Ege Postası
Geri

Aksaray Belediyesi'nden okullara eğitim yardımı

Aksaray Belediyesi, her yıl olduğu ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere bu yıl da ayakkabı ve kırtasiye yardımı yapıyor. Belediye tarafından 45 okula 60 bin liralık yardım yapılacağı bildirildi.Aksaray...
Aksaray Belediyesi'nden okullara eğitim yardımı
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aksaray Belediyesi, her yıl olduğu ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere bu yıl da ayakkabı ve kırtasiye yardımı yapıyor. Belediye tarafından 45 okula 60 bin liralık yardım yapılacağı bildirildi.

Aksaray Belediyesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ilk olarak Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu'na yardımda bulundu. Okulda düzenlenen yardım dağıtımına Belediye Başkanı Nevzat Palta, Okul Müdürü Tülin İpek ve öğrenciler katıldı. Başkan Nevzat Palta, burada tespit edilen öğrencilere ayakkabı ve kırtasiye malzemesi dağıttı. İhtiyaç sahibi öğrencilere kız-erkek 30 çift ayakkabı, 10 adet resim defteri, 10 adet silgi, 9 adet A5 defter, 10 adet A4 defter, 10 adet A5 GY defteri, 10 adet kuru boya, 10 adet kurşun kalem, 10 adet kırmızı kalem, 10 adet cetvel takımı, 10 adet pastel boya, 10 adet sulu boya dağıtıldı.

Başkan Nevzat Palta, yaptığı konuşmada, 9,5 yıllık görev süresinde olduğu gibi bu yıl da okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım eli uzattıklarını belirterek, şunları söyledi: "Aksaray Belediyesi olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilköğretim veya okullarımızın açıldığı ilk hafta olmak üzere okullarımızda ihtiyacı olan; işte önlüktür, kırtasiyedir, çantadır, ayakkabıdır, buna benzer ihtiyaçları belirleniyor. Biz ona göre bu yardımlarımızı yapıyoruz. Tabii ki bunlar tamamen objektif olarak okullarımıza yazı yazıyoruz. Diyoruz ki biz şu kadar bir yardım yapacağız, onun içerisinde ne ihtiyaç varsa işte boyasından ayakkabısına kadar, önlüğünden çantasına kadar ama bu ihtiyaçları sonuçta okul müdürlerimiz belirliyor. Yaklaşık 45 civarında okulumuza bu şekilde yardım inşallah yapmış olacağız. Toplamda yine yaklaşık olarak söylüyorum, 60 bin TL’lik bir yardımımız olacak. Bunların içerisinde işte ayakkabıdır, kırtasiyedir, buna benzer diğer yardımlarımızdır.

Bu çerçeve içerisinde de bugün Mehmet Akif Ersoy ilk ve ortaokuluna, yine belirlediğimiz çerçeve içerisinde yardımlarımızı yapacağız. Şöyle bakıyorum; isteklerin içerisinde dağıtacağımız yardımların içerisinde çanta var, ayakkabı var, kız ve erkek ayakkabı var, 30 civarında defter, kalem, silgi, buna benzer ihtiyaçları gidermiş olacağız. Bugün sembolik olarak 4 tane çocuğumuza yavrumuza burada yaptık. Diğerlerini arkadaşlarımız dağıtmış olacaklar. Tabii ki biz hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bir nebze olsun belki katkımız olursa, bu bizim için bir gurur kaynağı olarak değerlendiriyorum. Tabii ki yine bu çerçeve içerisinde Mehmet Akif Ersoy ilk ve ortaokuluna okullar hayat olsun çerçevesi içerisinde de güzel bir çevre düzenlemesi yaptık. Şu anda aşağı yukarı bitmiş. Ufak tefek rötuşları kalmış. O açıdan biraz daha farklı değerlendirme de oldu. Sağ olsun başta müdürümüz olmak üzere buradaki arkadaşlarımızın gayretleriyle biz böyle bir hizmeti sunmuş olduk. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Güle güle kullanın diyorum.”

Okul Müdürü Tülin İpek ise şunları söyledi: “Ben bu okula geleli bir yıl iki ay kadar oldu. Geçen sene de sayın başkanımızın önderliğinde aynı yardımlar okulumuza iştirak etmişti. Çocuklarımız gerçekten hem çok mutlu oluyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin de fazlalıkla olmasından dolayı ihtiyaçları karşılanmış oluyor. Tabii ki teşekkür etmekten başka bir şey diyemiyorum. Mahalle sakinleri, okul öğrencilerimiz hakikaten başkanımızı yakından tanıyorlar. Çünkü okullara gerçekten ilgisi alakası çok fazla. Yaklaşık bir buçuk yıldır burada çalışıyorum. Mahalle sakinleri de aynı şeyleri dile getiriyor. Başkanımızın biraz önce bahsettiği okullar hayat olsun projesi kapsamında bizim okul bahçemiz gerçekten çok bakımsızdı. Bu konuda hem mahalle sakinleri başkanımıza çok müteşekkir borçlu. Öğrencilerimiz çok mutlu. Bizler çok mutluyuz. Eğitime verdiği önemden ilgisinden ve alakasından dolayı kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Tüm velilerim adına öğrencilerim adına öğretmen arkadaşlarım adına başkanım çok teşekkür ediyoruz. Çok sağ olsun.”




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası