büyükşehir belediye başkanı. Kaç kere pazara gittin se? Ben pazarlarda su sattım. Bayraklı müracaat etmiş, reddetmişsin 2014 yılında. Bayraklı Belediyesi’nin uygun bir arazisi yok. Ne olaca? Orada bomboş duran bir viyadük var. Yapın kardeşim. İzmir halkına niye ceza veriyorsunuz. Halk öyle bir ceza verir ki sayende biz de altında kalırız Aziz Abi. Lütfen inadı bırak şu pazarcı sorununu çöz. Ne hesabı bilmiyorum. Pazarcı esnafı, o pazardan ucuz evine alışveriş yapanlar ödüyor. Oradakiler gidip de Mavibahçeler’den alışveriş yapanlar değil. Bu iş can sıkmaya başladı. Genel merkezin önünde eylem yapıyorlar.”

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Etik bulmuyorum. İlçe başkanlığı için 2 yıl istiyorsunuz. Ama size yakın bir genel başkan yardımcısı daha güçlü bir koltuğa gelince hemen istifa ediyorsunuz. O zaman da bugün de doğru bulmuyorum. Milletvekili olursa CHP açısından sıkıntılı bir süreç olur. İlçe başkanı iken yeterince karıştırdı.

Birol Soylu: Şakir Başak iyi partilidir militan bir ruhu vardır. Aday olursa CHP karışır. Garip geldi bana. Başak’a gelinceye kadar. Etik tartışılır ama CHP karışır diyorsun. Nasıl karışı? İkinci bir Kamer Genç gelir belki ne biliyorsun. Az deli dolu değildi. Şu anda mumla arıyoruz onu.

Mithat Umutoğulları: Başak istifa ettikten sonra Genel Başkan Yardımcısının Yardımcısı oldu. Toplantılarda genel başkan havası var Başak’ın.

Birol Soylu: O da CHP’nin bir üyesi. Değişik kademelerde hizmet etmiş.

Mithat Umutoğulları: 5 Mart’tan 5 Nisan’a. Etik olarak doğru bulmuyorum. Bugün son gün. Müracaat etmiş insanları sayayım. Kadın aday çok az. Dikkatimi çekti. Eski müracaatlara göre çok az.

Birol Soylu: Yüzde 70’i kadrolu adaylarımız. Yeni isim az. Daha önce partide görev almış tanıdık bildik isimler var. Yüzde 70’i kadrolu adaylar. Hepsine başarılar diliyorum.

Mithat Umutoğulları: Partide çok kısa zaman görev yapan, meclis üyesi olmuş ya da başka görevlerde bulunmuş birçok ismin ekonomik durumunun değiştiğini görüyoruz. Yüzde 70’i takipçilik yapıyor. Yücel Özen çok eski ama iyi partilidir. İl yöneticiliği istifasıyla başlayan süreci var. İyi ki istifa etmiş. Dışarıda daha özgür. Birçok milletvekilinden ilçe yöneticisinden çok daha iyi muhalefet yapıyor Yücel Özen. Biraz vicdanı varsa partinin bu kez parti bu vefayı göz önünde bulundurur.

Birol Soylu: Ön seçim yapılamayacak. Belki de iyi olacak sonucu. 50 tane hemşehri veya mezhep derneği taşımayacak birilerini bir anlamda. Yücel Özen partililiğine kimse bir şey diyemez. Eylemleri ve söylemleri bir olacak. Kalbindeki ve yüreğindeki her şeyi söylemiyor biraz.

Mithat Umutoğulları: Kamil Okyay Sındır adaylığı beni şaşırttı. Adaylığı çok enteresan geldi. Belediye başkan adaylığından vaz mı geçt? Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey Kamil Beyin adaylığı için herhalde konuşur. İki ay sonra istifa edeceğini düşünürsek, milletvekili seçildikten iki ay sonra istifa mı edecek'

Birol Soylu: Bu kez partiye emek vermiş, mesaisin harcamış insanlar olmalı. Ednan Arslan, Bozoğlu olsun. Kani Beko’nun davet aldığını düşünüyorum. Genel başkan bu kez buradan aday değil. Tuncay Özkan’ın Muğla’dan olacağı söyleniyor.

Mithat Umutoğulları: Bence genel başkanın Tuncay Özkan’ı başka yerden göstermesi lazım. Zeynep Altıok’un milletvekili olmaması lazım, 5 yıl içinde. 5 yılda iki tane eyleme geldi. Etnik zemin üzerinden siyaset denince koşa koşa geliyor. Selin Sayek Böke’nin pozitif bir kimliği vardı, İzmir’den milletvekili olmasında sakınca yok bence. İzmir’de devam etmesi bence doğru olur. Murat Bakan birinci bölgede yine İzmir’de en iyi çalışan vekil.

Birol Soylu: Genel Başkanımızın Alevi olması nedeniyle partimizi Alevi partisi olarak göstermeye çalışıyorlar. Aslında Deniz Baykal var iken daha fazla Alevi vardı. Tacettin Bayır, İYİ Parti Milletvekili. Aday olabilir mi CHP’den. Aziz Kocaoğlu Yörükoğlu için baskı yapıyormuş diye duydum.

Mithat Umutoğulları: Murat Bakan konusunda pozitif düşünüyorum. AK Parti ve CHP Milletvekillerinin toplamından fazla soru önergesi verdi. Birçok konuda da sorunları çözdü. Özcan Purçu bence önemli. Seçim kazandırdı. Birinci bölgede CHP’ye büyük etkisi oldu. Mustafa Balbay bence artık milletvekili olmamalı. Sempatisini bence kaybetti. İzmir için ne yapıyo? İzmir’in hangi sorununa el attı. Bence Atila Sertel en çok alanda olan hem de İzmir’in sorunlarını yakından takip eden bir isim. Silivri’deki eylemlerini biliyoruz. O dönemden geldi haksızlık yaşadı. Tek hatası ön seçimden geldi. Ön seçimden gelen bir ismin çıkıp da il kongresinde Aziz Kocaoğlu’na methiyeler düzmesi kendisine olan sempatiyi azalttı. Ama yine de vekil adayı olmasında yarar görüyorum. AK Parti İl Başkanı beni şikayet etmişti. Ki aramız bozuktu. Danışmanı aradı bilgilerimizi aldı, Başbakana soru önergesi verdi İzmirli gazeteciye baskı yapıyor AK Parti diye. Musa Çam 3. Dönem. Bence yeterli. Çam’dan çok daha iyi mecliste kavga edecek insan var.

Birol Soylu: Ednan Arslan, Muhsin Kurt, Cemal Erdem, Kani Beko var. Mahir Polat.

Mithat Umutoğulları: Mahir Polat başarılı da oldu. Polemiklerden kavgadan gürültüden uzak. Ali Yiğit de ön seçimden gelen fakat büyükşehir başkanının gölgesine sığınanlardan.

Birol Soylu: Bizim adayımız da belli oldu. İlk defa CHP kendi partilisini aday gösterdi. Ekonomist dedi Genel Başkan. Ama bu anlamda şaşırttı dediğini yaptı. Genel başkan çok iyi niyetli bir insan. Bazen cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir. Muharrem gel buraya demesi doğru değildi.

Mithat Umutoğulları: Tayyip Bey Abdullah Gül’ü aday gösterirken kardeşim demişti.

Birol Soylu: Muharrem İnce için iktidar genel bakan olamamış adamı Cumhurbaşkanı yapıyorsunuz diyor. Siz belediye başkanı olamamış bir adamı Başbakan yaptınız ya. Binali Yıldırım seçimi kaybetti gitti Başbakan oldu. Bir CHP’li CHP’lilerin adayı. Temel Karamollaoğlu ile Meral Akşener imzaları topladılar. Saadet ve İYİ Parti imzaları topladı. Bir çatı adayını dayattığın zaman tepki oluyor. Şimdi herkes kendi partisine oy verecek.

Mithat Umutoğulları: Bu arada Tacettin Bayır iki yerden de aday olmadığını yazdı.

Birol Soylu: Seçimin ikinci tura kalacağını düşünüyorum. Herkes kendi tabanına sahip çıkacak. İkinci tura kalırsa kim kaldı, Selahattin Demirtaş Muharrem İnce kaldı. Bütün herkes gidip oyunu verecek kardeşim. Dört adayla da görüşeceğim dedi Muharrem İnce. Demirtaş ile de görüşüm dedi. Vay dediler. Erdoğan ile de diğerleriyle de görüşeceğim dedi. Bunun kadar medeni bir olaya tepki gösterilmesini ben anlayamıyorum.

Mithat Umutoğulları: Ekmeleddin’den sonra Muharrem İnce heyecan yarattı. Kılıçdaroğlu kampanya süresi boyunca kapalı alanlarda çalışmalar yürütecek. Meydan konuşmaları ve mitinglerin tamamını Muharrem İnce yapacak. Genel Bakan sadece 3 ildeki büyük mitinglere katılacak. CHP’de ölü toprağı vardı, İYİ Parti’nin yükselişi vardı. İbre bir anda kendi partisine döndü CHP’lilerde. Mazeretleri kalmadı gidip kendi partisinin adayına oy verecek. Çünkü Muharrem İnce bu partinin emek vereni. İnce iyi bir hatip. Meral Akşener’in karizmasını da çizdi. Akşener heyecan getirdi deniyordu. Muharrem İnce aynı jargona sahip. Kavga ise kavga ederim seninle. Dilini değiştirirsen ben de değiştiririm. Ringin dışına çıkarsan ben de çıkarım dedi. Akşener ve İnce müthiş ikili oldu. Demirtaş’ın içeride olmasının avantajı da var. Mağduru sever halk. İnce çok zeki bir adam. Bilal Erdoğan konuştu, mikrofonu babana ver dedi. Kibarca içinde mizah olan bir çıkış yaptı. Performansını başarılı buluyorum. Ama kolay değil. Recep Erdoğan karizmatik bir lider. Yüzde 35 taraftarı var. Yüzde 5 de MHP koyarsan yüzde 40 ile başlıyor. İyi performans sergilerse ikinci turda alabilir.

Birol Soylu:  Erdoğan bir söylerse karşısında iki söyleyecek bir adam var artık. Bazı AK Partililer Erdoğan’a oy vermeyeceğim, AK Parti’ye vereceğim diyenler var. Ben politikacı değilim siyasiyim. İkinci tura kalacak bir seçim bu. İkinci turda ne olu? O zaman dananın kuyruğu kopacak. Türkiye’de artık bir daha seçim olmayabilir çünkü.

Mithat Umutoğulları: Aman son seçim vatan millet sakarya diyor CHP’liler genelde. Yandık bittik kül olduk diyorlar vekil olsam ne olur diyenlere bir bakıyorsun ki, Başak da olduğu gibi, milletvekili olayım diyor. Alma abi alma. Git Diyarbakır, Mardin’e çalış. Gürsel Erol Elazığ’a gidip aday olacak bak. Genel başkan talimat veriyor, git oradan aday ol diyor. 2 bin oy almış Elazığ’da CHP.

Birol Soylu: İkinci tura kalacak bir seçim. Neler olacağını göreceğiz hep birlikte.

Mithat Umutoğulları: İYİ Parti MHP tartışması var özellikle İzmir’de .

Birol Soylu: Bozkurtlar ile beyaz kurtların arasında bir şey o. İYİ Parti MHP’den doğdu sonuçta. Türkiye’deki demokrasi mücadelesinde demokrasiden yana tavır koyuyor. Müsavat’ın bir duruşu var en azından. Siyasi hasmım olmasına rağmen. Duruşu olan bir adam. Müsavat’tan yana koyarım tavrımı. Siyasi ahlakın etiğin önemli olduğunu düşünüyorum. Varsa bi eleştirin söyle. Belden aşağı vurmak doğru değil. bir başkası ona sinkaflı konuşsa hoşuna gider m? Siyasetin seviyesi yerlerde sürünüyor. İmam bunu yaparsa cemaat ne yapar. MHP’liler ve İYİ Partililer birbirine girse ne yapacakla? İnsanların gazını alın. Demokratik bir yarıştır bu. Beğenirsin beğenmezsin. Altay birinci lige çıktı bu arada. Çok sevindim. Süper lige de çıkar. Yabancı oyuncu almıyor. Stat işine ne diyorsun'

Mithat Umutoğulları: Birçok yerde statlardan Atatürk ismi kaldırılıyor başka isimler veriliyor eleştirileri vardı özellikle CHP kanadından. Kılıçdaroğlu Tire’deki stadı açtığı gün büyükşehir belediye başkanına stadın ismini Atatürk koyalım diyor. Sonra bir baktık başkanın ismi verilmiş. Aziz Kocaoğlu Bornova’daki stada adı verilince kabul etmedi.

Birol Soylu: O stadı büyükşehir yapmış sen niye ismini veriyorsun bu arad? Bu kadar megalomanlık yeter. Olmadı yakışmadı ya. Aziz abi ne diyecek bilmiyorum ona. Meclis kararı var. CHP üst yönetiminin bu rezalete son vermesini istiyorum. Daha hayattasın bir dur ya. Kocaeli’deki sosyal tesislerine bak. AK Parti iktidara geldi hop iki dakikada tabelalardan indirildi. Hoş değil bence.

Mithat Umutoğulları: Pazar yeri sıkıntısına gelelim. Bugün de Ankara’ya gitti pazarcılar. Halen genel merkezin önünde pazarcılar eylem yapıyor.

Birol Soylu: Adamlar viyadüğün altını istiyorlar. Neden vermezsin viyadüğün altını. Yağmurdan güneşten de korumaz mı. Pazar yeri halı sahadan önemsiz bir şey m? Viyadüğün altına niye direniyor Bornova ve Büyükşehir Belediyesi. Bu iş neden inada bindi. 800 esnaf var. Bırak onları o bölgede halk var. Pazardan ekmek yiyenler var. Akşam hava karardığı zaman pazarda kalanları toplayıp karnını doyuranlar var ey büyükşehir belediye başkanı. Kaç kere pazara gittin se? Ben pazarlarda su sattım. Bayraklı müracaat etmiş, reddetmişsin 2014 yılında. Bayraklı Belediyesi’nin uygun bir arazisi yok. Ne olaca? Orada bomboş duran bir viyadük var. Yapın kardeşim. İzmir halkına niye ceza veriyorsunuz. Halk öyle bir ceza verir ki sayende biz de altında kalırız Aziz Abi. Lütfen inadı bırak şu pazarcı sorununu çöz. Ne hesabı bilmiyorum. Pazarcı esnafı, o pazardan ucuz evine alışveriş yapanlar ödüyor. Oradakiler gidip de Mavibahçeler’den alışveriş yapanlar değil. bu iş can sıkmaya başladı. Genel merkezin önünde eylem yapıyorlar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası