Ege Postası
Geri

Mısır ve Suriye'deki katliamlar Isparta'da mitingle kınandı

Isparta'daki sivil toplum teşkilatlarının bir araya gelerek oluşturdukları Gül Platformu tarafından organize edilen mitinle Mısır'daki darbe ve katiamlar kınandı. Hükümet meydanında yapılan mitingde Mısır'da darbe sonrası yaşanan katliamlara...
Mısır ve Suriye'deki katliamlar Isparta'da mitingle kınandı
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2013 Cumartesi 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Isparta'daki sivil toplum teşkilatlarının bir araya gelerek oluşturdukları Gül Platformu tarafından organize edilen mitinle Mısır'daki darbe ve katiamlar kınandı.

Hükümet meydanında yapılan mitingde Mısır'da darbe sonrası yaşanan katliamlara ve Suriye'de iki yıldır devam eden vahşete tepki gösterildi. Avrupa Biriliği'nin ilgisiz kalmasını da kınayan topluluk, Rabia selamı yaptı, sloganlar attı. Miting Kur'an'ı Kerim'den zalimlerin uğrayacağı ceza ve şehitlerin alacağı mükafatları bildiren ayetlerin okunmasıyla başladı. Ardından Gül Platformu Başkanı emekli Müftü Halil Elitok, konuşma yaptı.

Mehmet Akif Ersoy'un 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem/Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem' beyitini okuyarak konuşmasına başlayan Elitok, Isparta halkının bu meydanda toplanmakla darbe ve katliamlara karşı sessiz kalmadığını, zulme uğrayan Müslüman Kardeşler'in yanlarında olduklarını gösterdiklerini belirtti. Elitok, şunları söyledi: "Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da, Arakan'da ve dünyanın diğer ülkelerinde mazlum Müslümanların uğradıkları zulümleri telin etmek için bir araya geldik. Darbelere, faşizme, militarizme hayır demek için, darbelere ve katliamlara sesiz kalmamak için, halkın hür iradesine vurulmak istenen prangalara hayır demek için, kalbinde zerre kadar imanı olan sessiz kalamaz. Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalıktır. Halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik, küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD tutumlarıyla, demokrasi havariliği yapanların çifte standartlarını bir kez daha sergilemiştir."

Sivil toplum teşkilatlarından Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertunç da dünyada zulme uğrayan Müslümanlara kardeşliklerini göstermek için bir araya geldiklerini ifade etti. Acının haddinden fazla büyük olduğunu, vahşetin sınırının olmadığını söyledi. İslam coğrafyasında kanın gövdeyi götürdüğünü vurgulayan Halil İbrahim Ertunç, şöyle devam etti: "Müslümanlar camilerde namaz kılarken öldürülüyor. Bu derece hunharca katliamlar yeryüzünde pek nadir görünür. Masum çocukların feryatları gönülleri yaktığı gibi semaları da çınlatacak seviyeye ulaşmıştır. Mehmet Akif'in dediği gibi zalimlerin zulümleri sırtlanları geçti. Akif'e bunu söyleten Çanakkale harbindeki Hindular, yamyamlar idi. Ama ne yazık ki günümüzde Müslümanlara eziyet ve zulüm yapanlar kendi içlerinden çıkardıkları insanlar, ordular. Bu durum kefere ve fecerenin yaptığı katliamlardan kat kat fazla yüreğimizi yakmakta, sızlatmakta. Bu zulümler kısa bir dünya hükümdarlığı için yapılmakta. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Onlara yapılan zulüm bize de yapılmaktadır. O halde bu zulümler karşısında ellerimizi semaya kaldırırken gönüllerimizden gelen göz yaşlarını duygularımızla süslemeliyiz ki, bu dualar, bu niyazlar ulvi makamdan geriye boş olarak çevrilmesin."

Mitingde Isparta halkı, Mısır'da İhvan mideri Muhammed El Bilteci'nin, darbeci askerler tarafından öldürülen kızı Esma için yazdığı mektubun şair Dursun Ali Erzincanlı tarafından seslendirildiği klibi izledi. Mısır'da ve Suriye'de katledilenler adına kılınan gıyabi cenaze namazı ve duayla miting son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası