Ege Postası
Geri

Avkıran'dan partisine çağrı: Bir dönem daha görev istiyorum!

Yerel seçimlerin erkene alınacak olması nedeni ile belediye başkanlığına aday olacak isimlerde kıpırdanmalar başlarken Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran da sürece dahil oldu. Güzelbahçe'de üçüncü dönem belediye başkanlığına hazırlanırken 2009 yerel seçimlerine 3 ay kala ''Sarmaşık'' adı verilen operasyon kapsamındaki davada tutuklanan ve 20 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Avkıran, " Ben seçim kaybetmedim. Bir kaç bayan ve bir kaç bayın entrikaları , attıkları iftiralar ile hak etmediğim bir konuda tutuklandım.Partim benim ve Güzelbahçe'nin mağdur olduğunu biliyor.Yarım kalmış projelerim var.Vatandaşlar beni istiyor. Benim ve Güzelbahçe'nin onuru için bir dönem daha belediye başkanlığını istiyorum" dedi.
Avkıran'dan partisine çağrı: Bir dönem daha görev istiyorum!
Haberler / İzmir
19 Eylül 2012 Çarşamba 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -''Sarmaşık'' adı verilen operasyon kapsamında 11 Ocak 2009 tarihinde cezaevine giren ve 20 ay sonra tahliye olan Güzelbahçe ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, eski belediye başkanı Ertan Avkıran yeniden belediye başkanı olmak istediğini söyledi.  DSP'nin İzmir’de güçlü olduğu yıllarda CHP'nin İzmir'de bayrağını belediye başkanı olarak taşıdığını belirten Avkıran 1970 yılından beri aktif olarak emek verdiği partisinin vefalı bir parti olduğunu belirtti ve  bir dönem daha belediye başkanlığı için görev verilmesini istedi.

'Onlar bir kaç bayan ve baydı'  diye nitelendirdiği kişilerin entrikaları ve attıkları yalanlar nedeni ile tutuklandığını ve yargılandığını ifade eden Avkıran, " Ben Güzelbahçe'de seçim kaybetmedim.Hak etmediğim bir konuda tutuklandım. Yargılandım. Tahliye oldum. 1970 yılından beri bu partinin mensubuyum. Geçmişten bu yana partimin neferiyim. Büyükşehir'de başkan vekillikleri yaptım. İzmir'de Tansaş'ı kuran üç kişiden biriyim. Ben deneyimli bir politikacıyım.İzmir'e ve Güzelbahçe’ye çok hizmet ettim. Artıma tesisleri, kanallar, kıyı düzenlemeleri, dere islahları,yollar, okullar her tarafta benim izlerim var. İlçenin ilim-irfan merkezi olması için  gece gündüz çalıştım. Ben seçim konusunda kaybetmiş olsaydım gelen arkadaşlara destek verirdim. Arkalarında dururdum. Ama seçim kaybetmedim" dedi.

"PARTİM MAĞDUR OLDUĞUMU BİLİYOR"

 "Ben bu memlekette yanlış yapmadım. Kendimi hiçbir da zaman suçlu görmedim" diyen Avkıran, yarım kalmış projelerinin olduğunu ve bu projeleri tamamlamak istediğinin altını çizdi. Seçimle geldiğini ve iki dönem çok başarılı belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Avkıran, " Seçimle geldim seçimle gitmem gerekirdi.Onurum kırıldı. Ben ilk belediye başkanı olduğumda yüzde 39 aldım.2004 yılında yüzde 64 oy aldık. 2009'da seçimlere 89 gün kala tutuklandım. O dönem anketlerde yüzde 82 ile başta yer alıyordum. Halk memnundu. Büyük projelerim vardı. Teleferik, kadın sığınma evi, butik oteller, deniz ulaşımının ilçeye gelmesi, doğalgazın ilçeye gelmesi,balıkçılar için soğuk hava deposu,hastane, üniversite gibi projelerim vardı.  Bu yüzden  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda desteğini istiyorum bu desteği de alırım diye düşünüyorum.Benim ve Güzelbahçe'nin mağdur olduğunu biliyor. İl başkanından da il yönetiminden de desteklerini bekliyorum. Güzelbahçe'de nerede kaldıysak her konusu ile oradan devam edeceğiz. Kendi onurum ve ilçemin onuru için bir dönem daha belediye başkanlığını istiyorum. Benim partim vefalı partidir. Partimin beni mağdur edeceğini düşünmüyorum " dedi.

"BAŞKA PARTİ ASLA OLMAZ"

CHP'den aday gösterilmediği takdirde farklı bir partiden aday olup olmayacağı yönünde net konuşan Avkıran, " Farklı bir parti asla olmaz. Başka partiye bu saatten sonra gitmem. CHP'yi  burada bu noktaya getiren benim. CHP benim ailem çocuğum gibi...Ben çocuğuma sahip çıkarım. Başka partiler aklımın ucundan bile geçmedi.CHP'nin burada 482 üyesi vardı. Biz o günlerden bu günlere getirdik partiyi Güzelbahçe'de... Partim benim onurumu bana geri verecektir. Bu konuda hiç kuşkum yok. Bende kalan projelerimi yapacağım. Geçmiş geleceğin teminatıdır. Halka hizmet etmek istiyorum Başka bir gayem yok. Güzelbahçe yeteri kadar üzüldü. Tekrardan gülmesi gerek" diye konuştu.

"ANKET YAPSINLAR BAŞKASI ÇIKARSA ARKASINDA DURURUM"

Birileri ile hesaplaşmak için başkanlığa aday olmadığının bilinmesini isteyen  Avkıran, "benim maddi bir beklentim de yok. Vatandaş beni çok güzel yerlere getirdi. Onlara borcum var. Bana karşı büyük bir sinerji var. Bu sinerjiye yanıt vermek istiyorum. Burada bir anket yapsınlar benim dışımda biri çıkarsa onun yanındayım. Adayda olmam. Asker olarak onun yanında olurum." dedi.

"AVKIRAN'IN SUÇU NE'"

20 ay cezaevinde yattığı zaman zarfında her gün gözyaşı döktüğünü ve suçunun ne olduğunu hala bilmediğini belirten Avkıran, " Benim bir suçum varsa bilen söylesin aday olmayacağım. Fatmagül'ün suçu ne ona benzedi…Avkıran'ın suçu ne'Söylesinler aday olmayacağım. Başkanken gördüğüm sevginin kat kat fazlasını şuan görüyorum. Ben dolandırıcılık hırsızlık yaptım mı ' ‘Yaptın’ diyenler kanıtlayanlar gelsin yakamdan tutsun. Bu memleketi terk edeyim" dedi.

"İNCE'YE KIRGINLIĞIM DEVAM EDİYOR"

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye kırgınlığının devam ettiğinin belirten Avkıran, " İnce’yi ben önerdim onu partiye alan da benim... Ancak Mustafa İnce bizden hep kaçtı. Uzak durdu. Tecrübemden faydalanmak istemedi. Ona çok kırgınım böyle olmamalıydı. Yarım kalan projeler vardı. Bunları bile gelip sormadı" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası