Ege Postası
Geri

AK Parti’den İzmir’e özel kitapçık

AK Parti Genel Merkezi “35 İzmir” ismiyle İzmir’e özel bir kitapçık hazırlattı. Kitapçıkta İzmir’e son 12 yılda 23.4 milyar lira yardım ve destek sağlandığı belirtilerek, icraatlar 19 başlıkta detaylı bir şekilde anlatıldı.
AK Parti’den İzmir’e özel kitapçık
Haberler / Yerel Politika
4 Mart 2014 Salı 18:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – Yerel seçimlere bir aydan kısa bir süre kala, AK Parti İzmir’de propaganda çalışmalarına hız verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu İzmir için, AK Parti genel merkezi, “35 İzmir millete hizmet yolunda 12 yıl” isimli bir kitapçık bastırdı. 188 sayfadan oluşan kitapçıkta hükümetin 12 yılda İzmir için yaptığı yatırımlar tek tek anlatıldı. Kitapçığın hemen girişinde İzmir’in tarihçesine yer verildi ve AKP iktidarları döneminde kente toplam 23.4 milyar liralık yatırım yapıldığı vurgulandı.

YATIRIMLAR NELER
Kitapçıkta yatırımlar şöyle sıralandı: “Ulaştırma ve haberleşme alanında 4 milyar, eğitim 1.6, sağlık, 1 milyar, adalet 621 milyon, orman ve su işleri 1.9 milyar, enerji ve tabi kaynaklar 959 milyon, çevre ve şehircilik 244.1 milyon, TOKİ 1 milyar, ilbank 6.3 milyar, gıda, tarım ve hayvancılık 1.7 milyar, aile ve sosyal politikalar 1.3 milyar, gençlik ve spor 1.2 milyar, kültür ve turizm 340.3 milyon, vakıflar 14 milyar, bili, sanayi ve teknoloji 52 milyon, KOSGEB 103 milyon, KÖYDES 80 milyon, kalkınma ajansı 103 milyon, üniversite 875.2 milyon lira”

 TEK TEK ANLATILDI
188 sayfalık kitapçıkta hükümetin İzmir'de yaptığı icraatlar şu ifadelerle anlatıldı:
“Dış ticaret hacminde yaklaşık 4 kart artış oldu. Farklı düzeylerdeki yatırımcılara verilen desteklerle İzmir’in dış ticaret hacminde büyük artış sağlandı. Pazardaki çeşitlilik hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürüyor. İhracatta yaklaşık 3 kat artış oldu. Üreten İzmir, milli gelire vergileriyle de katkıda bulunuyor. Gerek yeni işletmelerin iş hayatına katılması gerekse mükelleflere sağlanan kolaylıklar sayesinde İzmir’in ödediği vergiler arttı. İzmir’de okul öncesi eğitiminden ortaöğretime okul sayısını 1.570’ten 3 bin 69’a yükselttik. Çağın ilerisinde bir anlayışla Türkiye’yi haberleşme alt yapısında dünya standartlarının üstüne taşıdık. Bu büyük yatırımlardan İzmir de payına düşeni aldı.İzmir’i değer şehirlere bağlayan devlet yollarını 534 kilometre uzattık. İzmir’de şehir içi ulaşım sorununu başlattığımız EGERAY projesi ile aştık. 2005’te start alan EGERAY projesi ilk yolcusunu Aliağa-Cumaovası arasında 2011’de taşıdı. Günde 194 sefer ile yaklaşık 138 bin yolcu taşınan hattı, 2011’de 35 milyon 515 bin, 2013’te ise 50 milyon 361 kişi kullandı. Haziran 2005’te Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında İzmir Banliyö Sistemini Geliştirme İşbirliği Protokolü imzalandı. 4’ü yer altına alınmak üzere 32 adet istasyon, 16 adet aktarma merkezi, 2 adet tren deposu ve toplam uzunluğu 5.2 km. olan tünellerde 43 tren setiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yüksek standartta banliyö işletmeciliği yapmaktadır. İZBAN, 2016 yılı itibariyle set sayısın 73’e yükseltecektir”  

ERDOĞAN’IN YAZISI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kitapçık için bir yazı kaleme aldı. Erdoğan, burada şunları söyledi:
“12 yıldır sizlerden aldığımız yetkiyle sizlerin desteği ve hayır dualarınızla Türkiye’ye büyük eserler, büyük hizmetler kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Allah’a hamdolsun Türkiye 12 yıl içinde çok önemli mesafeler katetti ve hayal gibi görünen nice hedeflere ulaştı. Bizim Türkiye’ye ilişkin çok daha büyük hedeflerimiz var. Bu güzel ülkeyi, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023’te dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükseltmek, ekonomisiyle, demokrasisiyle, refah seviyesiyle itibarına itibar, gücüne güç katmak istiyoruz. 30 Mart, yeni Türkiye hedeflerinin milletimizden bir kez daha onay alacağı, Türkiye’nin istikrar ve güven içinde geleceğe emin adımlarla yürüme kararlılığının güç kazanacağı bir tarih olacaktır. 30 Mart, büyüyen ekonomisiyle, Milli Birlik ve kardeşliğimize, milli iradeye, büyük Türkiye hedeflerine yönelik saldırılar karşısında, yeni bir istiklal mücadelesinin, demokrasi zaferinin kutlu günü olarak inşallah tarihe yazılacaktır” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası