Ege Postası
Geri

AK Parti Konak yeni yönetimi tanıttı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, 30 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu üyelerini Kordon'da sabah kahvaltılı basın toplantısında tanıttı. Esnaf, avukat, tiyatro sanatçısı, reklamcı, emekli gibi her meslekten oluşan yeni yönetim kurulu üyeleri ile Konak'ta yapıcı muhalefet yapmaya hazır olduklarını belirtti.
AK Parti Konak yeni yönetimi tanıttı
Haberler / İzmir
13 Aralık 2014 Cumartesi 16:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni yönetim kurulunu oluştururken İzmir'de yaşayan her kesimi bir araya getirerek, genç ve tecrübeli isimlerle dinamik bir muhalefet yapacaklarını dile getiren Yıldırım, "Tecrübeli ve genç uyumunu sağlayarak yönetim oluşturmaya çalıştık. Gençlerin dinamizminden tecrübeli üyelerimizin tecrübelerinden istifade etmeyi amaçladık.

Yönetim kurulunu oluştururken de Konak'ta herkesin sözcüsü olabilecek bir yönetim yapısı oluşturduk" dedi.

SAYIN PEKDAŞ BİR ADIM ATTI AMA BASKILARA KARŞI DİK DURAMADI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın 1 Ağustos 2014 tarihinde halk eğitim merkezi müdürlüğüne Osmanlıca kursu açılması için yaptığı başvuruya olumlu yanıt gelmesine karşın, hükümetin Osmanlıca dersinin okullarda okutulması kararının ardından başlayan tartışmalar nedeniyle vazgeçmesini değerlendiren Temel Yıldırım, Başkan Pekdaş'ın kendisine partisinden gelen siyasi baskı nedeniyle kararından vazgeçtiğini savundu. Pekdaş'ın kararını gözden geçirmesi tavsiyesinde bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, "Siyasi duruşla karşı koymanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sema Hanım olumlu bir adım attı ama klasik CHP anlayışı. Sanırım gelen baskılardan dolayı dik duramadı. Kararını gözden geçirmesini tavsiye ederim" dedi.

OSMANLICA KURSUNUN İLK ÖĞRENCİSİ BEN OLACAĞIM


Kendilerinin ilçe binalarında Osmanlıca kursu açmak için başvuracağını, ilk öğrencinin de kendisi olduğunu açıklayan Yıldırım, "Konak Belediyesi'nin siyasi kaygılarla yapamadığını biz ilçemizde yapacağız. Halk eğitimden talebimiz olacak. İlçemizde Osmanlıca kursunun açılmasını isteyeceğiz. İlk katılımcı ben olacağım" dedi. 

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın 'Ölürüz Konak'ı AK Parti'ye vermeyiz' şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, yapıcı muhalefet anlayışı içinde olacaklarını söyledi. Yıldırım, "Kim gelirse gelsin Konak bizimdir. Ölürüz teslim etmeyeceğiz' demiş mevkidaşım. Konak herkesindir, kimsenin değil. Konak, burada yaşayan ve yolu buradan geçen ve para kazanan herkesindir. Konak'ta oy oranları değişeceğini kast ediyorsa, mevkidaşıma korkunun ecele faydası yok diyorum. Biz çalışacağız takdir Konak'ın olacak. Algı operasyonuna yenik düşmeyeceğiz. Her yerde var olacağız. Ondan önce bir hayırlı olsun telefonu, çiçek beklerdim. Hala bekliyorum. Balçova'da böyle bir ortam yakalamıştık. Dilerim burada da mevkidaşlarımı ziyaret edeceğim. Birlikte çalışabilme, aynı dili konuşabilme ile doğrusunu yakalayabiliriz. Gerginlik siyasetini ortadan kaldıracağız. Farklı düşünüyor olabiliriz ama aynı yöne bakabiliriz. İlk adımın onlardan gelmesini beklerim. Beklemeye devam edeceğim. Gelmezse ben iletişim kuracağım" dedi.

KORDON DİYE BİR ÖN ŞARTIMIZ YOK

Basmane'deki parti merkezlerini Kordon'a taşımak istedikleri şeklinde çıkan haberlerini de değerlendiren Temel Yıldırım, Kordon şeklinde bir ısrarları olmadıklarını belirterek, "Kordon diye bir ön şartımız yok.

Teşkilatımızın daha iyi hizmet üretebilmesi için mevcut yerimizin yeterli olmadığını düşünüyoruz. Daha geniş bir mekana geçmek istiyoruz. Ancak bunun için asla Kordon diye bir ön şartımız yok. İzmir'in merkezinde kalmak istiyoruz. Herkesin rahat ulaşabileceği bir merkez bölgesinde yer almak istiyoruz. Kordon da olabilir farklı bir yer de olabilir. 300-400 metrekarelere kadar çıkacağımız geniş bir alan olacak. Her birimimize ayrı ayrı yerler tahsis etmek ve gelen misafirlerimizi ferah ortamlarda ağırlamak istiyoruz. Sahil ya da tepeler diye bir ayrımımız yok. Her iki yakadaki insanlar da bizim insanımız. Biz Konak'ın her tarafında olacağız" dedi.

Geçmişte gazetecilik de yapmış olan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak'ın çözüm bekleyen tüm sorunlarını tarafsız, ilkeli ve yapıcı muhalefetle gündeme getirmeye başlayacaklarını belirtti.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası