Ege Postası
Geri

Akdeniz'de ücretsiz kurs kayıtları başladı

Mersin merkez Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi'nde gençlere ücretsiz verdikleri kursların kayıtlarının başladığını belirtti.Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi'nde, 10, 11,...
Akdeniz'de ücretsiz kurs kayıtları başladı
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 16:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin merkez Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi'nde gençlere ücretsiz verdikleri kursların kayıtlarının başladığını belirtti.

Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi'nde, 10, 11, 12'inci sınıf ve lise mezunlarına yönelik Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) hazırlıklarının yanı sıra tiyatro, bağlama, gitar, halk oyunları kursları da verileceğini ifade eden Türk, müracaatların 18 Ağustosta sona ereceğini kaydetti.
YGS ve LYS'ye hazırlanan ancak maddi durumu iyi olmayan ailelere çocuklarını atölye çalışmalarına göndermelerini isteyen Türk şöyle devam etti: "Türkiye'de eğitim yaşamında eşitsizlikler, kimi olumlu girişimlere rağmen yaşanmaya devam ediyor. Çocuklarımız, eğitime adım atar atmaz sürekli bir yarışa maruz kalıyor. Tabi bu durum onların psikolojisi üzerinde etki yapmakta, başarılarını olumsuz yönde etkilemekte. Gelişmiş ülkelerde, çocukların gelişimini takip eden, sadece derslerini değil, özel yeteneklerini belirleyici ve yönlendirici bir sistemin uygulanmakta. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyorsak, ülkemizde de bu sistemin bir an önce yerleşmesi gerekir. Tabi yerel yönetimler de bu konuda üzerlerine düşeni yapmalı, bütün imkanlarını seferber etmelidir. Gençlerimize ve çocuklarımıza, eğitmenlerimize, onlara destek veren ailelerine teşekkür ediyor ve yeni dönemde kurslarımızdan yararlanmak isteyen herkesi, zaman kaybetmeksizin merkeze başvuruda bulunmaya davet ediyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası