Ege Postası
Geri

Anadolu'nun kültürel zenginliği, gösterilerle turistlere tanıtılıyor

Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Folklor Ekibi, sergilediği halk oyunlarıyla yörelerin sözlü kültürünü nesilden nesile aktarıyor. Manavgat HEM Folklor Ekibi, turizm şehrine gelen turistlere yapacağı gösterilerle Anadolu'nun zengin...
Anadolu'nun kültürel zenginliği, gösterilerle turistlere tanıtılıyor
Haberler / Kültür - Sanat
19 Mayıs 2013 Pazar 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Folklor Ekibi, sergilediği halk oyunlarıyla yörelerin sözlü kültürünü nesilden nesile aktarıyor. Manavgat HEM Folklor Ekibi, turizm şehrine gelen turistlere yapacağı gösterilerle Anadolu'nun zengin halk oyunları kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yöresel halk oyunlarını sergileyerek Anadolu'nun folklorik zenginliğini nesilden nesile aktardıklarını ve turizm şehrine gelen turistlere bu kültürü tanıtacaklarını söyledi.

Geyikoğlu, "Nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar aktarılan çok zengin folklorik kültürümüz var. Bu zenginliğimizi çocuklarımıza öğreterek hayat bulmasını istiyoruz. Folklor gösterilerimizi Manavgat'a tatile gelen turistler dakikalarca gözlerini bir noktaya dikerek izliyor. Hayran kalıyor. Çoğu da ülkelerine döndüklerinde yakınlarına izletmek için kamerayla kayıt altına alıyor. Bizim en büyük zenginliğimiz asırların birikimi kültürümüz. Bu zenginliğimizi ülkemizin ve Manavgat'ın tanıtımı için gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

"EFE ELBİSESİYLE OYNAMAYI SİDE'DE 5 YILDIZLI OTEL SAHİBİ OLMAYA TERCİH EDERİM"

Manavgat HEM Folklor Ekibi'nde yer alan Sideli turizmci Halil Yıldırım (Halil Ağa), turizmin temelini kültürün oluşturduğunu söyledi. Anadolu'nun halk oyunları zenginliğini Belçikalı tiyatro oyuncusu eşi Liva Yıldırım'la birlikte 30 yıldır konaklama tesisine gelen turistlere tanıtmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, 30 yıldır Zeybek (Efe) oyununun verdiği huzur ve keyfi hiç yerde bulamadığını kaydetti.

Kültür olmadan turizmin uzun vadede yürüyemeyeceğini savunan Yıldırım, "Kültürümüz bizim en büyük zenginliğimiz. Atalarımızdan emanet aldığımız bu zenginliği gözümüz gibi koruyarak, gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmalıyız. Onun için Efe elbisesiyle oynamayı Side'de 5 yıldızlı otel sahibi olmaya tercih ederim Kültür olmadan ve korunmadan turizm olmaz." şeklinde konuştu.

Liva Yıldırım da Anadolu'nun zengin folklor kültürüne hayran olduğunu ve 30 yıldır Türk eşiyle bu zenginliği Manavgat'tan dünyaya duyurmaya çalıştıklarını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası