Ege Postası
Geri

AK Partili Bursalı'dan gözaltılara ilişkin çarpıcı açıklama; CHP neden panikte?

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Alsancak'ta elektrik akımı sebebiyle iki vatandaşın can verdiği olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleşen gözaltılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konunun yargıya intikal ettiğini hatırlatan Bursalı, “Herkes açıklamalarına dikkat etmeli. Hepimiz bekleyip göreceğiz. Bağımsız ve tarafsız yargımız hukuk çerçevesinde kararı verecektir” dedi.
AK Partili Bursalı'dan gözaltılara ilişkin çarpıcı açıklama; CHP neden panikte?
Haberler / Yerel Politika
26 Temmuz 2024 Cuma 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, sağanak yağış sonrası oluşan su birikintisinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın acısının hala taze olduğunu söyledi. Herkesin sorumluların hak ettiği cezayı almasını istediğini belirten Bursalı, “Hal böyle iken İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında alınan gözaltı kararları nedense CHP’de paniğe ve tepkiye neden oldu. Yoksa CHP sorumluların bulunmasını istemiyor mu? Alınan gözaltı kararı ve sonrasındaki gelişmeler kimsenin kesin olarak suçlu olduğu anlamına gelmez. Bekleyip göreceğiz. Bağımsız ve tarafsız yargı, hukuk çerçevesinde kararını verecek. Ama CHP’deki bu telaşı anlamak mümkün değil” dedi.

“SORUMLULARIN BULUNMASI HEPİMİZİN İSTEĞİ”

Soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü’nün gözaltına alınması sonrasında bazı CHP milletvekillerinin yaptıkları sert açıklamalara dikkat çeken Bursalı, “Adli mercileri etkilemeye yönelik bu çabalar doğru değil. Herkesin sükunetle süreci takip etmesi lazım. Vicdanları sızlatan bir olay yaşadık. Bunun sorumlularının bulunması hepimizin isteği. Sürecin sağlıklı yürümesi için de herkesin adli makamlara güvenmesi gerekir. Yoksa onları baskı altına almaya çalışmak kimseye bir şey kazandırmaz. Anayasamız açık. Hiçbir makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere tavsiye ve telkinde bulunamaz!” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası