Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de çarşaf-blok tartışmaları tam gaz: Başak’tan demokrasi vurgusu

CHP İzmir İl Kongresine sayılı günler kala çarşaf ve blok liste tartışmaları alevlendi. CHP İzmir İl Başkanlığı için aday olan CHP Konak eski ilçe başkanları Aytekin Tunus ve Şakir Başak, çarşaf liste için çağrıda bulundu. CHP’li Başak açıklamasında, “Burası demokrasinin beşiği CHP’dir. CHP’ye de yakışan çarşaf listedir” dedi.
CHP İzmir’de çarşaf-blok tartışmaları tam gaz: Başak’tan demokrasi vurgusu
Haberler / Yerel Politika
13 Eylül 2023 Çarşamba 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP’de değişim tartışmalarının ardından başlayan olağan kongre süreci tüm hızıyla işlerken gözler, 16 Eylül günü yapılacak olan il kongresine çevrildi. Kongreye sayılı günler kala blok ve çarşaf liste tartışmaları hız kazandı.

CHP İzmir İl Başkanlığı için aday olan Aytekin Tunus ve Şakir Başak, kongrenin çarşaf olması için açıklamalarda bulundu. CHP’li Başak açıklamasında, “İl Başkan Adayı Sayın Aytekin Tunus’un 16 Eylül’de yapılacak İl Başkanlığı Seçimi ile ilgili Çarşaf Liste uygulaması konusundaki hassasiyetini takdir ediyor ve bu konudaki çağrısını kabul ediyorum. Burası demokrasinin beşiği CHP’dir. CHP’ye de yakışan Çarşaf Listedir” dedi.

Başak’ın açıklaması şu şekilde;

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi’nin “halkımız için bir demokrasi okulu” olacağını belirtmiştir. Bu ülkü ile CHP, Türkiye siyasetini 100 yıldır şekillendirmeye ve bir demokrasi okul olmaya devam ediyor.

Partimizin seçimlerinde demokrasiyi yaşattığı uygulamalardan biri de çarşaf liste uygulamasıdır. Bu demokratik uygulamadan sırf kişisel ikbal ve menfaatleri için vazgeçmeye çalışanları parti örgütü tarihin tozlu sayfalarına gömmüştür. Bu tür düşünceleri geçmişte gördüğümüz gibi bugün de görmek demokrasiye inananları, CHP’ye ve onun ilkelerine kendini adamış biz örgüt emekçilerini üzmektedir. Daha üzücü olan ise demokrasi karşıtı olarak nitelediğimiz blok liste uygulanması konusunda parti delegelerine baskı yapılmasıdır. Blok liste istemek gerici, seçme ve seçilme hakkını gasp eden bir harekettir.

İktidar partisini anti demokratik uygulamalarından ötürü eleştirirken aynı uygulamaları 100 yıllık partimizin demokrasi geleneklerini hiçe sayarak uygulatmaya kalkmak samimiyetsizliktir. Sırf iktidar sahibi olmak için dayatılan blok liste uygulamasını kabul etmiyoruz. Unutulmamalıdır ki CHP Örgüt Emekçileri bu tür baskılara, demokrasi karşıtı uygulamalara boyun eğmez, eğmeyecektir.”

 

 

 

Deniz Yücel'den kongre öncesi kritik 'çarşaf liste' açıklaması:İzmir’in demokrat ruhuna çok daha uygun

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası