Ege Postası
Geri

BDP: Mısır için tüm taraflar ve uluslararası kuruluşlar sorumluluk almalı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), darbe güçleri tarafından gözaltında tutulan seçilmiş Muhammed Mursi'nin derhal serbest bırakılmasını istedi. Mısır'da giderek yayılma riski olan şiddet konusunda ise tüm tarafları ve uluslararası kuruluşları...
BDP: Mısır için tüm taraflar ve uluslararası kuruluşlar sorumluluk almalı
Haberler / Politika
28 Temmuz 2013 Pazar 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), darbe güçleri tarafından gözaltında tutulan seçilmiş Muhammed Mursi'nin derhal serbest bırakılmasını istedi. Mısır'da giderek yayılma riski olan şiddet konusunda ise tüm tarafları ve uluslararası kuruluşları sorumluluk almaya çağırdı.

BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Mısır'ın gerçekleşen askeri darbenin ardından en karanlık, en acı günlerini yaşadığı ifade edildi. Son olarak askeri darbe karşıtı göstericilere müdahale edilmesi sonucunda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bilgisinin basına yansıdığının hatırlatıldığı açıklamada, Suriye'de bir iç savaş ve insanlık dramı devam ediyorken Mısır'daki bu iç savaş belirtilerinin derin endişelere neden olduğuna dikkat çekildi.

Dünyanın neresinde olursa olsun askeri darbe ile bir siyasi akımı demokratik zeminden uzaklaştırmanın kabul edilebilir olmadığının vurgulandığı açıklamada, "Dolayısıyla askeri darbe güçleri tarafından gözaltında tutulan seçilmiş Muhammed Mursi derhal serbest bırakılmalı, serbest ve eşit koşullarda adil bir seçime gidilmeli, Mısır halklarının iradesi yaşam bulmalıdır. Mısır'da giderek yayılma riski olan şiddet derhal sona ermelidir. Bunun için tüm tarafları ve uluslararası kuruluşları sorumluluk almaya çağırıyoruz. Demokratik gösteri hakkını kullanan sivillere yönelik şiddeti kınıyoruz. Ortadoğu'nun en çok ihtiyaç duyduğu barışın ve adaletin sağlanmasını diliyoruz. Yaralılara acil şifa, tüm Mısır ve dünya halklarına başsağlığı diliyoruz." denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası