Ege Postası
Geri

CHP'de kongreye saatler kala kulisler hareketli: Gözler iki ilçede

CHP İzmir’de 16 Eylül günü yapılacak il kongresine 3 gün kala muhalefet mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun karşısına güçlü bir aday çıkarmaya çalışıyor. Tunus ve Başak’ın birleşme ihtimali konuşulurken, Başak’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le yapacağı görüşmenin ardından karar vermesi bekleniyor.
CHP'de kongreye saatler kala kulisler hareketli: Gözler iki ilçede
Haberler / Yerel Politika
13 Eylül 2023 Çarşamba 16:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI(KULİS HABER)- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il kongresine saatler kala kulislerde hareketlilik sürüyor.  

16 Eylül günü yapılacak olan kongrede İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Konak eski ilçe başkanları Aytekin Tunus ve Şakir Başak yarışacak.

Kongrenin çarşaf mı blok mu olacağına yönelik tartışmalar sürerken kulislerde büyükşehir cephesinin blok liste için çalışmalar sürdürdüğü, buna karşılık muhalefetin ise çarşaf liste çağrısı gündemdeki yerini koruyor.

AĞABEY FORMÜLÜ BAŞARISIZ

CHP İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel, Ednan Arslan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, il kongresi için ‘ağabey’ modelini önermişti. ‘Ağabey’ modelinde adı geçen CHP eski Genel Sekreteri ve İzmir eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın aday olmayacağı kesinleşti. Sındır’ı ikna etmek için CHP İzmir eski milletvekilleri Tacettin Bayır, Atila Sertel, Musa Çam, Bedri Serter yaklaşık 2 saat süren toplantıda ısrarlı şekilde aday olması gerektiğini bildirmelerine rağmen Sındır’ın sağlık sorunları sebebiyle teklifi kabul etmediği öğrenildi.  

‘Ağabey’ formülü başarılı olmazken gözler, muhalefetin adayının kim olacağına çevrildi. Adaylar içerisinde Şakir Başak ve Aytekin Tunus üzerinde arayışta olan muhalefetin kimle yola devam edeceği ilerleyen saatlerde kesinleşecek.

GÖZLER İKİ İLÇEDE

Muhalefette birlikte hareket etmesi muhtemel Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın ne yapacağı büyükşehir cephesinde merakla beklenirken, muhalefetin bu iki ilçeden imza alması durumunda kongrede aday çıkaracağı konuşuluyor. Hem Erhan Kılıç cephesinde hem de Ekrem Oran cephesinde Şenol Aslanoğlu’na imza verilmemesiyle bu isimlerin son dakika nasıl bir yol haritası çizecekleri merak konusu oldu.

TUNUS VE BAŞAK BİRLEŞECEK Mİ?

Öte yandan iki adayın tek aday üzerinde uzlaşacağı kulislerde konuşulurken ikilinin kısa bir süre içerisinde görüşeceği öğrenildi.

BAŞAK ÇEKİLECEK Mİ?

Muhalefetin adayı olarak gösterilen Konak eski İlçe Başkanı Başak’ın Tunç Soyer’le görüşme yapacağı, vereceği kararın bu görüşmeden sonra şekilleneceği kulislerde konuşuluyor.

Başak Ege Postası’na yaptığı açıklamalarda ise adaylıktan çekilmeyeceğini kesin bir dille söyledi.

İLÇELER TEDİRGİN

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na imza veren ilçelerde, hala il yönetimi ve kurultay delegelerinin yazılacağı komisyonun kurulmaması ve ilçelerden bu isimlerin istenmemesi ilçelerde soru işaretleri yarattı.  İlçelerdeki beklenti en geç yarına kadar bu komisyonun kurulması oldu.  İlçelerden listenin belirlenmesi için isim istenmesi bekleniyor.

 

 

CHP İzmir’de çarşaf-blok tartışmaları tam gaz: Başak’tan demokrasi vurgusu
 

 

 

İl kongresi öncesi Başak'tan hakkında çıkan iddialara sert tepki
 

 

 

Deniz Yücel'den kongre öncesi kritik 'çarşaf liste' açıklaması:İzmir’in demokrat ruhuna çok daha uygun
 

 

 

CHP İzmir’de çarşaf-blok belirsizliği! Eski vekillerden ‘gelenek’ hatırlatması

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası