Ege Postası
Geri

AK Parti adayı Nasır: Ticaretin kalbi Kemeraltı'nda atacak

AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, hazırladıkları Kemeraltı projesinin, hem kent ekonomisine hem de İzmir'in kültürel ve tarihsel zenginliğine önemli katkı sağlayacağını söyledi. AK Parti adayı Nasır: Ticaretin kalbi Kemeraltı'nda atacak
AK Parti adayı Nasır: Ticaretin kalbi Kemeraltı'nda atacak
Haberler / Seçim
19 Mayıs 2015 Salı 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kemeraltı’nın bir an önce tarihi çarşılar statüsüne alınması gerektiğini belirten AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, gerekli düzenlemelerle Kemeraltı’nın 24 saat yaşayan bir cazibe merkezi haline getirilebileceğini söyledi.
Nasır, Kemeraltı'nın İzmir'deki ticaret kültürünü yansıtan önemli merkezlerin başında geldiğini hatırlatarak, “5366 ve 6306 sayılı mevcut kanunlardan yararlanarak ve kanuna eklentiler yapılarak çarşımız eski güzel günlerine kavuşabilecek” dedi.
Bugüne kadar Kemeraltı’nın tarihi çarşılar statüsüne alınmamasının İzmir adına büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Necip Nasır, “Kemeraltı birçok kültürü barındıran bir yapıya sahip. Cami, Kilise, Havra, Sinagog ve Mescid’lerin bir arada yer aldığı, İzmir’in tarihi kent alanını ve kent kimliğini oluşturacak ve ekonomiyi canlandıracak bu değerimizi İzmir’e kazandırılabiliriz. İzmir’in kent kimliğini ortaya çıkaracak bu çalışma toplam 80 hektarlık bir alanı kapsıyor. Proje, Kültür Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin eşgüdümlü çalışmalarıyla kısa sürede hayata geçirilebilir. Tarihi özelliği bulunmayan alanlar dokuya uygun şekilde imar edilebilir. Etaplar halinde bir çalışma yapılarak esnaf mağdur edilmeden, boş tarihi hanlar restore edilerek mevcut esnafımız buralarda işini sürdürebilir” diye konuştu.
Nasır, projenin devamında İzmir’in eski yerleşim alanlarının da planlamaya dahil edilerek Basmane Altın Park’a kadar olan bölgenin aynı kapsamda değerlendirilmesi ve İzmir’in gerçek tarihi kimliği ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.
Kemeraltı hamlesinin İzmir’e katkısının çok büyük olacağına dikkat çeken Necip Nasır sözlerine şöyle devam etti: “Bu proje hem kent ekonomisine, hem de kültürel ve tarihsel zenginliğimize sahip çıkmak için bulunmaz bir fırsattır. Yüzlerce yıllık bir miras gün yüzüne çıkarılarak, 24 saat yaşanabilen, alışveriş ve eğlencenin tarihi dokuyla birleşeceği devasa bir müzenin hayali bile, bütün İzmirliler'i heyecanlandıracaktır. Bu mirası kaderine terk etmek, İzmir gibi aydın bir şehir için büyük bir eksikliktir”
YAPILAR ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK
Kemeraltı çarşısında bulunan tarihi yapıların aslına uygun restore edilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, bölgeye uygun olmayan yapıların da yıkılarak yerlerine tarihi dokuya uygun binalar inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.
Nasır, “Kemeraltı Çarşısı Projesi, Saat Kulesi'nin bulunduğu yerden, Fevzi Paşa Bulvarı'na, İkiçeşmelik’e ve Varyant’a kadar uzanan bir alanı kapsamalıdır. Bu alanın hemen yanı başında bulunan Mimar Kemalettin Moda Merkezi ile bütünleşen tarih, sanat ve ekonomi İzmir’de müthiş bir sinerji yaratacaktır. Hayal ettiğimiz kruvaziyer turizmi işte bu durumda gerçek karşılığını bulacaktır. Bu proje İzmir için çok önemlidir. Ankara’ya doğru anlatılması halinde kolaylıkla hayata geçirilebilir. Bunun Türkiye’de gerçekleşmiş pek çok örneği var. Ankara Hamamönü Projesi, Gaziantep, Beypazarı, Safranbolu tarihi çarşılar projeleri bunların güzel birer örneğidir. İzmir demek Kemeraltı demektir. İzmirliler’in desteğiyle Kemeraltı ve İzmir’i hak ettiği tarihi dokuya kavuşturmak için elimden geleni yapacağım” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası