Ege Postası
Geri

Ataşehir’deki ‘liste krizine’ ilişkin Aslanoğlu’ndan açıklama: 'İtirazlar değerlendirilir'

Ataşehir’deki ‘liste krizene’ ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Herhangi bir şekilde yanlışlık olduğunu düşünen tüm üyelerimiz önce ilçesine sonra il başkanlığına itirazda bulunur orada duruma bakılır, değerlendirilir” dedi.
Ataşehir’deki ‘liste krizine’ ilişkin Aslanoğlu’ndan açıklama: 'İtirazlar değerlendirilir'
Haberler / Yerel Politika
16 Temmuz 2023 Pazar 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI-  CHP'de 3 Temmuz'da başlayan delege seçimleri sürüyor.

Bugün İzmir'de birçok yerde sandık kurulurken, partililerin gözü delege seçimlerine start verilen Çiğli'ye çevrildi.

13 mahallede üyeler sandık başına giderken, çekişmenin en fazla yaşandığı Ataşehir Mahallesi'nde ise seçim öncesi başlayan kriz devam ediyor.

Saat 10.00'da başlayan ve 17.00'de sona erecek seçim için üyeler sandık başına giderken, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in sandık bölgesine gelmesiyle gerginlik yaşanmıştı. Gerginliğin yatıştırılmasının ardından seçime geçilirken, bu kez de yaklaşık 60 üyenin listeden silindiği iddia ediliyor.

Seçim nedeniyle mahalleleri dolaşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ataşehir’e de gelerek ilçe yöneticilerinden ve delege üyelerinden bilgi aldı. Aslanoğlu daha sonra basın emekçilerine açıklamalarda bulundu.

“İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLİR”

Ataşehir Mahallesinde bulunan üyelerin askıda isimlerinin olmasına rağmen, delege seçimleri için oy kullanmak istediklerinde, isimlerinin listede olmamalarından kaynaklı oy kullanamadıklarını belirtmişti. Bu iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Partimizdeki kuralları biliyorsunuz. Herhangi bir şekilde yanlışlık olduğunu düşünen tüm üyelerimiz önce ilçesine sonra il başkanlığına itirazda bulunur orada duruma bakılır, değerlendirilir” dedi.

Dün Karabağların Vatan Mahallesinde üyeler arasında kavga çıkmıştı. Kavganın CHP üyelerine yakışmadığını belirtti.

“DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ BURASI”

Seçimden önce ortak liste temennisinde bulunmuştunuz, şu anki tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz mahalle delege seçimlerinde yarış oluyor sorusunu yanıtlayan Aslanoğlu, “ Siz basın olarak istiyorsunuz ki malzemeli konu olsun. Biz 30 ilçede, tüm İzmir2de bir delege seçimi yapıyoruz. Mahallerin çok büyük bir kısmında ortak uzlaşı listeleri oluyor. Aynı ilçenin içinde bazen ortak uzlaşı listeleri çıkıyor. çoğunluğu ortak listeler halinde olmuştur. Onun dışında tabii mahallelerde çift liste, üç liste dört liste olabilir. Olabilir bunlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, demokrasinin beşiği burası” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası