Ege Postası
Geri

AK Partili İnan'dan Soyer'e grev tepkisi: İşçinin cebine el atması kabul edilemez

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Demiryol-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşme (TİS) sürecinden uzlaşı çıkmaması sonrası işçiler greve gitti. Grevin ardından AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik tepkiler devam ediyor. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medyadan yeni açıklamalarda bulundu. İnan, "Metro A.Ş emekçilerine hak ettiği ücret derhal verilmelidir. Kutlama, konser, kültür sanat işleri ve gezi harcamalarında tasarrufu aklından geçirmeyen Soyer’in işçinin cebine el atması ve emeğine göz dikmesi kabul edilemez." dedi.
AK Partili İnan'dan Soyer'e grev tepkisi: İşçinin cebine el atması kabul edilemez
Haberler / Yerel Politika
31 Temmuz 2023 Pazartesi 22:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen, 625 çalışanı ilgilendiren, toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Taraflar arasında son toplantıda uzlaşı sağlanamaması üzerine metro ve tramvay çalışanları bugün sabah saat 05.00’ten itibaren greve gitti.

AK Parti cephesinden metro ve tramvaydaki grev ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik tepki dinmiyor.

Daha önce yaptığı açıkalamda "süreci yönetemediler" diyen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medyadan yeni açıklamalarda bulundu.

"SORUMSUZ İNSANLAR BAHANELER ARASINDA DOLANIR"

İşçinin cebine göz dikilmemesi gerektiğine vurgu yapan AK Partili İnan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sorumsuz insanlar bahaneler arasında dolanır, başkalarını ve içinde bulundukları şartları suçlarlar, çok az iş üretir, işlerin yürümesini engeller, anlamamış görünür ve yardıma muhtaç insanı oynarlar.

Sorumsuz insanlar hareket etmekte çok yavaş ama şikayet etmekte çok hızlıdırlar. Tanıdık geldi değil mi? 

HESABINI SANDIKTA VERECEK

Tunç Soyer türlü bahanelerle geçtiğimiz hafta ve her fırsatta; iş bilmezlik ve beceriksizliklerini hükümetimize çamur atarak, Cumhur İttifakı’nı hedef göstererek kapatmaya çalıştı ve tabii bu sorumsuzluğun, vurdumduymazlığın hesabını sandıkta verecektir.

Peki böyle bir krizin çıkacağı günler öncesi belli değil miydi ? İzmirli hemşehrilerimiz bu çileyi bugün neden çekti ? Yine aynı taktiklerle, hükümet destek vermiyor gibi palavralara mı sarılacaksın? Nafile.

MÜFLİS TÜCCAR BAKIŞ AÇISI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe finans dengesi üzerinden bakıldığında kar eden tek şirketi olan METRO A.Ş’de yaşanan durum; müflis tüccar bakış açısından kaynaklanmaktadır. Diğer şirketlerin durumu da beceriksizliğin kanıtıdır.

Gelinen durum itibariyle bütçe açığı hızla büyüyen ve borç rakamı 5 milyar TL’ye doğru hızla ilerleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşananları yakından takip ediyoruz.

KRİZ YÖNETİMİNDEKİ BECERİKSİZLİĞİ..

METRO A.Ş’nin emekçilerini rakamlar üzerinden hedef gösteren Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kriz yönetimindeki beceriksizliği İzmirli hemşehrilerimizin karşısına kaos olarak çıkmıştır.

Evlerine ve işyerlerine ulaşmak için çile çeken hemşehrilerimize bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur.

TRAFİK SORUNUNU ZİRVEYE ULAŞTIRDI

Görevde olduğu sürede;  ulaşım yollarındaki yetkiyi bazı yerlerde devralmasına rağmen bir tane bile karayolu alt geçidi, köprülü kavşak yapmayan yeni şehir içi yol açmayan Soyer ve ekibi içinden çıkılamaz trafik sorununu zirveye ulaştırmıştır.

İŞÇİNİN CEBİNE EL ATMASI KABUL EDİLEMEZ

Metro A.Ş emekçilerine hak ettiği ücret derhal verilmelidir. Kutlama, konser, kültür sanat işleri ve gezi harcamalarında tasarrufu aklından geçirmeyen Soyer’in işçinin cebine el atması ve emeğine göz dikmesi kabul edilemez."

 

 

AK Parti'den peş peşe Soyer’e tepki: İzmir’i yönetemiyorsunuz!
 

 

 

AK Parti'den Neptün Soyer'in 'grev' paylaşımına tepki!
 

 

 

CHP'li vekillerden 'grev' açıklaması: 'İşçilerimiz görevine dönsün!'
 

 

 

Soyer’den ‘grev’ açıklaması! Sendikaya 'sağduyu' çağrısı... İzmirlilere mesaj!
 

 

 

İzmir'de metro ve tramvay işçileri greve çıktı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası