Ege Postası
Geri

Ankara-Sivas arası hızlı tren projesi viyadüklerden dolayı bir yıl gecikti

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Ankara-Kırıkkale, Kırıkkale-Yozgat ve Yozgat-Sivas arasında yapımına başlanan yüksek hızlı tren hattından Kayseri’nin de faydalanacağını belirtti. Kayseri bölümü ile ilgili proje ve etüt çalışmasının...
Ankara-Sivas arası hızlı tren projesi viyadüklerden dolayı bir yıl gecikti
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2013 Cumartesi 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Ankara-Kırıkkale, Kırıkkale-Yozgat ve Yozgat-Sivas arasında yapımına başlanan yüksek hızlı tren hattından Kayseri’nin de faydalanacağını belirtti. Kayseri bölümü ile ilgili proje ve etüt çalışmasının tamamlandığına dikkat çeken Karayel, Elmadağ bölümünde 7,5 kilometrelik viyadüklü geçiş bölümünde viyadük yapımı ihalesinin yeni yapıldığını hatırlatarak, “Projede bir yıllık gecikme oldu.” dedi.

Yaşar Karayel, yüksek hızlı trende ana güzergahla birlikte Kayseri bağlantı kısmının da tamamlanacağını belirterek, konuyu milletvekilleri olarak yakından takip ettiklerini belirtti. Kayseri’de kamuoyunda hızlı trenin gelmeyeceği gibi bir düşüncenin oluştuğu ve bunun doğru olmadığına dikkat çeken Karayel, şu bilgileri verdi: “Kayseri-Yerköy arası 139 kilometre ve bu güzergahta hızlı tren için çift hat olarak tren yolu yapılacak. Bu kısımla ilgili planlama bitti. Projeleri tamam. Etütleri yapıldı. Sadece Ankara-Kırıkkale, Kırıkkale-Yozgat, Yozgat-Sivas ana hattına bu güzergah bağlantı olacak. Bu güzergah 500 milyon Euroluk bir yatırım maliyeti oluşturuyor. Ana yol bitmeden Kayseri’ye hızlı tren yolunun yapılması Kayseri için bir getirisi olmaz. Bir anlamı da yok. Esas olan ana yolun yapılması ve ek yolun tamamlanmasıdır. O yol bitinceye kadar da Kayseri’nin hızlı tren projesi de bitmiş olacak. Her şey o yolun bitimine bağlıdır.”

Yaşar Karayel, hızlı tren çalışmasının bir yıl gecikmesinin nedenini de şöyle açıkladı: “Bahsedilen ana güzergahtaki Elmadağı projesi bir yıldır gecikti. O bölgedeki 9 kilometrelik güzergahın 7,5 kilometresi viyadükle geçilecek. Viyadüklerin ihalesi de yeni yapıldı. 300 gün tamamlanma süresi var. Teslimi bu kadar sürecek. En az bir yıllık süre demektir. Yolun yapımı kara yolu gibi değil ve zor şartlarda yapılıyor. Eğimler hesap edilir. Gecikme ana güzergahta yaşanmıştır. Ana yol bitirilirken bu yolda bitirilecek ve hiçbir sorun olmayacak.”

Yaşar Karayel, Kayseri hava limanının genişletilmesiyle ilgili çalışmanın devam ettiğini, Güney Çevre Yolunun en azından bir şeridinin yıl sonundan önce trafiğe açılacağını aktardı. Kayseri-Ankara kara yolu şehir girişindeki köprülerin durumu hakkında da bilgi veren Karayel, “Boğazköprü mevkiinde yapılacak yeni köprüler üçer şeritli olacak. Projesi bitti. İhale tamam. Yer teslimi yapılacak. Burada köprüler olduğu bölge bataklıktır Bu nedenle bataklık alanda 40 metre derinliğe kazıklar çakılacak.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası