Ege Postası
Geri

Balıkesir'in 91. kurtuluş yıldönümü törenlerle kutlandı

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü, çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Törenlerde düşmanın şehirden atılmasında büyük katkısı bulunduğuna inanılan "tülütabaklar" gösterisi de büyük ilgi gördü....
Balıkesir'in 91. kurtuluş yıldönümü törenlerle kutlandı
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü, çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Törenlerde düşmanın şehirden atılmasında büyük katkısı bulunduğuna inanılan "tülütabaklar" gösterisi de büyük ilgi gördü. Yüzlerine kurum süren, üstlerine deri giyen korkunç yüzlü tülütabaklar, özellikle çocukların ilgisini çekti.

Kuvayi Milliye hareketinin başladığı önemli merkezlerden Balıkesir'de kutlamalar, sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı, Atatürk Stadı önünde devam etti. Törenlere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, CHP milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş, Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, sivil ve askerî erkanla çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı'nın ardından temsili olarak şehrin 6 Eylül 1922 tarihinde kurtarılması canlandırıldı.

Kurtuluş gününü ilk günkü coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Ok, yaptığı konuşmada çok sayıda ismin kurtuluş mücadelesinde rol aldığını söyledi. Balıkesir'in yiğit ve mert insanlarının verdiği kutsal mücadelenin sonunda, düşmanın 6 Eylül 1922 günü mücadelenin zaferle taçlandığını ifade etti. Törende Samira Aliyeva'nın "Bayrak" isimli şiiri de büyük alkış aldı. Ayrıca Zağnos Paşa Mehter Takımı bir gösteri sundu. Konuşmalardan sonra tören geçişi yapıldı. Mahalli halk oyunlarının ardından deri imalatçılarını simgeleyen meşhur tülütabaklar, korkunç yüzleri ve pis giyimleriyle gösterilerini yaptı. Çocukların ve büyüklerin çok ilgisini çeken tülütabaklar, uzun süre vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Çocukları korkutup yüzlerini boyayan tülütabaklarla fotoğraf çektirmek isteyenler birbiriyle yarıştı.

TÜLÜTABAK

Düşman işgalinden kurtuluş törenlerinde, Balıkesir Kasaplar Odası tarafından düzenlenen "tülütabaklar" gösterisi büyük ilgi çekiyor. İşgal günlerinde düşman güçlerinin, gece devriyelerinde tabakhane işçilerinden korktuklarını tespit eden Türk istihbaratının, tabakhane işçilerinden devriyeleri korkutmalarını istediğine, tülütabakların bu görevleriyle Balıkesir'in kurtuluşunda önemli bir rol oynadığına inanılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası