Ege Postası
Geri

Erdoğan'ın gözaltına alınmasına CHP'den tepki: Siyasi operasyon!

İZSU Genel Müdürlüğü görevine gelen Gürkan Erdoğan'ın gözaltına alınarak emniyete götürülmesine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat tepki gösterdi.
Erdoğan'ın gözaltına alınmasına CHP'den tepki: Siyasi operasyon!
Haberler / Yerel Politika
25 Temmuz 2024 Perşembe 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

20 Haziran günü İZSU Genel Müdürlüğü görevine gelen Gürkan Erdoğan gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA…

İZSU Genel Müdürü Erdoğan, gözaltına alınmasıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Makamımda gözaltına alınmam sorunlu bir uygulama. Ne ile suçlandığımı bilmiyorum. Olaylar Ocak ayında yaşandı. Göreve 20 Haziran’da başladım” dedi. 

'ADİL YARGILAMA OLMASI GEREKİR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İZSU Genel Müdürü Gürkan E. hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından, İZSU binasına gelerek basın açıklaması yaptı. Bakan, "Bugün İZSU Genel Müdürümüzle ilgili gözaltı kararını duyduk. İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu ve Mahir Polatlı ile birlikte olayın içeriğini öğrenmek için buraya geldik. Biliyorsunuz yağmurda, elektrik kaçağı nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Hepimizi son derece üzen bir olay. Bu işin sorumlularının bulunmasını da herkesten çok biz istiyoruz. Ancak bir adil yargılama olması gerekir. Yani yargının üzerine büyük bir siyasal baskı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bakan açıklamasının devamında, "Her hakim her savcı için değil elbette ama büyük bir baskı altında görevlerini yapıyorlar. İçlerinde vicdanlı hakimlerimiz, savcılarımız var. Onları tenzih ediyoruz. Ama bu işte İZSU'nun doğrudan sorumluluğunun olduğu bir iş olarak düşünmemek lazım. Neticede elektrik var. O elektrik kaçağıyla ilgili yapılması gerekenler yapılmamış. Bunun elektrik firmasının kabahatini gölgelemek için sorumluluğu yaymak için yapılan bir davranış olduğu kanaatindeyiz. Avukat arkadaşlarımız da İZSU Genel Müdürümüz ile beraber gitti. Elbette gerçekler ortaya çıkacak ama bu yargılamayı yakından takip ediyoruz. Hem genel merkez olarak hem İzmir milletvekilleri olarak yakından takip ediyoruz. Burada hak etmediği halde kimsenin özgürlüğünün de gasbedilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Şu an avukat arkadaşlarımız gitti. Genel Müdür sağlık kontrolünden geçirilecek, ardından Bozyaka'ya götürülecek. Hakim karşısına çıktığında, sorgu hakimliğinde salıverileceğini düşünüyoruz. Salıverilmesi gerekir. Hatalı bir karar. Hiç bu gözaltı olmamalıydı. Şahsi düşüncemiz bu. Yargı sürecini de yakından takip edeceğiz" diye konuştu.

YIPRATMAYA YÖNELİK BİR OPERASYON!

İZSU Genel Müdürü Erdoğan'ın gözaltına alınmasının ardından kurumun önünde açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise açıklamasında,  "20 Haziran'da göreve başlamış bir genel müdürün bu şekilde gözaltına alınmasını kişisel değil, kuruma yönelik olduğunu düşünüyoruz. Bilirkişi raporu diyorlar ama ortada bilirkişi raporu yok. Yıpratmaya yönelik bir operasyonla karşı karşıyayız. Bir kurumun genel müdürünün polis gönderilerek kurumundan gözaltına alınmasını doğru bulmuyoruz" dedi. 

KILIÇ'TAN ALGI ÇALIŞMASI ÇIKIŞI 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Bugün, İZSU Genel Müdürü’nü ve Genel Müdür Yardımcısı’nı çağırıldığında ifadeye gidebilecekken makamında gözaltına almak adlı algı çalışmasını izledik. Yitirdiğimiz iki can üzerinden olayı siyasallaştırmayın diye en başında uyardık!! Sorumluların ortaya çıkarılıp ceza almasını en çok biz istiyoruz ancak görüyoruz ki sizin dersiniz adalet değil, siyasi infaz yapmak! Takipteyi" dedi.

"SORUŞTURMANIN SİYASİLEŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Nalbantoğlu'nun paylaşımı: "İZSU bir kamu kurumudur. Orada çalışan herkes de devlet adına vatandaşlarımıza hizmet etmek için görev yapmaktadır. Kim oldukları, yerleri, geçmişleri ve görev alanları bellidir. İstenildiğinde yargıya gelerek ifadelerine başvurulabilecekken; soruşturmayı siyasileştirmek ve hedef saptırmak adına polis baskınlarıyla bu kamu çalışanları gözaltına alınmaktadır. Bu yapılanlar hukuki değil, siyasidir.En çok bizler adaletin tecelli etmesini isterken, İzmir'de vahim bir olayda yitirdiğimiz iki gencimizin soruşturmasında bu tip politik gösterilerin yapılması, asıl suçlu ve onları himaye edenlerin adaletten kaçma girişimlerinden başka bir şey değildir.Bizler buna karşı adalet ve hukukun üstünlüğü demeye devam edeceğiz. Soruşturmanın siyasileştirilmesine ve gerçek suçluların yargıdan kaçırılmasına izin vermeyeceğiz.Sadece adalet diyoruz, ADALET İSTİYORUZ..." ifadelerine yer verdi. 

TÜRELİ'DEN TEPKİ

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli de sosyal medya hesabından gözaltı işlemine tepki gösterdi. Türeli açıklamasında, "20 Haziran'da göreve başlamış bir Genel Müdürün bu şekilde gözaltına alınması yanlıştır" dedi. 

MESAİ ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI 

Kendi aracıyla emniyete giden Erdoğan'ı  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. Erdoğan'ı, 'seninle gurur duyuyoruz' sözleriyle alkışlayarak yolcu ettiler.

 

Köseoğlu Adana'da gözaltına alındı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası