Ege Postası
Geri

Alman sürücüler bozuk yollara tepkili

Alman Otomobil Kulübü ADAC’ın yaptığı en son araştırmaya göre Alman sürücüler yollardan son derece rahatsız.Düsseldorf’ta basın toplantısı düzenleyen ADAC Başkanı Peter Meyer, araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Sonuçlara...
Alman sürücüler bozuk yollara tepkili
Haberler / Dünya
24 Ağustos 2013 Cumartesi 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman Otomobil Kulübü ADAC’ın yaptığı en son araştırmaya göre Alman sürücüler yollardan son derece rahatsız.

Düsseldorf’ta basın toplantısı düzenleyen ADAC Başkanı Peter Meyer, araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Sonuçlara göre araç kullanıcılarının yüzde 86 gibi büyük bir kısmı yollara daha fazla yatırım yapılmasını isterken, yüzde 70’e yakın araç kullanıcısı da kendileri için ek masraf çıkaracak olan otoban ücretine karşı çıkıyor. Sürücüler bu tür bir masraf yerine trafik için belirli miktarda para ayrılmasını ve planlı bir şekilde konuya yaklaşılmasını istiyor.

Aynı zamanda araştırma sonuçlarında sürücülerin siyasete karşı da güven kaybettikleri görülüyor. Sürücülerin üçte ikisi araç kullanıcılarının ödedikleri masrafların yollar için harcanmadığı kanısında.

Peter Meyer siyasilerin paraları yollara hariç her şeye harcadığını iddia ederken, bir ay sonra seçilecek olan yeni hükümetin yollar için gerekli maddi desteği bir an önce hazırlamasını ve harcamaları şeffaf hale getirmesini talep etti.

Bu taleple birlikte yeni bir 6 maddelik planı tanıtan Meyer, yollar için devlet tarafından yapılacak maddi harcamaların devlet için zorunlu hale gelmesini istedi. Meyer bunun yanında Alman yollarının genişletilmesi için 5 milyar Euro harcandığını, ancak bunun sağlıklı koşullara kavuşturulabilmesi için 7,5 milyar Euro’ya çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

ADAC, Hollanda büyüklüğünde olan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin yollar için Hollanda’nın yarısı kadar para harcayabildiğini savunurken, KRV Trafik Bakanı Michael Groschek’e, Federal Hükümet’ten daha fazla maddi destek talep etmesi çağrısı yaptı.

Basın toplantısının ADAC merkezi olan ve her zaman basın toplantılarının düzenlendiği yer olan Münih yerine Düsseldorf’ta yapılmasını ise yetkililer sembolik bir mesaj olarak değerlendirdi. Buna göre ADAC, özellikle KRV’de sorun olan yolların kötü durumuna dikkat çekmek istiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası