Ege Postası
Geri

Avrupa Günü’nde “önce çevre” tartışıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Mayıs Avrupa Günü (AB) nedeniyle, “AB Çevre Politikası ve Yerel Yönetim Uygulamaları” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda gerçekleşen toplantının konuğu, Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü'nden AB Çevre Politikaları Uzmanı ve AB Türkiye Delegasyonu'nun Avrupa Takımı üyesi Yrd.Doç.Dr. Rana İzci oldu.
Avrupa Günü’nde “önce çevre” tartışıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2014 Cuma 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Avrupa Birliği'nin çevre politikaları hakkında bilgi veren Rana İzci, bu kapsamda yerel yönetimlere çok büyük iş düştüğünü belirterek, “AB müktesebatının büyük çoğunluğu yerel yönetimlerin sorumluluk alanına giriyor. O yüzden Avrupa Birliği, şehirlere ayrı bir önem veriyor” dedi. Toplantıyı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çevre konusunda görev yapan birimlerin personelleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri izledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası üyelikleri, kardeş kent ilişkileri, Avrupa Birliği (AB) proje ortaklıkları, AB kapsamında düzenlenen etkinlikleri ve diğer uluslararası faaliyetleri dolayısıyla Avrupa Konseyi tarafından 2014 yılı Avrupa Şeref Plaketi Ödülü’nü almaya hak kazanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başarılı çalışmaları nedeniyle; merkezi Londra'da bulunan City Mayors Foundation (Şehir Belediyeleri Vakfı) tarafından 2012 Aralık’ta “Ayın Belediye Başkanı” seçilmişti.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası