Ege Postası
Geri

Alman istihbaratı interneti daha sıkı denetleyecek

Alman istihbaratı BND’nin interneti daha sıkı denetlemek için harekete geçtiği bildirildi. Spiegel Online’da yer alan bir habere göre, hükümet bu amaç için yaklaşık 100 milyon Euro bütçe ayırdı. Ayrıca 100 kadar personel de bu iş için...
Alman istihbaratı interneti daha sıkı denetleyecek
Haberler / Dünya
17 Haziran 2013 Pazartesi 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman istihbaratı BND’nin interneti daha sıkı denetlemek için harekete geçtiği bildirildi. Spiegel Online’da yer alan bir habere göre, hükümet bu amaç için yaklaşık 100 milyon Euro bütçe ayırdı. Ayrıca 100 kadar personel de bu iş için istihdam edilecek. BND hem yurt içinde hem de yurt dışında telefon görüşmeleri başta olmak üzere dijital aktiviteyi takip edecek.

G-10 Yasası adı verilen söz konusu tasarı kapsamında yetkileri genişletilecek olan BND, teknik altyapısının bir kısmını Frankfurt şehrinde kuracak. Bilgilerin değerlendirilmesi ise teşkilatın Münih yakınlarındaki Pullach merkezinde yapılacak.

E-mail, telefon görüşmeleri, facebook yazışmaları ve skype görüşmelerini takip altına alacak BND’nin Almanya ve yurt dışındaki dijital iletişimin yüzde 20′sini izleyeceği belirtildi.

MERKEL, OBAMA’YLA SKANDALI GÖRÜŞECEK

Öte yendan Başbakan Angela Merkel’in, ABD Başkanı Barack Obama aile CIA’in telekulak skandalını görüşeceği öne sürüldü.

Buna göre Şansölye, önümüzdeki hafta Almanya’ya gelecek olan Obama’ya CIA’in Almanya’yı da izlemesinden duyduğu rahatsızlığı da iletecek.

ALMAN BAKAN’DAN AMERİKA’YA ELEŞTİRİ

Alman İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich de Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamda Amerikalı ortaklarının kendilerini aldattığını ima etti.

Friedrich, “Teröre karşı çok önemli bir partnerimiz olan Amerika, dostlarına bu şekilde davranmamalı.” şeklindeki ifadelere yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası