Ege Postası
Geri

Aslanoğlu'ndan 100'üncü yıl mesajı: Seçimler kaybedilir, baki olan CHP'dir

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partinin 100’üncü yılı kutlama programında yaptığı konuşmada, “Bizler gelir geçeriz. Seçimler kazanılır kaybedilir. Zaman akar gider, kavgayı verenler değişir. Ama unutulmasın ki; Baki olan Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Ne mutlu bu yolda kavgamızı yaratanlara. Ne mutlu bu kavgada şehit düşenlere” dedi.
Aslanoğlu'ndan 100'üncü yıl mesajı: Seçimler kaybedilir, baki olan CHP'dir
Haberler / Yerel Politika
15 Eylül 2023 Cuma 19:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 38. Olağan İl Kongre programı bugün tüzük komisyonu toplantısıyla başladı. Toplantı sonrası CHP’nin 100’üncü yıl dönümü için kutlamalar Fuar İzmir’de coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

‘100 Yıllık Yolculuk’ başlığıyla düzenlenen programa CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ve SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın da katıldı. Eski genel başkanların yanı sıra törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Devrim Barış Çelik ve Zeynel Emre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM üyeleri, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

“KENDİNE SARAYLARDAN MAKAM YAPSAYDI…”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Hep söylenir yapılan büyük işlerde, büyük kutlamalarda. “Tarihe tanıklık ediyorsunuz” diye. Bu sözün en çok yakışacağı akşam herhalde bu akşamdır. Bugün, Yüz Yıllık bir tarihe tanıklık ediyoruz. Vatanın kurtarıldığı, devletin kurulduğu, cumhuriyetin ilan edildiği bir tarihten söz ediyorum. Cumhuriyetle yaşıt ama cumhuriyetten çok önce başlamış bir tarih yolculuğu bizimkisi. Kurtuluş savaşını veren, ekonomisi bitik bir ülkeden saygın ve güçlü bir cumhuriyete giden, Yüz Yıllık Yolculuk. Hiç düşündünüz mü? Ya o ilk adım atılmasaydı. Mustafa Kemal Atatürk Halk Fırkası’nın kurulmasını istemeseydi. Kendisine saraylardan birini makam yapsaydı, devrimlere ve ekonomik hamlelere başlamasaydı. Cumhuriyeti ilan etmeyerek kendi saltanatını sürdürseydi mesela… Ya da meclisi kurmasaydı, laiklik ilkesini hayata getirmeseydi ve kadınlara haklarını teslim etmeseydi. Ne olurdu bunlar olmasaydı? İşte bu sorunun cevabı, derin bir yokluk, karanlık ve korku. Cumhuriyet Halk Partisi o yokluğa son veren, O karanlığı ilim, eğitim ve adaletle aydınlığa çeviren, O korkuyu Milli iradeyi hakim kılarak dağıtıp, cesaretli, kendine güvenen ve yıkıntılar içinden modern bir cumhuriyet kuran partidir” dedi.

“TARİHİ SORUMLULUK”

CHP’ye aidiyet duygusu olan yeni neferler kazandırmanın önemine değinen Aslanoğlu, “Milletimizin, oy versin vermesin partimize derinden bağlılığı, her karanlığın sonundaki ışık olarak görmesi, bu yüz yıllık şanlı tarihimizden gelmektedir. Bizlerin 100 yıllık tarihimizle gurur duyması en büyük hakkımızdır elbette. Ancak bu 100 yılın verdiği tarihi bir sorumluluğumuzda vardır. Halkımıza ve cumhuriyete karşı bir sorumluluk. Önümüzdeki yüz yılın CHP’sinin temellerini atmak zorundayız.  Gençleşerek, Teknoloji ve iletişim kaynaklarımızı yenileyerek.  Yeni neslin dilini ve hayallerini anlayarak.  100 yıllık mücadele ve ilkemize sahip çıkıp, yeni eylem ve mücadele yolları yaratarak. Partiye sadece üyelik formu ile değil, aidiyet duygusuyla bağlı yeni neferler kazandırarak, yeni yüzyılın temellerini atmak zorundayız” diye konuştu.

“BUGÜNE DAMGA VURMAK ELİMİZDE”

Şenol Aslanoğlu açıklamasının devamında, “Hayatı, verdiği savaşları ve zaferleriyle, kurduğu cumhuriyetle, dünyanın bugün dahi hayranlıkla izlediği ve örnek aldığı Atatürk’ümüzün, en büyük iki eserinden birisi olan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yüzyılına, bugünden damga vurmak elimizde. Bize bu koca çınarı ve büyük gururu bırakanlara borcumuzu, aynı gururu bizden sonraki nesillere ve üyelerimize yaşatarak ödeyebiliriz. İşimiz kolay değil ama kabul edelim ki bu partiyi kuranlar kadar büyük zorluklarla da karşı karşıya değiliz.  Partimize karşı sorumluluğumuz akılcı, verimli ve bilimsel çalışmak, örgütlü yol almaktan geçiyor. Geçmişin tecrübelerini bugünün iletişim kaynakları ve vatandaşlarımızın beklentileriyle harmanlayarak, beklentilerin çok ötesinde bir ufuk çizmek bizleri yeni yüz yılımıza hazırlayacaktır.  Bugün, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. Yaşını değil. Demokrasiye adım atışımızı, çok partili hayata geçişimizi, kadınların haklarına kavuşmasını, anayasal düzenin kuruluşunu, çocuklarımızın modern eğitimle tanışmasını, sanayi hamlesinin başlatılmasını da kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihi içinde, bu ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesi çıkartan her ne varsa, içinde CHP vardır.  Temelleri savaş meydanında atılmış, kuruluşu demokrasiye geçişin, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun siyasi iradesi olmuş partimizin, bu vatana ve halkımıza daha yüzlerce yıl hizmet edeceğine hiç şüphe yoktur” dedi.

“NE MUTLU BU KAVGADA ŞEHİT DÜŞENLERE”

Aslanoğlu, “Bizler gelir geçeriz. Seçimler kazanılır kaybedilir. Zaman akar gider, Kavgayı verenler değişir. Ama unutulmasın ki; Baki olan Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Ne mutlu bu yolda kavgamızı yaratanlara. Ne mutlu bu kavgada şehit düşenlere. Ne mutlu, 100 yıllık tarihe sahip bir partinin evladı olanlara. Ne mutlu bu yoldan dönmeden Atasının mirasına, Cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkanlara. 100. Yaşın kutlu Asırlık Çınar. Yeni Filizlerle Nice yüz yıllara” diyerek sözlerini tamamladı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası