Ege Postası
Geri

AK Parti İlçe Başkanı Tiryaki: Urla’da istemezük zihniyeti iş başında

Urla’da 29 Haziran’da inşaatına başlanılan Gençlik Merkezi inşaatı, önce zabıta ekiplerince durduruldu sonra ise Belediye Meclisince alınan karar ile arsa tahsisi iptal edildi. AK Parti Urla İlçe Başkanı Ömer Tiryaki, istemezük zihniyetinin İzmir’de ve Urla’da yine iş başında olduğunu belirterek, “Ne yazık ki, Urla’mızın, Urlalı hemşehrilerimizin, gençlerimizin hizmetine sunulacak bir yatırım, bütün gelinen süreç ve emek göz ardı edilerek durdurulmuştur.’’ dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Tiryaki: Urla’da istemezük zihniyeti iş başında
Haberler / Yerel Politika
10 Temmuz 2024 Çarşamba 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Urla Belediyesi’nin 7 Temmuz 2022 tarihinde aldığı 197 sayılı kararı ile 1/1000 ölçekli Urla Merkez Revizyon İmar Planında "spor eğitim merkezi" olarak planlı olan 3302 ada 4 parsel numaralı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Urla Belediyesi ortaklığında olan hisseli taşınmaz 5393 sayılı Belediye Kanunun 75/d maddesi gereğince “Gençlik Merkezi” olarak kullanılmak üzere 25 yıllık süre ile bedelsiz olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmişti. Tahsisin ardından yatırım planları ve projelendirme işlemleri tamamlanan Gençlik Merkezi için 23 Mayıs 2024 tarihinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce ihaleye çıkıldı, ihale sürecinin tamamlanması sonrasında ihaleyi alan firma 29 Haziran 2024 tarihinde inşaat çalışmaları başlamıştı. İnşaat çalışmaları devam ederken aynı gün içerisinde (29 Haziran 2024) hafriyat çalışmaları Urla Belediyesi Zabıta ekiplerince durdurulmuştu. Dün yapılan Urla Belediye Meclisi toplantısında ise alınan kararla ihalesi gerçekleştirilen ve yapımına başlanan arsanın tahsis işlemi iptal edildi. 

Tiryaki: “Üzülerek ve bir o kadar da hayretle izliyoruz”

Belediye meclis toplantısında alınan karar sonrası AK Parti Urla İlçe Başkanı Ömer Tiryaki konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tiryaki, istemezük zihniyetinin İzmir’de ve Urla’da yine iş başında olduğunu dile getirerek, “Ne yazık ki, Urlamızın, Urlalı hemşehrilerimizin, gençlerimizin hizmetine sunulacak bir yatırım, bütün gelinen süreç ve emek göz ardı edilerek durdurulmuştur. Üzülerek ve bir o kadar da hayretle izliyoruz. Hukuk Komisyonu raporunda aynen şu ifadeye yer verilmiş: “hali hazırda mevcut bölgede açık- kapalı spor tesisi mevcut olup…” bu cümleden anlaşılıyor ki kararı alan bu işlemin durdurulmasına karar veren arkadaşlar yapılacak Gençlik Merkezinin faaliyet alanının neler olduğunu, projenin içerisinde hangi imkanların yer aldığını bilmeden, merak bile etmeden imza atmışlar. Oysa ki; Gençlik Merkezleri sadece bir spor alanı değil bunun yanında gençlerin; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulundukları, serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda geçirebildikleri alanlardır. En önemlisi de gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaları yürüten kurumlardır. Bu kurumlar sadece binadan ibaret olmayıp sonrası sürdürülebilirlik anlamında da Urla’mıza çok ciddi katkılar sunacak ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin yetişmesinde ciddi katkıları olacaktır.” dedi. 

Tiryaki: “İptal ile ne amaçlanıyor?”

Tahsisin iptali ile ne amaçlandığını soran Tiryaki, “Urla Belediye Başkanı göreve geldiği günden bu yana ilçemiz spor kulüpleri için ne yaptı? Spor yapmak isteyen gençler için ne yaptı? Her şey ortada. Urla Belediyesi spor kurslarını bile gençlik ve spor ilçe müdürlüğü ile yapıyor. Ne acı ki Belediyenin yaptığı bir tek ücretsiz futbol kursu vardır. Onu da belediyeye ait tesis olmadığı için ilçe spor müdürlüğüne ait ilçe stadında yapmaktadır. Ayrıca, düzenlenen sanat kursları ise halk eğitim merkezi aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Hem yerim yok diyorsunuz hem de başlanılan çalışmayı durduruyorsunuz.” şeklinde konuştu.  

Merkez 1 yılda bitecekti

Gençlik merkezinin bir yıl içerisinde tamamlanıp ve Urlalıların hizmetine açılacağını ifade eden Tiryaki, “Projenin ihalesindeki iş bitim süresi 350 gün. Yani önümüzdeki yıl bugünlerde merkez faaliyete geçmiş olacaktı. Acaba, Urla Belediye Başkanı kendi imkanları ile böyle bir inşaata başladığında ne zaman bitirmeyi planlamaktadır. İnşaatın bitiş tarihinde Başkanın başkanlık sürecinin yetip yetmeyeceği bile meçhuldür.” dedi.

Tiryaki, “Urlalıları siyasi çekişmelere mahkûm etmeyin”

Gençlik merkezi için neden bu alanın tercih edildiğine de değinen Başkan Tiryaki, “Bu alan alternatif sunulan yerler içinde vatandaşın ulaşım kolaylığı ve ilçe spor kompleksinin içinde bulunması sebebi ile tercih edilmiştir. Sayın Balkan bu konuda hiç endişelenmesin Devletimiz ihtiyaç duyulması halinde farklı alanlarda da bu yatırımları yapabilecek kudrete sahiptir. Ancak Urlalıları siyasi çekişmelere mahkûm etmek doğru değil. Sayın Balkan elini vicdanına koysun ve öyle kararlar alsın. Biz Urla’nın ve Urlalı hemşehrilerimizin menfaati için hiçbir zaman siyasi davranmadık, davranmayız. Halkın oyları ile seçilen bir belediye başkanının da siyasi kararlar ile ben yaptım sen yaptın bilinciyle değil, Urla’ya ne kazandırdım mantığı ile konulara yaklaşmasını dilerdik. Bu süreçte yaşananları kamuoyunun ve Urlalı hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz Urla için, Urlalılar için, gençlerimiz için çalışmaya üretmeye devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası