Ege Postası
Geri

AK Partili Saygılı'dan SGK borcu tepkilerine yanıt : Kimsenin bir kuruşunu kaçırmadık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SGK borçlarının belediyelerden tahsis edilmesine ilişkin çıkan kanuna ilişkin açıklamasında, "40 yıllık müessesenin sahibiyim. Yanımda binlerce insan çalışıyor. Bugüne kadar 12 tane ekonomik krizle muhatap oldum ama her zaman bu krizlerde çalışanlarımın sigortasını da ödedim, alnının teri kurumadan maaşını da verdim. Tazminatlarını, kendi ayrıldıysa kıdem tazminatını, her türlü haklarını ödedik, hiç kimsenin 1 kuruş parasını kaçırmadık. CHP’li belediyelere gelen kanun AK Partili ya da Cumhur İttifakından olan belediyelere gitmedi mi? Sen bir vakfa sponsor olacaksın, işçinin sigortasını, maaşını ödemeyeceksin. Sen önce insanları mağdur etme” dedi. Öte yandan İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın İZBAN açıklamasına jet yanıt geldi. Saygılı, “Bir rapor hazırlayın, gidip Ankara’ya görüşelim ve sonrasında karşılıklı mutabakat neyi gerektiriyorsa buna göre hareket edelim. Bunun burada sürekli gündeme getirilmesi bir şey ifade etmiyor” dedi.
AK Partili Saygılı'dan SGK borcu tepkilerine yanıt : Kimsenin bir kuruşunu kaçırmadık
Haberler / Yerel Politika
25 Temmuz 2024 Perşembe 11:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Saygılı’nın gerçekleştirdiği toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye (İzBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, medya ve tanıtımdan sorumlu il başkan yardımcısı Safa Narlı, il başkan yardımcıları Hasan Çölmekçi, Tansu Kaya, Kadın Kolları İl Başkanı Emel Dalkıran, Gençlik Kolları İl Başkanı Recep Tayyip Taslak eşlik etti.

“KİMSENİN 1 KURUŞ PARASINI KAÇIRMADIK”

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saygılı, SGK borçlarının belediyelerden tahsis edilmesine ilişkin çıkan kanuna ilişkin açıklamasında, "Benim siyasetimin yanında bir iş hayatım var, makine mühendisiyim, 40 yıllık müessesenin sahibiyim. Yanımda binlerce insan çalışıyor. Bugüne kadar 12 tane ekonomik krizle muhatap oldum ama her zaman bu krizlerde çalışanlarımın sigortasını da ödedim, alnının teri kurumadan maaşını da verdim. Tazminatlarını, kendi ayrıldıysa kıdem tazminatını, her türlü haklarını ödedik, hiç kimsenin 1 kuruş parasını kaçırmadık. Tacirin nasıl böyle olması gerekiyor ise, devletimiz emekli ikramiyesine, maaşına nasıl hassas davranıyor ise belediyeler de böyle olmalı. CHP’li belediyelere gelen kanun AK Partili ya da Cumhur İttifakından olan belediyelere gitmedi mi? Sen bir vakfa sponsor olacaksın, işçinin sigortasını, maaşını ödemeyeceksin. Sen önce insanları mağdur etme” dedi.

“İBRETLE İZLİYORUZ”

İzBB’deki memur eylemlerine yönelik konuşan Saygılı, “ Veli Ağbaba’nın İzmir’e geleceğinin ifade edildi. Önce 3 Temmuz dediler, biz tweet attık sonra 4 Temmuz’da memurları Ankara’ya davet ettiler. Kendi aralarında anlaşmazlıklar içindeler. Şaşkınlıkla izliyoruz. Kendi aralarında anlaşamadıkları konuyu kamuoyuna taşıdılar, ibretle izliyoruz. Buradaki acziyeti hepimiz müşahede ediyoruz. Bir belediye başkanının verdiği kararı iş takibi yapar gibi birilerinin ortaya çıkması acı bir tablo” ifadelerini kullandı. 

TUGAY'A JET İZBAN YANITI: RAPOR HAZIRLAYIN ANKARA'YA GİDELİM! 

İzmir Büyükşehir Belediye (İzBB) Başkanı Cemil Tugay’ın, Selçuk’ta yapılan koordinasyon toplantısında İZBAN’a ilişkin görüşlerini değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “İZBAN, dönemin Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve yine o dönemki Kara Yolları Bölge Müdürümüz Abdülkadir Uraloğlu’nun, hepsinin ortak istişaresiyle alınan bir karardı. Şu anda da oturup yetkililerle karşılıklı müzakereyle halledilmesi gereken bir konu. Henüz daha bakanlıklarda konuşulmamış, bir rapor hazırlanmamış. Bir rapor hazırlayın, gidip Ankara’ya görüşelim ve sonrasında karşılıklı mutabakat neyi gerektiriyorsa buna göre hareket edelim. Bunun burada sürekli gündeme getirilmesi bir şey ifade etmiyor, görüşmemiz lazım. Ankara’da görüşmeler yapılır İzmir’in lehine ne çıkarsa o yapılır. Devamsa devam, ayrılıksa ayrılık” şeklinde konuştu. 
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası